0 bewaardZeeVanNamen

Gekozen namen

Origineel, stoer, lief!
Omdat Liam de allermooiste naam is voor onze kerel.
Luuk is een populaire naam. We hebben getwijfeld of hij niet te populair is. Ik wil Luuk al jaren als naam. En Luuk is het geworden!
Onze dochter, geboren op 5 augustus, heet Valeia Celine. Wij houden van klassieke namen, liefst enigszins verwant aan de Latijnse taal. Al snel waren we eruit dat we als tweede naam iets wilden zoals Celeste of Celine. De eerste naam was het moeilijkst. Uiteindelijk werd het Valeia vanwege de sierlijke klank en de klassieke betekenis.
Basten: een stoere naam en past goed bij de namen van onze andere zoontjes.
Ons stoere ventje heet Nathan!
Na de geboorte nog veranderd van naam, hadden eigenlijk Loet, maar Ties paste op de één of andere manier veel beter. Zijn heel blij met deze stoere en tijdloze naam en ook leuk als hij ouder wordt. Ook past het goed bij zijn broers en zus; Cas, Lise en Sep :)
Elin, lief, hoor je niet vaak.
Fedde, stoer, komt niet veel voor.
Wij hebben gekozen voor Jorn. Kort, bondig en stoer.
Lieve mensen, graag wil ik jullie laten weten dat wij hebben gekozen voor Lenthe. We vinden het een prachtige en elegante naam. De h ertussen hebben we gekozen om net iets minder bij anderen de associatie van het jaargetijde op te roepen. Die is er natuurlijk wel, maar we willen het er niet te dik bovenop leggen. Bedankt!

Populair in Nederland

Zoek je een overzicht van de namen die de afgelopen jaren in Nederland het meest zijn gegeven? We hebben hier ons overzicht van de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank van de afgelopen jaren.

Zomaar een naam...

Tomasz
ja
9
nee
1

Tjechische naam.
20 september 2013

Zomaar een naam...

Bruce
ja
126
nee
33

Mijn zoon (2009) heet Bruce. Het begon als geintje omdat mijn vader fan was van Bruce Springsteen. Echter raakte ik aan de naam gewend en besloot hem echt zo te noemen. Na bijna 11 jaar ben ik er nog steeds blij mee. Iedereen kan het uitspreken en spellen, komt weinig voor (ik ken geen andere Bruce in het echt) en kort en krachtig. Zowel in Nederland als in het buitenland hebben mensen geen moeite met de uitspraak. Ik noem hem vaak al Poes (Bruce poes) sinds hij klein was, zodat anderen hem daar niet mee kunnen pesten. Sterker nog, hij noemt zichzelf ook online zo. Ik ben er heel blij mee, en hij zelf ook!
14 maart 2020