0 bewaardZeeVanNamen

Meisjesnamen. Lief, stoer, eigenzinnig, elegant en alles ertussenin

Zoek je een mooie meisjesnaam, dan ben je hier op de goede plek. Bij ons vind je er ruim 26.000 én de middelen om de mooiste, liefste, stoerste eruit te pikken.

Goede plekken om te beginnen zijn: Stoere én unieke meisjesnamen, 30 klassieke meisjesnamen en alternatieven en bijvoorbeeld Franse meisjesnamen.

Klik meteen door naar:

Tips bij het kiezen

Er zijn de nodige dingen waar je op kunt letten als je een naam uitzoekt. Is een naam lastig te spellen? Is een naam makkelijk te gebruiken om iemand mee te pesten? Is de naam die je op het oog hebt straks ook geschikt voor een volwassene? Alle tips die we hebben vind je hier.

Populaire meisjesnamen

De populairste meisjes- en jongensnamen vanaf 2011 tot nu hebben we voor je samengesteld in dit overzicht van top 20-namen. Maar, wel even een tip: laat je niet teveel leiden door wat nu hip is; er zijn zoveel minder populaire maar prachtige namen dat goed zoeken zin heeft. Sommige namen in opkomst zijn zeker de moeite waard.

Nu populair

Twijfel je over een paar namen?

Veel mensen hebben dat en soms kan een beetje hulp geen kwaad. Je kunt bij ons altijd aan de rest van de bezoekers vragen hoe zij zouden kiezen. Dat doe je bij de peilingen, waar al enorm veel mensen hun twijfel aan anderen hebben voorgelegd. Vul twee namen in en zie hoe de dagen en weken, misschien zelfs maanden daarna de stemming zich ontwikkelt.

Ken je meisjesnamen die ontbreken op ZeeVanNamen.nl?

We vinden het geweldig als mensen namen opsturen die we nog niet hebben. Er staan hier weliswaar al tienduizenden namen te wachten om gekozen te worden, maar er kan er altijd nog wel eentje bij. Dus: ken je een mooie meisjesnaam die we niet hebben, stuur hem op!