0 bewaardZeeVanNamen
mooi:
451
stemmen

meisjesnaam, populair, lief en stoer, twee lettergrepen: Milou

Vind je Milou een mooie naam maar een tikje te populair? Denk dan eens aan Miloua: maar één letter verschil, een vergelijkbare vloeiende klank, ligt lekker in het gehoor, maar nog steeds erg zeldzaam in Nederland. Een andere naam die er veel op lijkt maar lang niet zo vaak voorkomt is Nilou.

Milou is in Nederland op het moment een populaire meisjesnaam. Vorig jaar (2020) stond Milou in de top 20 meest gekozen meisjesnamen, samen met Emma, Julia, Mila, Tess, Sophie, Zoë, Sara, Nora, Yara, Eva, Liv, Lotte, Evi, Noor, Anna, Olivia, Saar, Lauren en Nina. In totaal werden vorig jaar 479 kinderen Milou genoemd, dat is een sterke toename ten opzichte van 2012.

Ik heet Milou en...

Ja ik heet Milou en ik ben er blij mee het komt voor maar niet heel vaak heb nog nooit iemand in de klas gehad of op de sport die Milou heet dus ja
Ik heet milou en ik ben er heel blij mee maar vroeger zij wat is dat nou voor een naam maar nu weet ik dat ik vriendelijk en lief ben dus nu ben ik blij met milou
Ik heet Milou en vroeger vondt ik dat een vreselijk lelijke naam, ik wou veel liever een prinsessennaam zoals Annabella dan een normale naam als Milou. Ik ben nu heel erg blij met de naam Milou. Vooral toen ik merkte dat er ook ouders zijn die hun kind LaLady noemen ofzoiets. Ik ben zelf twaalf en je moet niet meteen denken : 'Krijgt zij een kind?' Nee ik krijg geen kind, ik kijk op namensites omdat ik verhaaltjes (probeer) te schrijven en heel slecht ben in het verzinnen van een leuke naam (dat wordt nog wat als ik later zwanger mocht worden). Ik vind zelf de naam Milou ook wel gezellig klinken omdat er een ie en een oe in zit.
Fantastisch mooie lieve vrolijke meisjesnaam!

Van ouders die Milou kozen:

Ons mooie meisje hebben we de prachtige naam Milou gegeven.
Een vrolijke en nieuwsgierige naam die niet al te vaak voorkomt.
Wij hebben gekozen voor de naam Milou. Deze naam klinkt voor ons lief, vrolijk en eigenwijs. De betekenis is "zacht, vriendelijk, mededinger". Wij zochten naar een naam die niet veel gegeven wordt.
Lieve naam en niet mega populair nog...
Milou Fenne. Vrolijke naam!
Lief en stoer tegelijk
Milou, klinkt lief komt niet heel veel voor en past mooi bij haar zus Jula.
Milou Britte
meer namen die door ouders gekozen zijn, en waarom

Populariteit van Milou in Nederland

Hoeveel meisjes zijn in Nederland de afgelopen jaren Milou genoemd:

275
2012
263
2013
340
2014
376
2015
318
2016
342
2017
359
2018
419
2019
479
2020
De naam Milou is gemiddeld over de afgelopen jaren duidelijk populairder geworden.

Milou hoorde in Nederland bij de 20 populairste namen in:

jaartalpositie
202016
201920
Bron: SVB (vanaf 2017 worden alleen nog namen gepubliceerd die tenminste 25 keer zijn gekozen.)

Amerika, de afgelopen 100+ jaar

Milou, in procenten van totaal aantal meisjesnamen per jaar

Zoek op deel van een naam