Jongensnamen: stoere, klassieke, korte en lange namen

Zoek je een leuke voornaam voor een jongen? Hier vind je meer dan 15.000 jongensnamen. Je kunt zoeken op begin- of eindletter, lengte én het karakter.

Uitgebreid namen zoeken

Lengte

Eerste letter

Laatste letter

Karakter van de naam

Op zoek naar een jongensnaam?

Goed dat je hier bent, we gaan je helpen een mooie jongensnaam te vinden. Een naam vinden is soms helemaal niet eenvoudig en bij jongensnamen lijkt het vaak zelfs nog iets lastiger te zijn dan voor meisjes. We hebben geen idee waarom dat is, maar onze eigen enquête bevestigt dat. Aan de slag dus!

Populair

Meteen maar even kijken naar de namen die nu populair zijn. De top-10 van de jongensnamen in 2017 bestond uit: Noah, Sem, Lucas, Finn, Daan, Levi, Milan, Bram, Luuk en Jesse. Sommige van die namen stonden in 2010 ook al hoog in de lijst: Sem en Lucas stonden in beide jaren stevig in de top-3. Maar een aantal namen is in de top-20 van 2017 helemaal nieuw ten opzichte van 2010: Noah (meteen ook maar de populairste jongensnaam van 2017), Liam, Sam, Adam, James, Max en Noud. En namen van toen zoals Tim, Ruben, Lars en Sven hebben voorlopig hun piek gehad.

Tips

Zoals al gezegd: het valt niet iedereen makkelijk om een jongensnaam te vinden, dus het is een goed idee om vroeg te beginnen met rondkijken. Onze eigen mailing kan je daarbij helpen: je krijgt één keer per week een mailtje met een handvol willekeurige namen, zo word je er regelmatig aan herinnerd. Al onze tips vind je hier.

Populaire namen met 1 lettergreep

Populaire namen met 2 lettergrepen

Populaire namen met 3 lettergrepen

Jongensnamen nu populair

Meeste stemmen in de afgelopen dertig dagen:

Ben je benieuwd naar de populairste jongensnamen van de afgelopen drie maanden, of over alle jaren?

meer populaire jongensnamen

Zoek op deel van een jongensnaam

Vul tenminste drie letters in:
Waar moeten die letters staan:
 
 
 

Mooie jongensnamen

Jongensnamen waarop het laatst gestemd is:

Ian, Gijs, Jevi, Tomias, Mias, Max, Ferre, Brenn, Just, Sef, Sjen, Logan, Luuk, Ebbie, Cies, Mendo, Dex, Dayne, Dayn, Rune, Sanda, Radolf, Wolf, André, Peer, Loi, Jippe, Jakob, Nim, Jillian

Nieuwe jongensnaam?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe jongensnamen, dus als je een suggestie hebt: laat het ons weten!

geef een nieuwe naam op