0 bewaardZeeVanNamen

Gekozen namen

Onze pasgeboren dochter heet Laudet. We vinden dit een leuke stoere naam. Laudet heeft dezelfde oorsprong als Laura en Laurine, maar is wat vlotter en stoerder. Laudet is krachtig en klassiek!
Lea, korte leuke naam die in Nederland niet al te vaak voorkomt
Aleste Maxise. We hebben verschillende favoriete namen op onze lijstjes gehad en uiteindelijk vonden we deze namen het mooist. De volgorde is ook bewust zo gekozen: twee klassieke namen waarvan de laatste eindigt op –ise. Aleste Maxise... zo is het precies goed.
Vlot duidelijk stoer
Jessy voor ons jongetje. Lief en stoer.
Emilio . Omdat we hem mooi vinden en omdat het bij de naam van zijn broer jairo past
Florei Yulene Else. Deze namen hebben een zachte subtiele klank en passen goed bij elkaar. Florei vinden we vrolijker dan Floria en ook de Scandinavische sfeer past bij ons.
Wij kozen voor de naam Celoë omdat dit een mooie klassieke naam is die net wat zeldzamer is dan Celine, Celena of Celeste.
Tijdloos.
Deze naam hebben we gekozen omdat het voor ons allebei de eerste keus was!
Lekker en beetje on-Nederlands en vooral heel stoer. Mooie klank.
Is een originele en ook een beetje stoere naam voor ons mannetje!
Janneke, lieve naam en past goed bij haar achternaam.
Wij wilden graag een naam die al lang voorkomt en stoer is. Dat hebben we gevonden in Gerard!
Tijdens het zoeken naar namen wilden we iets vrolijks en vrouwelijks vinden. Er waren uiteindelijk verschillende opties, waaronder Valeine, Rosalie, Emeia en Madelein. Het is Emeia geworden omdat we Emeia simpel en vrolijk vinden.
We wilde graag een naam met betekenis. We vonden jaïr mooi maar niet voor een meisje. Toen we hier op de site Jaïra zagen staan was dat em gelijk!
Betekent kerel.
Internationaal, klinkt lief, maar is oik een makkelijke naam. Oogekomen om 2 namen samen te voegen; Maya en Lina
Origineel.
Wij kozen voor Soïse. Dit is een klassieke naam die qua betekenis in dezelfde sfeer zit als Sophia, maar wij vinden Soïse mooier klinken. Ook vinden wij het leuk dat Soïse minder vaak voorkomt dan Sophia.
We hebben onze dochter Fredie genoemd, vernoemd naar Frederika. We vinden het zon liefelijke naam.
Tijdens de zwangerschap zijn wij verliefd geworden op de naam Loveia. Wat een heerlijke naam. Het is de betekenis (ziel vervuld van liefde) maar ook de zachte elegante klank waar we ontzettend blij mee zijn. Loveia is geboren op 2 januari.
Wij hebben onze zoon Feder genoemd. Vinden de naam origineel, maar toch ook makkelijk uit te spreken en te onthouden. Ook vinden we de betekenis (veer of vredig (= afkorting van Italiaanse naam Federico) erg mooi. Blij met onze Feder :-)
Liene Roos
Stoere, klassieke jongensnaam.
Onze kleine dame heeft de naam Valeine gekregen. En de naam past goed bij haar! Want onze Valeine is (gelukkig) sterk en gezond en als we eerlijk zijn, is ze zelfs nu al invloedrijk... Haar naam past helemaal bij haar karakter! :)
Een mooie tijdloze naam die vrolijkheid en zelfvertrouwen uitstraalt.
Vlot, niet te algemeen, speels, klinkt mooi. Lief. Nine: Klassiek. Lief, sierlijk.

Populair in Nederland

Zoek je een overzicht van de namen die de afgelopen jaren in Nederland het meest zijn gegeven? We hebben hier ons overzicht van de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank van de afgelopen jaren.

Zomaar een naam...

Sytze
ja
9
nee
4

Zo schrijf je mijn naam. Vond het jammer dat die er nog niet tussen stond. Bij deze? ;-) groetjes Sytze
27 juni 2018

Zomaar een naam...

Roze
ja
15
nee
11

Dit is voor mij vooral een kleur. Net als Violet, zou ik dat nooit als naam overwegen.
7 januari 2013