ZeeVanNamen

Reacties op namen

Sherida

› Ben erg blij met mijn naam, voornamelijk dat hij vrij uniek is. Vroeger werd hij daardoor wel geregeld verkeerd uitgesproken (niet dat ik me daar aan stoorde), bijvoorbeeld Sheerida of Sharida, maar tegenwoordig met al die aparte namen niet meer. (15 oktober 2019)

Félin

› Mijn dochter heet Felin (zonder het streepje, maar je spreekt het wel zo uit). Ze is geboren op 14-04-2014. (14 oktober 2019)

Ingaborg

› Lijkt me lastig om zo te heten, ik denk dat je alsmaar Ingeborg (met een e) zou worden genoemd. (6 oktober 2019)

Linge

› Met een beetje goede wil zou je dit ook als een 'natuurnaam' kunnen beschouwen, want er is in de Betuwe een klein riviertje dat De Linge heet. (6 oktober 2019)

Mariecke

› Die CK slaat eigenlijk nergens op maar toch vind ik het mooi :) (6 oktober 2019)

Tahlil

› I love u (5 oktober 2019)

Nainika

› Hindoestaanse meisjesnaam. Betekenis mijn oogappel. (5 oktober 2019)

Marieken

› Ja (1 oktober 2019)

Daymien

› deeymi-en (30 september 2019)

Linelies

› Mijn naam schrijf je wel met verbindingsstreepje en 1 hoofdletter. (30 september 2019)

Jyn

› Dapper (24 september 2019)

Griejanne

› Vernoemd naar Grietje en Jan (23 september 2019)

Rhavn

› I love youuu (24 september 2019)

› I love youuu (23 september 2019)

Matse

› Zou ik niet doen, roept snel associaties op met matzes/matses, de ongezuurde broden die joden eten. (21 september 2019)

Anita

› De laatste jaren heeft Anita een beetje een vreemde bijsmaak gekregen, alsof het een naam voor suffe mensen is. Maar dat vind ik echt onterecht. (20 september 2019)

Loresa

› LOtte REsa tesSA (18 september 2019)

Fokkel

› HAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA (18 september 2019)

Femme

› Onze zoon heet Femme (1e naam). Originele en stoere jongensnaam, we waren het er gelijk over eens. Getwijfeld over Fedde (ook mooi) maar vonden Femme toch mooier! (23 september 2019)

› Mijn kleinzoon heeft de mooie jongensnaam Femme als eerste voornaam, erg origineel en kort maar krachtig om uit te spreken.. 'Femmuh' . (anders als de uitspraak 'Famm' in 't Frans, zo zijn er wel meer Franse woorden die niets met het Nedelands /Fries uit te hebben staan, het heeft zelfs een hele andere betekenis). Kortom: een mooie en bijzondere stoere naam voor mijn kleinzoon. (21 september 2019)

› Mooie Friese jongensnaam. Betekent wel "vrouw" in het Frans... (21 september 2019)

› Ons neefje heeft de prachtige stoere naam Femme. (21 september 2019)

› Femme is van (oudsher) een stoere friese jongens-/mannennaam en komt nog veel voor in het noorden van Nederland; Friesland, Groningen, Drenthe. Vergelijkbare namen in Friesland zijn; Fimme, Imme, Yme, Fedde e.d. Je spreekt het volledig uit. In tegenstelling tot het woord femme (vrouw) in het Frans uitgesproken als 'Famm' (heeft niets van doen met de naam Femme in Nederland) Femme betekend hier; beroemde beschermer, vermaard door vrede. De naam stamt af van de Germaanse naam Fred-/Fredemar. Femke was voorheen een koosvorm van de jongensnaam Femme. Bekende mannelijke Femme's zijn o.a: Femme Gaastra, Femme Taken. Ook wij hebben onze zoon tevens/o.a. de prachtige naam Femme gegeven! (20 september 2019)

› De reactie hieronder, van degene die de naam ook ingezonden heeft, wordt helaas afgebroken en het resterende deel hebben we niet kunnen terughalen. Als de plaatser van deze naam ons het resterende deel nog zou willen mailen zouden we daar enorm blij mee zijn. Alvast bedankt! info[at]zeevannamen.nl (17 september 2019)

› emme is van oudsher een friese jongens-/mannennaam. En word volledig uitgesproken. De naam betekend; beroemde beschermer en vermaard door vrede. Het stamt af van de germaanse naam Fred-Fredemar. Andere vergelijkbare jongensnamen in het fries zijn; Imme, Fimme, Fedde, Yme. Femke was in het verleden een koosvorm voor de jongensnaam Femme. Tegenwoo (17 september 2019)

Nyah

› I love youuu (16 september 2019)

Ruun

› Oude Germaanse en Scandinavische jongensnaam. Vaak geschreven als ‘run’ met uitspraak ‘ruun’. Betekenis: geheim, geheime leer, magisch. (16 september 2019)

Jon

› ik heet Jon, dus niet John (als in Jon Snow of Bon Jovi). Het is een geniale naam. Ik ben er erg blij mee. Wel hebben anderen moeite je naam te snappen. Ze denken dus dat jet John is terwijl er Jon staat of denken misschien is het een typfout en bedoel je Jan. Of was je de S vergeten heet je Sjon. Kortom, Jon is een leuke naam. Het lijkt er wel op dat mensen die Jon heten vrij lange berichten schrijven. Terwijl je je punt ook kort zou kunnen maken. Maargoed als die nuance iets is wat je aanspreekt, dan is Jon echt een hele goede keuze voor uw zoon. Of dochter, waarom niet? Alles kan. Dus twijfel je nog hak de knoop nu door en noem je kind geen Jon, zodat wij Jonnnen lekker uniek blijven en kunnen blijven toelichten dat de naam Jon echt Jon is (16 september 2019)

Yannah

› Variant op Yanna (die wel op de site staat), maar ben m met h op t eind vaker tegengekomen. En vind ik denk ik ook mooier (iets klassieker, net als Hannah met h op t eind). (14 september 2019)

Feya

› Ik zou denken als Fei-a. (11 september 2019)

› Hoe spreekt je dit uit? Fee-ja of Feia? En wat is de oorsprong? (11 september 2019)

Maylou

› Maya en louise (9 september 2019)

Chrystèle

› Héle gave, klassieke meisjesnaam! (9 september 2019)

Hotske

› Hoe heet je? Hotske! HOTske... Wat is het hier warm/hot, hè? (6 september 2019)

Riley

› Stoere naam! (5 september 2019)

Núria

› Mooi! Catalaanse meisjesnaam. Een naam met diepgang vind ik. Vleugje romantisch, fris en vrouwelijk maar ook stoer en een beetje eigenzinnig :-) (5 september 2019)

Lya

› Leuke naam! (4 september 2019)

Elia

› Nederlandse jongensnaam en variant van Elijah. Populaire naam voor jongens in Italië, Zwitserland en Israel (top 50). Afgekort ook Eli. Naam van een profeet uit de Bijbel in Nederlands, Duits, Italiaans, etc. In het Engels Elijah, momenteel een van de populairste namen in de Verenigde Staten. Prachtige korte jongensnaam, hippe exotische naam, tevens al duizenden jaren oud. (8 oktober 2019)

› Een prachtige naam uit de Bijbel. Elia is een van de bekendste profeten uit het Oude Testament. Het is in Italie en Zwitserland een vrij populaire jongensnaam en in toenemende mate ook in Israel. (3 september 2019)

Guust

› Guust is wat mij betreft onsterfelijk gemaakt door de onnavolgbare strip Guust Flater. (1 september 2019)

Armin

› Van Buuren! (1 september 2019)

Jeanette

› SERIEUS??! Wéér voor Jan Doedel zitten typen?! Ja, dááááág, meteen de allerlaatste keer gereageerd dus he?! Neem je moeder lekker in de maling! (1 september 2019)

Philein

› Vraag niet om "onderbouwende meningen" mbt reacties, als je ze vervolgens niet(!) plaatst (had mij nl tijd én moeite gespaard)! Korte versie: Naams etymologie: (Giphart's) Phileine komt voort uit "Vilein" laag, ge­meen, in­faam, vals, boos­aar­dig, onedel. NB: Deze omschrijvingen gelden zelfs in drie talen: NL. "Vilein" FR. "Villain" EN. "Villainous" **************************************** (1 september 2019)

Sibbe

› Écht een leuke naam :) (1 september 2019)

› Onze zoon die in juli j.l. is geboren hebben wij de naam Sibbe gegeven. Wij vonden deze naam lief, tijdloos en origineel! (30 augustus 2019)

Kyahn

› i love youuu (17 september 2019)

› Uitspraak: Kaaijahn (29 augustus 2019)

Laine

› Je spreekt het uit als, Le-nu (26 augustus 2019)

Jorna

› Zo heet m'n vriendin (25 augustus 2019)

Aivy

› Onze dochter krijgt de naam Aivy. Wij vinden het een hele mooie naam. (25 augustus 2019)

Mirjan

› Ik heet Mirjan. Ik baal van mijn naam, wordt altijd verkeerd geschreven en uitgesproken. (16 augustus 2019)

Cyrielle

› Ik denk dat je dit het best op zijn Frans kunt uitspreken, als Ci-ri-èll(e). Met een stomme -e op het eind en met in de ie de klemtoon op de e, als twee aparte letters. (15 augustus 2019)

Mink

› Super mooi, hippe, orginele en krachtige naam! (15 augustus 2019)

Sjalien

› Ik heet al 29 jaar zo. En ik krijg altijd goede reacties. Nu ik zelf bezig ben om een mooie aparte naam te vinden voor mijn dochter en weet hoe moeilijk dit is, wil ik hem graag delen! Nadeel: je moet het altijd spellen. Maar dat heb je al gauw met aparte namen. (14 augustus 2019)

Annemae

› Spreek uit als Annemee. (13 augustus 2019)

Annemare

› Ik vind het zo mooi dat in deze naam duidelijk de zee (-mare) terug te vinden is. (13 augustus 2019)

Bartolomeus

› Eigenlijk op zich wel een mooie naam. Alleen in de huidige tijd nauwelijks bruikbaar, zou ik zeggen. (13 augustus 2019)

Inoah

› Ik zag op de site alleen Inoa staan maar nog niet deze variant. (10 augustus 2019)

Gijd

› Geit of Gijd. Ik hoor geen verschil en ben dan toch bang voor de basisschool periode. Maar ieder zijn ding... (10 augustus 2019)

Angelique

› Klassieke naam. Ik hoor hem weinig. Wordt vaak afgekort door naasten als An. Mijn naam leren schrijven was vroeger wel een dingetje met al die letters. Over de uitspraak is nooit discussie. ik er blij mee! (3 augustus 2019)

Issey

› Van origine een Japanse jongensnaam (2 augustus 2019)

Opvallende reacties

Bij Charlie schreef iemand:

Wij hebben gekozen voor de naam Charlie als afgekorte roepnaam van Charlotte. Lieflijk en toch stoer
naar Charlie

Bij Jouk schreef iemand:

Mijn zoon heet al bijna 43 jaar zo.Zijn volledige naam is Anne Jouk.Vind ik nog altijd goed gekozen.
naar Jouk
meer opvallende reacties