0 bewaardZeeVanNamen

Gekozen namen

Veel mensen laten ons weten welke naam ze gekozen hebben, en vaak ook waarom. Dat vinden wij leuk én het kan jullie weer op ideeën brengen. Dit zijn de namen die onze bezoekers onlangs aan hun kinderen hebben gegeven:
Zo een mooie tijdloze naam
Wij hebben onze dochter Roselet genoemd. We vinden Roselet stoer, klassiek en elegant!
We waren op zoek naar een mooie klassieke combinatie van namen. Het werd Vilinde Luana. De naam Vilinde, wat “toegewijd” betekent, past mooi bij de naam Luana (licht, dankbaar, genot).
Lief maar ook pittig.
Soïse Dea. We vinden de naam Soïse klassiek en uniek. De combinatie met Dea is vanwege de klank en de betekenis. Samen betekent het ‘godin van de wijsheid’. Soïse werd in augustus geboren
Stoere naam en kort
Past bij haar broer Sergio, Spaans georienteerd
We zochten een korte, stoere, vrolijke naam die apart maar niet vreemd is. We kwamen uit bij Mink, een van oorsprong Friese naam. We krijgen veel enthousiaste reacties, de naam is onbekend maar wordt jaarlijks toch zo'n 30-40 keer gegeven.

Populair in Nederland

Zoek je een overzicht van de namen die de afgelopen jaren in Nederland het meest zijn gegeven? We hebben hier ons overzicht van de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank van de afgelopen jaren.

Zomaar een naam...

Trystan
ja
12
nee
7

Verwant aan Tristan, een karakter uit de Middeleeuwse legende Tristan en Isolde.

Zomaar een naam...

Sherena
ja
6
nee
8

geen idee...maar wel bijzonder mooie naam
23 februari 2009