ZeeVanNamen

Mooie, nog onbekende meisjesnamen

Je vindt hier een lange lijst van meisjesnamen waarop duidelijk meer voor dan tegen is gestemd, maar die voor zover ons bekend is, nog niet of heel weinig in Nederland voorkomen. Met andere woorden: namen die wel gewaardeerd worden, maar toch nog heel zeldzaam zijn. Misschien zit hier dus wel die ene originele maar niet al te vergezochte naam tussen die jij zoekt.

En voor de jongens..

Een zelfde overzicht hebben we natuurlijk ook voor jongensnamen.

Adelind

Ik heb een pas kleinkind met deze naam en dat is het mooiste meisje van de wereld. Deze naam past bij haar, is uniek en zal haar geluk brengen in het leven. Een trotse opa.

Annabeth

Ik heet Annabeth en ben er erg blij mee. Ik vind het een hele eer dat mijn ouders me deze naam hebben gegeven. Ik krijg er erg veel positieve reacties op en nog een pluspunt is dat je het nooit hoort! De betekenis; Dochter van Athena (Griekse godin van de hemel). De 'uitverkorene'.

Arizona

Inheems-Amerikaanse naam met betekenis 'kleine bron'. De Amerikaanse staat Arizona is hiernaar genoemd

Carlea

Ik vind Carlea prachtig!

Célis

Célis is een sierlijke en vlotte naam. Nog niet heel bekend.

Chanou

Hoi Ik heet Chanou en ik ben hier zo blij mee! Ik vind het zelf een hele mooie en bijzondere naam. Je hoort en niet zo vaak van en dat vind ik wel leuk want het levert al snel een gesprek onderwerp op.

Cila

Origineel, apart, maar wel oké.

Dicte

Prachtig!

Elione

Elione vind ik mooi, chic en een beetje exotisch klinken. Een soort wereldwijs en elegant tegelijk.

Esselie

Esselie vind ik lief klinken... Estelie wat chiquer en Eslin het meest stoer.

Estelie

Mijn zusje heet Estelie! Zij hoort vaak dat mensen haar naam nog niet kenden, maar wel leuk vinden!

Florei

Ik vind Florei een erg mooie vrolijke naam.

Jacha

Ik ben zelf heel blij met deze naam, het is origineel en makelijk te onthouden. Meestal weten mensen niet hoe ze het moeten uitspreken als ze het lezen, maar nadat ze het hebben gehoord vergeten ze het niet. Als iemand een betekenis zoekt, in het checheens betekent jacha -- lang leven. Dit is ook een reden waarom ik het een mooie naam vind.

Lanka

Deze naam is ooit verschenen op deze site en daar zijn wij door geïnspireerd. Dank hier voor!

Lirit

Wauw, prachtige naam. Heel bijzonder en toch zo simpel.

Loalin

Ik vind Loalin heel lief klinken. Het klinkt speels maar ook mooi en compleet.

Mairin

Zo heet een van mijn 4 meisjes, toen ik de naam bedacht wist ik het niet zo goed maar heb nog altijd na 3 jaar geen spijt. Mairin is een 4ling samen met Jolene, Elena en Aimee.

Marei

Nooit eerder gehoord maar een prachtige, eenvoudige naam met een mooie ronde klank.

Marité

Leuke en lieve meisjesnaam. Wel een tikkeltje Goois. :)

Philise

Als ik ooit een dochter krijg, noem ik haar Philise!

Philline

Erg mooie naam. Ik kwam hem hier laatst al tegen en las later ergens dat het van een Griekse naam afstamt. Philana geloof ik, maar is niet echt belangrijk. Ik vind Philline dan ook mooier.

Selies

Onze dochter heet Selies. Deze naam hebben we zelf bedacht inderdaad. Nog nooit ergens anders gehoord. Ze is inmiddels acht jaar en we vinden het nog steeds een hele mooie naam.

Sibelle

Leuke tijdloze Friese naam. Ik vind Sibelle erg mooi.

Soïse

Yeeaahh!! Love this name! De naam Soïse lijkt op Moïse, maar doordat de s-klank er twee keer in zit, is het nog zachter en specialer.

Suelle

Ik houd van deze naam... Mijn tenniscoach heet zo en zij is een enthousiaste mooie vrouw. Dus een positieve associatie!

Valeine

Super lieve en originele naam. De naam zou zo kunnen passen in een sprookje. Of in een theaterstuk. Mooi en verrassend voor in de echte wereld.

Vilinde

Liselle en Vilinde... onze prachtige tweeling! Twee lieve en vrolijke namen.