bewaardZeeVanNamen

Gekozen namen

Veel mensen laten ons weten welke naam ze gekozen hebben, en vaak ook waarom. Dat vinden wij leuk én het kan jullie weer op ideeën brengen. Dit zijn de namen die onze bezoekers onlangs aan hun kinderen hebben gegeven:
Luna Rose - uniek en lieve naam
ons meisje gaat Chayenne heten!
Lieve en tijdloze naam.
Stoer en origineel
Mooie tijdloze naam.
Wij hebben de namen Fay-lize Sophia , Olivia Neomi en Isabella Jade gekozen. Hun roepnamen zijn Faye, Liv en Ise.
Vrolijke stoere naam en typografisch mooi!
Eleanor Rosaly Anna. De betekenissen vinden wij erg mooi. De initialen zijn ERA, wat een veelvoorkomende naam is in Italië en de betekenis draagt: dame
mooi, stoer en is uniek
Liv is een mooie stoere korte naam

Populair in Nederland

Zoek je een overzicht van de namen die de afgelopen jaren in Nederland het meest zijn gegeven? We hebben hier ons overzicht van de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank van de afgelopen jaren.

Zomaar een naam...

Ris
ja
6
nee
1

Zomaar een naam...

Isabeau
ja
150
nee
63

De mensen die het argument gebruiken dat ‘beau’ niet in een meisjesnaam hoort, hebben duidelijk de achtergrond van de naam Isabeau niet bekeken. De naam gaat terug tot 1370, als bijnaam van Isabella van Beieren / Isabeau of Bavaria. Daarnaast is het een opera uit 1911 van Mascagni. Kritiek op deze naam vanwege Franse grammatica of linguïstiek is hier niet relevant, het is een klassieke Franse meisjesnaam die heel ver terug in de tijd gaat.
12 november 2019

Vroeger kreeg ik wel eens flauwe opmerkingen over mijn naam, maar nu ben ik er heel blij mee. Ik krijg er bijna elke dag complimenten over! Ook is het handig dat hij vrij uniek is. Ik ben 28, en hij wordt steed populairder nu - leuk om te zien :)
27 maart 2020