0 bewaardZeeVanNamen

100 lekker korte jongensnamen

Hier hebben we 100 korte jongensnamen voor je verzameld. Echt kort: de meesten met maar drie letters en één lettergreep, sommigen twee. En natuurlijk mét alternatieven erbij.

De populairste jongensnamen zijn, door de jaren heen (zie ook hier), vaak namen van één of twee lettergrepen. Korte namen zijn relatief eenvoudig te onthouden en ze rollen makkelijk van de tong. Vaak ook heeft een korte naam wat stoers, iets dat mensen vaak zoeken in een jongensnaam.

Er zitten tijdloze namen tussen zoals Tim, Rik en Bas. Nieuwkomers als Lux, Jax en Lev. Maar ook uitgesproken zeldzame namen als Rif en Nev.

Abe

Abe komt niet veel voor in Nederland maar is wel wat populairder dan een paar jaar gelden. Heeft niet het 'harde' dat veel andere korte jongensnamen hebben, is ook niet extreem kort, maar is eerder wat vloeiender. Denk ook aan namen als Abbe, Aebe, Aebel en Abel.

Ace

Ace is een jongensnaam die je op zijn Engels uitspreekt, met maar één lettergreep. 'Ace' staat in het Engels voor ook wel voor 'kampioen'. Uitgesproken stoere uitstraling dus. Is populairder aan het worden. Echt voor de hand liggende alternatieven zijn er weinig, maar je zou kunnen denken aan Yace, Chace of Chase.

Art

Art als voornaam komt in Amerika nogal eens voor (denk aan Art blakey (drummer) of Art Garfunkel). Is een wat verkorte versie van het (veel klassiekere) Arthur.

Bas

Bas: niet alleen kort maar ook een absoluut tijdloze naam waar je altijd mee voor de dag kunt komen. Een wat sympathieke, misschien goedmoedige uitstraling. Ligt in de lijn van namen als Bram en Bart.

Ben

Ben, ook een vooral tijdloze naam. Afgeleid van het Bijbelse Benjamin.

Bob

Nog zo'n naam die al jaren en jaren meegaat: Bob. Op dit moment niet een van de meest gangbare namen in Nederland, maar hij verdwijnt ook nooit helemaal van het toneel. Wordt vooral als 'tijdloos' beschouwd. De naam waar Bob eigenlijk van is afgeleid (in het Engels, oorspronkelijk) is Robert.

Bor

Bor is lastig te duiden. Herkomst of betekenis? Onduidelijk. Maar wat maakt dat uit, het is gewoon een leuke, eigenzinnige naam. Alternatieven? Ook niet heel makkelijk, maar misschien Bar, Ber, Bjor of Borre?

Boy

Een korte Engelse naam (letterlijk 'jongen', uiteraard) met een vooral speels, bijna vrolijk karakter: Boy. Leuk? Check dan ook Boyan, Bay, Bly, Boi, Booy en Boyd even.

Cas

Cas rolt makkelijk van de tong, is een leuke spellingsvariant op Kas en klinkt zondermeer krachtig. Beide namen stammen af van de langere versies Casper en Kasper. Je zou ook eens kunnen kijken naar Cass of Kass.

Che

Che wordt in Zuid-Amerika vooral als een roep- of koosnaam gebruikt, waarschijnlijk ook met een lading als 'maat' of 'vriend' (bijvoorbeeld bij de bekende revolutionair Che (Ernesto) Guevara). Die associatie zal in Nederland misschien niet zo sterk meer bestaan. Hoe dat ook zij, Che is absoluut een krachtige naam.

Dax

Dax is in Nederland een zeldzame naam, maar een goed alternatief voor het veel meer voorkomende Dex. Denk eventueel ook aan het maar heel weinig voorkomende Daxx.

Dex

Dex is dus inderdaad het populaire broertje van Dax hierboven. Als je toch al een beetje in deze trend aan het zoeken bent, kijk dan ook eens naar jongensnamen als Tex, Dexx of Dexter.

Dez

Dez is recentelijk flink populairder aan het worden. Niet dat je hem al in de top-20 tegenkomt, maar hij zit zeker in de lift. Denk ook aan bijvoorbeeld Daz, Dazz, Des of Dev.

Dim

Dim wordt op Zeevannamen.nl vooral als stoer gezien. Niet iedereen is ervan gecharmeerd, maar veel mensen juist wél. Dimm met dubbel m is nog zeldzamer.

Don

Kort, maar niet 'hoekig' is Don. Wordt ietsje populairder in Nederland maar is nog steeds een vrij zeldzame naam. Denk ook aan Dan, Deon, Din, Dion en Doan.

Eli

Eli is waarschijnlijk verwant aan de oude Hebreeuwse naam Elias ('mijn god is JHWH'). Kort, maar niettemin met twee lettergrepen en net wat 'afgeronder' dan veel andere korte jongensnamen. Denk ook eens aan Eliah, Eliaz, Elai, Elia, Elim en Elias

Fer

Fer is een zeldzame jongensnaam, maar hij lijkt de laatste jaren in Nederland wat in opkomst te zijn. Denk ook aan namen als Ferd Feri, Ferk, Fern, Fero en Fes.

Fil

Fil is nog veel zeldzamer dan Fer maar komt wél voor. Alternatieven zouden kunnen zijn: Fij, Fir, het razend populaire Finn of Fin (zo veel minder populair - het verschil één letter maakt kan enorm zijn).

Fos

Fos lijkt een naam te zijn waar mensen wel op uitkomen die op zoek zijn naar een korte, stoere naam die nog niet zo populair is (denk aan bijvoorbeeld Raf). Iets voor jou? Dan misschien ook Foss, Fox of Vos?

Fox

Fox betekent in het Engels 'vos'. Een scherpe naam. Slechts een enkeling in Nederland heet zo. Net zoals bij Fos hierboven kunnen Fos en Vox goede alternatieven zijn. Of je kiest voor Vos, ook die naam komt voor. (Met mogelijk een Friese link? Gaan we nog een keer na.)

Gio

Iets met een Italiaans tintje misschien? Gio heeft dat natuurlijk overduidelijk, is stoer maar ook sierlijk én past ondanks dat Italiaanse prima binnen de Nederlandse tongval. Alternatieven? Misschien Gaio, Gia, Gido, Gil of Gino?

Gus

Bij Gus kun je nog kiezen of je de Nederlandse of de Engelse uitspraak van de G wilt. Er lijkt een verwantschap met het Slavische Gustav te zijn. Check in elk geval ook Geus, Gos, Guss, Gust en Guus even.

Ian

Engels klinkende namen mogen hier niet ontbreken. Houd je daar ook van, kijk dan eens naar Ian, kort en uitgesproken stoer. Van Ierse / Keltische afkomst en nauw verwant aan John en Johannes (en ons eigen Jan). Beroemde naamdragers zijn bijvoorbeeld Ian Fleming (auteur) en Ian McKellen (acteur).

Alle jongensnamen

Tip: alle jongensnamen vind je hier!

Ids

Ids is een stoere Friese naam (denk aan de schaatser Ids Hylke Postma). Vind je het een mooie naam? Misschien vind je dan ook Idas, Ide, Ido, Idse of Idso de moeite van het overwegen waard.

Ivo

Ivo vinden wij vooral een tijdloze naam, waarvoor altijd wel plek is. Is verwant aan het Slavische Iwan. Kijk ook even naar namen als Ivan, Ivar of Ido.

Jae

Jae is behalve kort ook eigenzinnig en komt maar heel weinig voor. Wel zowel voor jongens als meisjes. Je kunt het waarschijnlijk zien als een spellingsvariant op Jay (een veel gangbaarder naam). Alternatieven zijn maar moeilijk te vinden. Misschien Jace of Jade? En nog wat verder weg: is Jaël iets?

Jan

In een lijst met mooie korte jongensnamen mag Jan niet ontbreken. Een van de Hollandse klassiekers, niet? Hij gaat verder terug: tot in het Latijn, waar de naam Ioannes voorkwam, die later natuurlijk bekender werd als Johannes en John. Onze versie daarvan is het welbekende Jan, een naam die nog steeds regelmatig gegeven wordt.

Jax

Jax is een naam in opkomst, duidelijk meer voorkomend dan tien jaar geleden. De overgrote meerderheid van mensen vindt dit een stoere naam. De uitspraak is doorgaans Engels: als 'Djex'. De versie met dubbel-x: Jaxx is trouwens ook flink populairder aan het worden. Als je het een mooie naam vindt, kijk dan misschien ook even naar Dax en Daxx.

Jay

Engelse jongensnamen zijn de laatste tijd redelijk populair en Jay hoort daar ook bij. Kort, rolt makkelijk van de tong en heeft een opgewekt tintje. Kijk ook naar Jady, Jae, Jaey en Jai.

Jim

Jim is een van die tijdloze Engelse jongensnamen waar altijd wel wat animo voor bestaat. Stoer, maar zeker ook opgewekt en een beetje speels. Wordt tegenwoordig vrij vaak gegeven in Nederland. Leuke variant kan zijn Jimi (als in Jimi Hendrix!).

Jip

Oerhollands en waarschijnlijk voor altijd een beetje verbonden met dat beroemde ventje uit de boeken van M. G. Schmidt: Jip. Stoer, met een beetje 'lief' erbij.

Job

Job kent een Bijbelse, Islamitische en Joodse oorsprong, en was vooral iemand die volhardde in zware tijden. Tegenwoordig is Job gewoon een mooie, eenvoudige naam.

Joe

Een stoere Engelse naam van zowat alle tijden: Joe (afgeleid van Joseph). Beroemde naamdragers zijn er: Joe Cocker (zanger), Joe Pesci (acteur), Joe Jackson (muzikant) en vergeet tegenwoordig Joe Biden niet.

Jop

Jop kan ook! Als Job maar dan simpelweg met een P. Een leuke variant is Joppe.

Jos

Tijdloze naam, Jos, afgeleid van Joseph , stamvader van de Israëlieten. Niet een uitgesproken stoere of hippe naam, maar wel eentje van zo'n beetje alle tijden. Kijk misschien ook eens naar Joas of Joes.

Jur

Jur: lekker eigenzinnig en een tikje hip. En wat denk je van Jor, Jurg of Jurre?

Kai

Kai: hoe stoer wil je het hebben? Schijnt afkomstig te zijn van het oude Duitse / Friese woord 'kempe': vechter. Alternatieven kunnen zijn: Kay, Cai, Kaij, Cay.

Kaj

Kaj: wat kunnen we zeggen? Zie Kai!

Kas

De naam Kas noemden we hier eerder al, bij Cas. De versie met een C is overigens populairder dan met een K. Maar allebei zijn ze lekker kort en krachtig.

Kay

Kay lijkt wat op Kai, maar de spelling dwingt toch een heel andere uitspraak af, meer als k-ee-y. Stoer is hij in elk geval. Ook mooi is de iets langere versie: Kaye.

Kes

Kes is nou echt eens iets anders. Puntig, kort en stoer. Komt voor als meisjes- én jongensnaam. Denk ook eens aan Kas, Kel of Kels.

Kik

Veel korter en krachtiger dan Kik vind je ze niet. Op z'n Engels kan natuurlijk ook: Kick.

Lef

De meningen zijn wat verdeeld over Lef, natuurlijk omdat het een woord is dat tevens een duidelijke betekenis in het Nederlands heeft (een meisjesnaam als Jasmijn heeft dat ook, maar kennelijk valt het daar mensen toch minder op). Als je namen zoekt die er een beetje op lijken, denk dan bijvoorbeeld aan Leff, Leif, Lem en Len. Of aan Lev.

Len

Len komt van Leonard, een oude Germaanse naam die (zoals vrijwel altijd bij Germaanse namen) is samengesteld uit twee delen: leo(n)- voor 'leeuw' en -hard(t) voor 'moedig'. Len is daar een verkorte versie van. Lenn met dubbel-n kan natuurlijk ook.

Leo

Leo staat voor 'leeuw', van het Griekse Leon, lekker stoer. Denk ook aan Leon, Léon en Léo.

Lev

Je kunt Lev zien als de Russische variant van Leo: beiden betekenen 'leeuw'.

Lex

Lex is verwant aan Alex, is verwant aan Alexander. In het oude Grieks betekende die naam 'de beschermer'. Namen die alternatieven kunnen zijn: Rex, Tex, Dex. Of je kunt de andere kant op, richting Alec, Ales, Lexander, Alexander?

Lio

Lio is een spellingsvariant op Leo. Opvallend: de laatste tijd is Lio snel populairder geworden. Kijk misschien ook eens naar Lion (letterlijk 'leeuw' in het Engels) of Lior.

Lou

Lou is mooi kort, maar niet zo 'hoekig' als veel andere korte namen. Eerder wat 'afgerond'?

Luc

Luc is een verkorte, stoere versie van het meer klassieke Lucas. Als alternatieven zou je kunnen denken aan Luuc, Luuck of Luuk.

Lux

Lux is flink populairder aan het worden. Komt uit het Latijn: 'licht'. Denk ook aan Loux, Luc, Lucx, Luux of Lukx.

Mas

Mas is de laatste jaren wat populairder aan het worden. Denk ook aan Maas, Mads of Maes.

Max

Max is afgeleid van Maximillian ('de grote'), afkomstig uit het Latijn. Er bestaan verschillende alternatieven en spellingsvarianten die je kunt overwegen, bijvoorbeeld Mac, Macx, Maex, Makx en Mas.

Mex

Mex is een uitgesproken stoere naam en een leuke variant op het meer gangbare Max. Alternatieven kunnen zijn: Bex, Maex, Max, Mecx of Mekx.

Mik

Mik is te herleiden tot de oude naam Michael / Michaël, in de Bijbel een van de aartsengelen ('boodschappers'). Kort en modern maar met een klassieke achtergrond. Meerdere alternatieven zijn te bedenken (zij het niet zo ultra-kort als Mik): Mick (natuurlijk), Mikkel, Mikael, Maikel, Maik, Miek, Mika, Mike of Mikk.

Neo

Neo: absoluut een stoere naam. Betekent 'nieuw'. Was in de film The Matrix het belangrijkste personage (als 'de uitverkorene'). Alternatieven zijn vrij lastig te vinden: niet veel namen lijken erop of hebben dezelfde uitstraling. Misschien Nyo?

Nev

Over Nev wordt ergens gezegd dat het kort voor Neville is? Misschien. Wij vinden het gewoon een stoere naam, met eerder een Slavisch tintje.

Nio

Zie Neo!

Noa

Noa wijkt een tikje af van andere jongensnamen omdat hij op een A eindigt - een O is veel gangbaarder voor jongensnamen.

Nox

Nox is een zeldzame naam in Nederland, maar zit opvallend in de lift. Een van onze bezoekers zegt dat de betekenis 'nacht' is. Zoals 'noche' in het Spaans misschien? Hoe dan ook, een behoorlijk stoere, eigenzinnige naam. Misschien vind je de versie met dubbel x, Noxx, ook mooi?

Nyo

Zie Neo :-)

Ole

Hou je van Scandinavische namen, dan is Ole misschien voor jou. Komt in Denemarken en Noorwegen vrij veel voor en ook in Nederland niet eens zo heel erg zeldzaam. Is verwant aan Olaf en Olav. Misschien ook leuk: Olek of Olle.

Pax

Pax is een krachtige naam, die evenwel niet iedereen mooi vindt (en niet veel voorkomend in Nederland). Het zij zo. De Latijnse betekenis is mooi: 'vrede'. Alternatieven zouden wij vooral zoeken in de hoek van Pau, Paxx, Pex, Dex, Dax, Jax, Lex en Mex.

Per

Per, kort en krachtig, komt als jongensnaam in Scandinavië voor. Het is een Noordse variant op een oude bekende: Peter. Die naam is terug te voeren tot het oude Griekse 'petros': 'rots'. Als alternatieven kun je denken aan Peer, Perr of Petr.

Pim

Zijn namen te vinden die net zo opgewekt, bijna vrolijk en tijdloos zijn als Pim? Niet zo heel veel. Tim misschien? Puk (hieronder) komt ook in de buurt, maar is waarschijnlijk toch iets meer voor de liefhebber.

Puk

Met een naam als Puk moet je haast wel een opgewekt kereltje zijn :-) Denk ook eens aan Pluk of Puck.

Raf

Raf is een van dé korte, stoere namen van deze tijd. Te populair voor jou? Wat denk je dan van Rav, of Rev - namen met een vergelijkbaar karakter maar veel zeldzamer.

Ray

Ray, een Engelse jongensnaam met een volwassen uitstraling. Ray staat natuurlijk voor 'straal', als in zonnestraal, in het Engels.

Rev

Een vrij unieke naam in Nederland, met absoluut een stoere uitstraling: Rev. Denk ook aan Rav of Lev.

Rex

Rex klinkt als een moderne, hippe, korte naam maar is eigenlijk al heel oud: stamt uit het Latijn en betekent daar 'koning'. Heeft in al die tijd aan kracht niks ingeboet.

Rif

Rif is nog steeds een zeldzame (maar wel voorkomende) naam. Opvallend, want Riff met dubbel f is flink populairder aan het worden. Dus mocht je Riff mooi vinden maar iets uniekers zoeken: Rif. Riv kan ook, maar die komt wel weer vaker voor.

Rik

Rik is vooral een tijdloze naam, veel meer dan Rif of Riff hierboven. Is een van de namen die van Richard komt (een oude Germaanse naam: 'krachtige leider'). Ook mooi, met een Engels tintje: Rick.

Riv

Riv: stoere naam, en wordt de laatste jaren telkens wat meer gekozen. Zie ook Rif en Riff.

Roy

Een korte naam met een soepele klank voor mensen die wel van Engelse voornamen houden.

Sam

Sam komt van Samuel (ook mooi, trouwens) uit de Bijbel, waar de naam zoveel betekent als 'God heeft mij gehoord'. Sam is een mooie, krachtige jongensnaam maar komt ook voor als meisjesnaam. Véél zeldzamer is Samm met dubbel m.

Seb

Afgeleid van het meer klassieke Sebastiaan: Seb, een krachtige naam. Kan een alternatief zijn voor het populairdere Sep.

Sef

Flink in opkomst is Sef, kort, stoer en net even anders.

Sem

Sem is net als Sam een naam die zowel aan jongens als meisjes wordt gegeven (zij het vooral aan jongens). Lekker kort, simpel en een beetje stoer, niet? Net als bij Sam bestaat ook hiervan een versie met dubbel m: Semm.

Sen

Kort, en rolt makkelijk van de tong: Sen. Komt niet veel voor in Nederland. Nog veel zeldzamer: San.

Sep

Sep: krachtige naam, leuke variant op Seb. Denk ook aan Sepp of Seppe.

Sev

Sev komt recentelijk opeens wat meer in trek. De eindletter V bepaalt sterk het karakter van deze naam. Net als bij Lev, Nev of Zev (ook al een naam die snel populairder wordt).

Sid

Kort als hij is, toch klinkt de naam Sid vrij duidelijk Engels - je hoort hem eigenlijk niet met een harde T uit te spreken. Ook leuk (en erg zeldzaam): Sed of Syd.

Sil

Kent iemand 'Sil de strandjutter' nog? Sil doet nog altijd een beetje denken aan zilt, zout, aan het strand, de duinen en zeewind. Ook mooi zijn Sel, Sid, Sild en Sill.

Sky

Sky, letterlijk 'lucht', 'hemel' in het Engels. Een iets andere spelling kan ook: Skye.

Syb

Een duidelijk Friese jongensnaam dan: Syb. Of kijk eens naar Sieb, Sybe en Siebe.

Ted

Ook Ted is zo'n jongensnaam die weer behoorlijk aan terugkomen is (komt overigens ook als meisjesnaam voor - zij het veel minder). Afgeleid van Theodoor / Theodor, een oude Griekse naam: 'geschenk van God' (theos staat voor God en doron voor geven).

Ties

Ties, een heerlijk tijdloze naam met een sympathiek karakter. Thies met een h kan natuurlijk ook, oogt nog iets klassieker. Maar kijk ook eens naar Tijs of Thijs.

Tim

Een jongensnaam als Tim is tijdloos maar verveelt nooit. Is aan het begin van dit milennium een paar keer een top 10-naam geweest, maar dat is (voorlopig) voorbij. Dat doet niets af aan de mooie eenvoud van deze naam. Internationaal ook prima bruikbaar. Kijk misschien ook even naar Tiem of Timen.

Tom

Over tijdloos gesproken, als een naam dat is, dan is het Tom wel. Hoeveel Toms (Tommen?) zijn er door de jaren heen niet geweest? Ook hier geldt: met een h erbij is ook mooi: Thom. Daaraan is ook de afkomst duidelijker, van Thomas. Iets afwijkender kan ook: Tomm of Tommen.

Vic

Vic.. nou ja, hoe stoer wil je het hebben? Dat geldt ook voor Vin en Vik hieronder, trouwens. Een paar spellingsvarianten zijn ook snel te vinden: Vick, Vico, Vicq en Vicx.

Vik

Vik: inderdaad, hoe stoer wil je het hebben? Zou kort voor Viktor (overwinnaar) kunnen zijn. Zie ook Vic en Vick.

Vin

Vin (afgeleid van Vincent wellicht?) is vooral een stoere naam. Zie ook bijvoorbeeld Fin, Vic en Vik.

Vos

Vos, een weinig voorkomende (/leesvoer/default.aspx?content=unisex-namenunisex-)naam. Volgens een van onze vezoekers verwant aan het Friese Fos ('volk').

Wes

Als je Wesley leuk vind maar iets korters zoekt: Wes.

Wim

Wim, van Willahelm uit het Oudhoogduits ('vastberaden beschermer'), is nog eens een oer-Hollandse naam. Op het moment wat minder in trek dan die andere typisch Hollandse naam Jan, maar toch het overwegen waard.

Xam

Xam is zo ongeveer de tegenpool van Wim: je zult vijftig jaar geleden veel moeite hebben gehad om een Xam te vinden. Nog steeds is het geen overdreven populaire naam, maar hij komt wél voor en past goed in deze tijd: kort, krachtig, anders en een tikje eigenwijs. Zie ook Xaf, Xamm, Xan, Xem en Xiam.

Xem

Vind je Sem een mooie naam, maar wil je iets verder gaan? Misschien is Xem iets voor jou. Komt niet vreselijk veel voor maar is wel populairder aan het worden. Wordt vooral als een stoere naam gezien. Je kunt ook nog een stapje verder gaan, met Xemm.

Zayn

Zayn is een naam die snel populairder aan het worden is: kwam in 2012 nog nauwelijks voor en is vorige jaar ruim driehonderd keer gekozen. Dat kan zomaar te maken hebben met Zayn Malik, voorheen van One Direction. Hoe dan ook, stoer is 'ie zeker. Check ook Zay, Zayd, Zayne en Zaynn.

Zeb

Zeb heeft een stoere, tikje Slavische uitstraling. Past in een heel rijtje van soortgelijke namen als Zed, Zef, Zem, Zep en Seb (de meest voorkomende van dit stel).

Zev

Zev is een naam in opkomst. De V op het eind geeft er een nadrukkelijk stoer karakter aan.

Meer leesvoer

30 klassieke jongensnamen én alternatievenDe populairste namen van 2023Meisjes- en jongensnamen: de sterkste groeiers voor de jaren 2022 - 202330.000 dollar voor een babynaam30 klassieke meisjesnamen én alternatievenDe namen van House of the DragonDe populairste namen van 2022De populairste meisjesnamen van 2021 in NederlandDe populairste jongensnamen van 2021 in NederlandJongens- en meisjesnamen: de sterkste groeiers 2020 - 202120 stoere meidennamen én alternatievenEmma is niet meer de populairste meisjesnaam van NederlandJulia is de populairste meisjesnaam van 2021Stoere jongensnamen met 1 lettergreepMaeveLunaStoere meidennamen voor 2021Mila30 leuke meisjesnamen met 1 lettergreepJongensnamen die eindigen op -iah50 meisjesnamen die populairder zijn geworden
100 lekker korte jongensnamen
Unisex namen (200+)Franse meisjesnamen, van Amélie tot XavièreVeerleRuim 100 tijdloze jongensnamenStoere én unieke meisjesnamenDe sterkste groeiers in de periode 2017 - 20205 bruikbare Ierse namenDe populairste namen van 2020Gratis spullen voor als je zwanger bentDe populairste beginletters bij meisjesnamenTop 20-namenJongensnamen sterk in opkomst: Jaxx, Jax, Lev, Otis en Zayn100 mooie meisjesnamen met een YMeisjesnamen sterk in opkomst: Philou, Nore, NolaVerboden namenAlternatieven voor namen vinden50 jongensnamen die minder populair zijn gewordenX Æ A-12 (Elon Musk en Grimes)De populairste kindernamen van 2019Voornamen in de serie The WitcherVier lettergrepen veel? Kijk eens naar deze prachtige namenMeisjesnamen eindigend op -lyn of -lynnStoere Engelse jongensnamenMeer dan 160 meisjesnamen eindigend op -leyJongensnamen eindigend op een AMeisjesnamen eindigend op -shaRozennamenFranse jongensnamenJongensnamen met een dubbele X op het eindVoornamen in de serie Vikings100 meisjesnamen eindigend op -ieke100 mooie meisjesnamen met een QWolvennamenHonderd opvallende populaire namen voor 2019Korte meisjesnamen zijn minder gewild dan korte jongensnamenDe allerkortste jongensnamenPopulair in de enquêtes: JorisDe populairste meisjesnamen in de VS in 1900Talula Does the Hula From Hawaii101 leuke meisjesnamen die eindigen op -lie101 leuke meisjesnamen die eindigen op -keAlternatieve namen voor LucasVind je Emma een mooie naam, maar eigenlijk ook te populair?Lekker korte jongensnamenDe allerkortste meisjesnamenGroeiend populaire jongensnamen (2012-2018)Groeiend populaire meisjesnamen (2012-2018)Deze jongensnamen zijn minder populair gewordenHet Bouba/Kiki-effectHeb je een mooie naam gekozen of juist niet? Van je vrienden zul je het waarschijnlijk niet horenPopulaire Scandinavische namenDe royal baby heet.. ArchieWordt Allegra de naam van de volgende royal baby?Zwangerschapspagina.nlOuders Van NuTwee derde van de mensen wil niet weten dat je de naam van hun kind niet mooi vindtZwangerschapskalender, van week tot weekDit zijn de populairste namen van 2018Nog eens 30 stoere meidennamen30 stoere meidennamen én alternatievenBloemennamen voor meisjes15 mooie jongensnamen met een Bijbelse achtergrondMeisjesnamen die iets met de natuur te maken hebbenFrozenDe 50 populairste jongensnamen van Engeland in 2017De 50 populairste meisjesnamen van Engeland in 2017Honderd jaar populaire jongensnamen in Amerika: van de jaren 1880 tot hedenHonderd jaar populaire meisjesnamen in Amerika: van de jaren 1880 tot hedenKomt een naam al ergens in de buurt voor? Dan valt hij meestal afPopulaire jongensnamen in Amerika, 2014-2018Populaire meisjesnamen in AmerikaJongensnamen met een Italiaans tintjeThomas Boyd Ritchie III mocht zijn naam niet veranderenDit zijn de namen van de kinderen van Jamie OliverAlex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax en Xale30 leuke meisjesnamen die eindigen op -leAnne, een tijdloos mooie meisjesnaamAbcdePopulaire namen in Engeland in 2017Palindroom-namenVoornamen van Noordse en Germaanse goden en onze dagen van de weekAchternaam heeft veel invloed op de keuze van een voornaamNiet iedereen houdt de zoektocht naar een naam voor zichzelfDe 35 populairste korte meisjesnamen van 2017De populairste jongensnamen van Noorwegen, van 1880 tot 2018De populairste meisjesnamen van Noorwegen, van 1880 tot 2018De 50 populairste korte jongensnamen van 2017De populairste jongensnamen van Frankrijk in 2018De populairste meisjesnamen van Frankrijk in 2018Meisjesnamen makkelijker te vinden dan jongensnamen?Die naam verzin je toch niet?De populairste voornamen in Spanje in 2017Populaire namen in Zwitserland in 2017De meeste mensen zijn tevreden met hun voornaamDe sterkste groeiers van de afgelopen jarenDe populairste namen van 2017De populairste jongensnamen van 2017De populairste meisjesnamen van 2017Vijf gouden regels bij de keuze van een naamLang leve KeesDe populairste namen van 2015: Liam en EmmaLichtDe 50 populairste jongensnamen van Engeland in 2016De 50 populairste meisjesnamen van Engeland in 2016De 50 populairste jongensnamen van Engeland in 2015De 50 populairste meisjesnamen van Engeland in 2015De namen van Game of ThronesDe 50 populairste jongensnamen van Engeland in 2014De 50 populairste meisjesnamen van Engeland in 2014Alleen korte namen?PatroniemenPopulaire namen in Amerika, door de jaren heenNutella als voornaam mag niet in FrankrijkSophie, Emma en Julia in 2014 terug als top-3Familietradities...Voornaam afkorten?Populaire namen in CanadaEngeland en Wales in 2013: de 100 populairste namenPopulair in Engeland en Wales in 2013Ierse namenPopulair in FrankrijkOndertussen in AustraliëVoornamen bij Man Bijt HondMannelijke en vrouwelijke lettersIreen, Jan, Jorrit, Margot, Michel, Ronald, Stefan en SvenTess en Sem populairste namen in 2013Ondertussen in ItaliëStoere mannen?Ondertussen in EngelandStereotypen in namenSongfestival4Real? Lucifer? V8? Niet in Nieuw-ZeelandCatharina Amalia Beatrix Carmen VictoriaSterrennamenKlassieke jongensnamenDe stoerste meidennamen?Niet vergeten!Blaer is niet vrouwelijk genoegDe monarchieDaan en EmmaLa Bella ItaliaKort! Korter!Scandinavische namenHarmke, Ymke, Silke...Een naam voor het levenLes prénoms Français?En in Rusland? Of IJsland?Groeiend populaire jongensnamen (2012-2021)Groeiend populaire meisjesnamen (2012-2021)Allegra wordt het in elk geval niet..Stoere meidennamen: Anouk, Marit en GwenMeisjesnamen eindigend op -ienMeisjesnamen eindigend op -izeMeisjesnamen eindigend op -skeVijftig mooie meisjesnamen met een X erin