Meisjesnaam met twee lettergrepen:

Loïs

 (v)

Als mensen mogen kiezen tussen...

Loïs of Fleur?

25 x gekozen
16 x gekozen

Milou of Loïs?

58 x gekozen
99 x gekozen

Loïs of Liv?

110 x gekozen
74 x gekozen

Loïs of Loïse?

158 x gekozen
34 x gekozen

Lois of Loïs?

62 x gekozen
319 x gekozen
meer peilingen
Waardering:
Mooi!
1434
stemmen
Nee..
531
stemmen
Mooi?
janee

Welk woord past goed bij Loïs?

Mensen vinden de naam Loïs vooral:
stoer, lief, hip, modern, exotisch, tijdloos, origineel, klassiek, elegant
Loïs is door 1822 personen bewaard.

Ik heet Loïs en...

Ik heet Loïs en ik ben eigenlijk wel blij met m'n naam. Klinkt best wel stoer... Maar het is wel een irritant dat mensen die de naam niet kennen, het meestal verkeerd uitspreken.
4 januari 2018

Ik heet Loïs en ben blij met mijn naam. Klinkt lekker stoer en lief tegelijk. Geen enkel probleem met de trema, vind het ook wel weer speciaal aan mijn naam. Mijn vriendinnen noemen mij vaak Lo of Lootje, prima;-)
28 november 2017

Ik heet Loïs en ik vind het een leuk naam. Ik ben er trots op, alleen is het wel jammer dat er zo veel mensen zijn die moeite hebben met het uitspreken. Je bent mensen constant aan het verbeteren en dat kan vervelend zijn.
3 maart 2017

Ik heet Loïs en ik ben er blij mee; het is inderdaad tijdloos maar tegelijk had ik ook wel een wat langere naam gewild. De 2 puntjes zijn af en toe niet zo praktisch maar maakt de naam ook wel weer speciaal :)
16 september 2016

Al voordat ik zwanger was hoorde ik deze naam en heb hem altijd in gedachten gehouden. Nu is ons dochtertje geboren en hebben we haar Loïs genoemd. Ik vind het een hele leuke stoere lieve en sierlijke naam. Ik vind het door de puntjes op de i heel logisch dat je Loo-is zegt, maar ik had nooit verwacht dat zoveel mensen daar moeite mee hebben. Je hoort vaak Loojs, Loe-is, Lo-ies, Louise. Maar ik verbeter mensen gewoon, zodat ze echt Loïs zeggen, wat dat vind ik het mooiste!
5 augustus 2015

ik heet zelf lois ik ben erg blij met deze naam de naam is vooral stoer en is ook wel orgineel. groetjes lois
24 juni 2015

Hoi ik het Loïs het is een leuke naam je krijgt alleen wel vaak de bijnaam lopis. Maar dat is ook wel grappig
21 juni 2015

Ik heet Loïs en ik vond het altijd heel leuk dat ik nooit iemand kende met dezelfde naam als ik, helaas is dat nu de laatste tijd drastisch veranderd en dat vind ik serieus jammer :') Ook wel balen dat anderen het verkeerd uitspreken of schrijven, kan heel erg vervelend zijn.
4 maart 2015

Een toffe naam ik ben echt blij met mijn naam! Alleen sommige mensen weten niet hoe je het uitspreekt of weten niet hoe je het schrijft maar dat vind ik helemaal niet erg! Want dat vind ik heel special!!!
16 oktober 2014

ik vind het een heel leuke naam, alleen het is best vervelnd dat veel mensen het uitspreken als loojs.
30 augustus 2014

Ik vind de naam Loïs echt mooi,speciaal en een unieke naam.
6 mei 2014

Van de ouders die Loïs gekozen hebben:

Loïs en Nova heten de meiden. Kort, krachtig en toch vrouwelijk voor later!
Kort, stoer!
Een stoere maar toch ook lieve, kort maar krachtige meisjesnaam :)
meer namen die door ouders gekozen zijn, en waarom

Reacties (39)

Loïs stamt af van de Franse meisjesnaam Louise. De oorspronkelijke betekenis van Louise, of de mannelijke vorm Louis, is "grote krijger".
27 juni 2018

Hoiii Ik heet Loïs en me bijnaam is Lolo of lolly Het irritantste eraan is dat mensen het verkeerd uit spreken dus moet het altijd verbeteren Ik ben 10 dus ik zeg al me hele leven het is LOOWIS (ofzo)
16 juni 2018

ik heet Loïs en ik ben blij met mijn naam. Ik ben best klein dat vind ik niet zo leuk
14 december 2017

Loïs, een prachtige naam voor zowel een pasgeboren baby'tje als een volwassen vrouw.
8 december 2017

Mooie, sierlijke, stoere naam! En toevallig de naam van mijn dochter:-)
7 juni 2017

Loïs met uitspraak Loo-is! En super stoere, lieve en tikkeltje klassiek! Ook leuk voor een volwassen vrouw:-).
7 juni 2017

Grappig om nog eens te lezen, zo'n 16 jaar en 3 dagen na de geboorte van onze Loïs! :-D Ik vind haar naam nog steeds super leuk maar zoals velen hier al noemen: de uitspraak blijft een dingetje. Het grappige is dat wij de naam uitkozen en pas na haar geboorte merkten dat men vooral kiest voor de uitspraak Loo-is, terwijl wij juist de klemtoon op de i leggen, dus Loo-ies (met een zachte w in het midden)! Dus heeeeel vaak uitleggen dat de klemtoon op de i ligt maar zelf luistert ze gewoon prima naar alle varianten ;-)
3 juni 2017

Ik heet Lois en ik vind het een mooie naam maar niet zo fijn dat we het altijd moeten verbeteren.
8 april 2017

Onze dochter geboren op 16 maart 2017 hebben wij Loïs genoemd. Wij vinden het een mooie naam! Helaas is het wel zo dat de meeste mensen in eerste instantie Loojs zeggen, wat ik echt heel erg jammer vind en niet verwacht had. De puntjes op de ï die het de uitspraak Loo-is geeft en niet Loojs is voor velen niet duidelijk... Absoluut geen spijt dat we haar zo genoemd hebben maar voor onze dochter wellicht soms vervelend om mensen constant te moeten verbeteren.
3 april 2017

Hallo, Loïs stamt niet af van Louise, het is een naam uit de bijbel (2e brief van Paulus aan Timoteüs, hoofdstuk 1 vers 5). De oma van Timoteüs heette zo.
17 februari 2017

Een naam die veel mensen mooi vinden, maar niet veel gekozen wordt. Wij wel.
30 september 2016

prachtige naam, als ik ooit nog zwanger mag worden van een meisje geef ik haar deze naam
25 februari 2016

Onze dochter heet ook Loïs! Blijf het een prachtige naam vinden voor onze hippe, lieflijke en tegelijk ook eigenzinnige en stoere 10-jarige! Herken de problemen rond het uitspreken, maar heb daar geen moeite mee (zij trouwens ook niet). We hebben een half jr in Amerika gewoond en vond het daar toch ook wel erg fijn dat haar naam altijd goed werd uitgesproken. Daar begrepen ze de trema niet, dus als er vragen waren nav haar naam dan ging het daarover!
20 januari 2016

Ons dochtertje is nu 3 jaar en vind het nog steeds n prachtige naam. In mijn zwangerschap heb ik zelf getwijfelt of we toch niet gewoon Lois (zonder dubbele puntjes op de i)moesten nemen ivm de uitspraak van andere mensen. Maar ik vind Loïs gewoon mooi, sierlijk , hip en stoer! En haar naam past ook echt bij haar. En heb er totaal geen spijt van. Als mensen het anders benoemen verbeter ik t telkens. Geen moeite mee!
10 november 2015

Wij hebben onze dochter ook Loïs genoemd. Ik ben er heel erg blij mee en vind het een hele mooie naam. Onze dochter is nu 1 en ik hoop dat zij haar naam net zo mooi vind als dat wij hem vinden! Helaas wel dat mensen het verkeerd uitspreken..maar ik blijf ze gewoon verbeteren :)
3 september 2015

Een prachtige naam! Zelf vind ik de naam Loïs veel mooier met puntjes op de i en de uitspraak Loo-is (ik vind het niet erg als je de w een klein beetje hoort) mijn dochtertje geboren op 18 mei 2015 heeft daarom ook de naam Loïs Fréderique Amy gekregen, en ik heb nogsteeds geen spijt van deze naam. Haar hele naam varieert in lange en korte namen en met accenten en trema's en helemaal niks, daarom heb ik voor de naam Loïs Fréderique Amy gekozen. Men trouwens waar ik woon is de naam helemaal niet zo bekend, en dat vind ik juist leuk ;)
15 juli 2015

Ik vind het ook nog altijd een hele mooie, stoere naam voor een meisje.
14 mei 2014

In Vlaanderen zijn er de voorbije 10 jaar slechts 13 Loïsjes geboren. Eentje daarvan loopt hier rond. Ikzelf vind het nog steeds een prachtige naam. Kort & kracht. Lief en meisjesachtig, maar ook stoer en eigenzinnig tegelijk. De twee puntjes maken het speels. Hier wordt hij uitgesproken als: LOO-IS.
20 september 2013

Louise (hieronder ergens in de comments) is wel heel anders, maar supermooi!
15 september 2013

Erg mooi, maar inmiddels genoeg gebruikt, vind ik. Ik zou nu iets anders gaan zoeken.
15 september 2013

wat een mooie naam! ik heb nog gezocht of ik ergens loïs met een trema kon vinden.. dat vind ik toch wel iets mooier! persoonlijk vind ik als 2e naam Yara hier heel mooi bij
16 maart 2013

Helemaal mee eens. Dat trema heb je nodig en het staat zeker niet verkeerd. Ik vind het juist wel leuk.
26 februari 2013

Trema ben je wel nodig in het Nederlands. Op zich niet erg toch, dat extra puntje? Ik vind het een hippe naam! En Loïc ook, voor een jongen!
26 februari 2013

ik begrijp de spijt wel, kende de naam niet en dacht ook aan louise. Maar alles went
19 februari 2013

Spijt? Dat zou ik zeker niet doen. Als iemand al niet snapt dat Loïs niet met een K is (??), dan is het einde zoek. Mooie naam, absoluut houden zo :-)
15 februari 2013

Mijn dochter van 3 jaar heet zo, ik heb spijt van deze naam. De naam vind ik nog steeds prachtig maar hij wordt zoveel verkeerd uitgesproken:Loic(dus met een k) of Louise. De reactie van hieronder herken ik dus ook wel. Echt superirritant. Toch apart dat ik het verkeerd zeggen van deze naam mij nooit van te voren gerealiseerd hebt.
15 februari 2013

Zo heet mijn dochter, nooit spijt van gehad. Iedereen vindt het een prachtige naam! Mooiste uitspraak Loïs: Loo-is. ;-) mijn mening Sommige zeggen Loojs (als boys met een L). Om verschil te maken gekozen voor trema.
15 januari 2013

spreek je het uit als louise?
8 januari 2013

ik kan er niks aan doen maar deze naam is de coolste naam ever. Zo stoer, lief, klassiek, tijdloos, modern, origineel, hip en leuk kom op leuke naam toch
21 december 2012

ik vindt het een leuke naam veeeeeeeeet
21 december 2012

Echt een hele fraaie naam.
23 november 2012

m'n zus is zo ik vind haar heel erg lief
9 november 2012

m'n kind heet zo
9 november 2012

stoere naam echt leuk voor een meisje met 161 mensen die deze naam mooi vinden
9 november 2012

Heel erg mooi! Hij klinkt niet alleen mooi, hij staat ook nog eens mooi op papier...!
11 september 2012

ZONDER TREMA VEEL BETER
31 mei 2011

Mooi, zo heet mijn dochter!
22 februari 2010

Bijbelse naam van Griekse oorsprong. Betekenis 'meer wenselijk, beter'. In de Bijbel is het de grootmoeder van Timotheüs
14 december 2008

leuk
28 juli 2007

Suggesties bij Loïs

Zoek je een voornaam die past bij Loïs, of een alternatief? Denk ook eens aan:meer suggesties

Gekozen in Nederland

Aantal meisjes dat Loïs genoemd is:
2017: 315 kinderen
2016: 291 kinderen (0.34%)
2015: 283 kinderen (0.34%)
2014: 277 kinderen (0.32%)
2013: 241 kinderen (0.29%)
2012: 249 kinderen (0.28%)

Bron: SVB (Let op: vanaf 2017 publiceert de SVB alleen nog de namen die tenminste 25 keer zijn gekozen.)