0 bewaardZeeVanNamen
mooi:
501
stemmen

Lieve en stoere meisjesnaam, populair, twee lettergrepen: Milou

Meer lieve en stoere meisjesnamen..

Vind je Milou een mooie naam maar een tikje te populair? Denk dan eens aan Miloua: maar één letter verschil, een vergelijkbare vloeiende klank, ligt lekker in het gehoor, maar nog steeds erg zeldzaam in Nederland. Een andere naam die er veel op lijkt maar lang niet zo vaak voorkomt is Nilou.

Alternatieven en suggesties bij Milou: Amilou, Bilou, Cilou, Filou, Ilou, Malou, Melou, Millou, Milo, Miloa, Miloe, Milon ... meer ›

Meer inspiratie nodig?

Schrijf je in voor onze wekelijkse mailing.

Milou is in Nederland op het moment een erg populaire meisjesnaam. Vorig jaar (2021) stond Milou in de top 20 van meest gekozen meisjesnamen, samen met Julia, Mila, Emma, Nora, Olivia, Sophie, Tess, Zoë, Yara, Evi, Sara, Lotte, Saar, Liv, Eva, Anna, Noor, Nina en Lauren. In totaal werden vorig jaar 579 kinderen Milou genoemd, dat is een erg sterke toename ten opzichte van 2012.

Geboortekaartjes?Gratis proefdruk bij Kaartje2go

Meisjesnamen beginnend met:

M..Mi..Mil..Milo..

Eindigend op:

..lou..ou  of   M...u

Tip
: Geeft een naam niet al te makkelijk aanleiding tot pesterijen? Check bijvoorbeeld even de betekenis in een andere bekende taal.

meer tips

Ik heet Milou en...

Ik heet Milou (26 jaar lang nu) en heel blij met mijn naam! Ik word door vrienden, familie en collega’s “Lou” genoemd en door mijn vriend soms liefkozend “Loetje” of “Loetie”. Ouders noemden me als kind ook “Loetje”, “Loulou”, “Loetetoet”, “Miloutje” en mijn broer als grap soms “Loedewijk”. Verder werd ik als kind soms gepest (groot woord, kon er wel om lachen) met “Milou de koe” en “boehhhhhh” (geluid van een koe) maar dat was het dan ook. Soms werd ik trouwens “Malou” genoemd of heel soms schreven mensen “Miloe”, maar dat was meer uitzondering. Nu als volwassene nog steeds trots op mijn naam!
Ja ik heet Milou en ik ben er blij mee het komt voor maar niet heel vaak heb nog nooit iemand in de klas gehad of op de sport die Milou heet dus ja
Ik heet milou en ik ben er heel blij mee maar vroeger zij wat is dat nou voor een naam maar nu weet ik dat ik vriendelijk en lief ben dus nu ben ik blij met milou
Ik heet Milou en vroeger vondt ik dat een vreselijk lelijke naam, ik wou veel liever een prinsessennaam zoals Annabella dan een normale naam als Milou. Ik ben nu heel erg blij met de naam Milou. Vooral toen ik merkte dat er ook ouders zijn die hun kind LaLady noemen ofzoiets. Ik ben zelf twaalf en je moet niet meteen denken : 'Krijgt zij een kind?' Nee ik krijg geen kind, ik kijk op namensites omdat ik verhaaltjes (probeer) te schrijven en heel slecht ben in het verzinnen van een leuke naam (dat wordt nog wat als ik later zwanger mocht worden). Ik vind zelf de naam Milou ook wel gezellig klinken omdat er een ie en een oe in zit.
Fantastisch mooie lieve vrolijke meisjesnaam!

Reageer!Wordt niet op de site getoond of ergens anders voor gebruikt.

Let op je taalgebruik en hou het netjes: gebruik geen schuttingtaal, grove, discriminerende of kwetsende termen, of anderszins onbetamelijke taal. Onderbouw je mening; het liefst zien we inhoudelijke reacties. Wees altijd beleefd en redelijk in je bewoordingen, ook - vooral - als je een naam niet mooi vindt. Gebruik geen stigmatiserende of kleinerende bewoordingen. Commentaren die hieraan niet voldoen worden verwijderd.

Van ouders die Milou kozen:

Ons mooie meisje hebben we de prachtige naam Milou gegeven.
Een vrolijke en nieuwsgierige naam die niet al te vaak voorkomt.
Wij hebben gekozen voor de naam Milou. Deze naam klinkt voor ons lief, vrolijk en eigenwijs. De betekenis is "zacht, vriendelijk, mededinger". Wij zochten naar een naam die niet veel gegeven wordt.
Lieve naam en niet mega populair nog...
Milou Fenne. Vrolijke naam!
Lief en stoer tegelijk
Milou, klinkt lief komt niet heel veel voor en past mooi bij haar zus Jula.
Milou Britte
meer namen die door ouders gekozen zijn

Waardering van Milou

Mooi!
501
stemmen
Nee..
78
stemmen
Vind je Milou mooi?

Bewaard

Milou is door 1652 personen bewaard.

Populariteit van Milou in Nederland

Hoeveel meisjes zijn in Nederland de afgelopen jaren Milou genoemd:

275
2012
263
2013
340
2014
376
2015
318
2016
342
2017
359
2018
419
2019
479
2020
579
2021
De naam Milou is gemiddeld over de afgelopen jaren duidelijk populairder geworden.

Milou hoorde in Nederland bij de 20 populairste namen in:

jaartalpositie
20218
202016
201920
Bron: SVB (vanaf 2017 worden alleen nog namen gepubliceerd die minstens 25 keer zijn gekozen).

Amerika, de afgelopen 100+ jaar

Milou, in procenten van totaal aantal meisjesnamen per jaar