0 bewaardZeeVanNamen
mooi:
392
stemmen

Lieve en tijdloze meisjesnaam, twee lettergrepen: Laura

Meer lieve en tijdloze meisjesnamen..

Latijnse achtergrond

De naam Laura stamt van het Latijnse woord laurus, ofwel laurier. De Grieken en Romeinen gebruikten het voor de lauwerkrans, een teken van overwinning.

Alternatieven en suggesties bij Laura: Laira, Laora, Lara, Launa, Laurah, Laurain, Lauraine, Lauralee, Lauran, Lauranne, Laure, Laureanne ... meer ›

Laura is op het moment een niet echt veel voorkomende meisjesnaam. Alles bij elkaar werden vorig jaar 165 kinderen Laura genoemd, dat is een vrij forse afname ten opzichte van 2012.

Geboortekaartjes?Gratis proefdruk bij Kaartje2go

Bekende personen

Bekende figuren die deze naam hebben / hadden zijn bijvoorbeeld Laura Bush (First Lady) en Laura Nunnink (hockeyer).

Meisjesnamen beginnend met:

L..La..Lau..Laur..

Eindigend op:

..ura..ra  of   L...a

Tip
: Heeft een naam historisch een nare bijsmaak of is de oorspronkelijke betekenis wat vreemd? Het is soms handig om dat even te checken.

meer tips

Ik heet Laura en...

eigelijk noem ik maria-laura maar iedereen noemt mij laura dus ik vind mijn naam echt super leuk want je hebt geen goeie pest naampjes allen is laura paura soms een beetje vervelend voor de rest is mijn naam perfect ook al ben ik 10
Laura is echt een super mooie naam ik raad deze naam zeker aan!
mensen noemen me lau het is een mooie naam maar tijdloos?
Ik heet Laura. Ik vind het een mooie naam. Ik ben er erg tevreden over. Alleen zelf zou ik hem denk ik niet hebben gekozen. Wel scheelt het dat je met Laura bijna geen vervelende woorden of rijmpjes van kan maken. Er rijmt namelijk niks op Laura. Het enige is lauw water. En natuurlijk is er het liedje van Jan Smit, maar of je dat nou zo erg moet vinden. Maar daar houd het ook echt wel mee op. Dus ik vind mijn naam prima en ik ben er trots op.
ik persoonlijk vind mijn naam iets wat bij mij hoort. ik kan mezelf niet voorstellen als ik anders zou heten. ( misschien is dat wel met iedereen maar maakt niet uit) wat ik wel jammer vind is dat je weinig leuke bijnamen kan verzinnen. ook komt mijn naam vaak voor. ik vind het leuk dat de naam Laura in alle landen anders word uitgesproken. ik zou het leuker vinden als ik ook een tweede naam zou hebben omdat Laura een nogal veel voorkomende naam is en je het met een tweede naam net even wat unieker maakt maar dat is nogal persoonlijk :) verder is het een prima naam.
Men naam is super ik ben er zo blij mee dat ik die naam heb
Ik ben heel blij met mijn naam, maar het is vervelend dat deze naam zo vaak voorkomt.
ik ben Laura en ben heel erg blij met mijn naam, ben nu 12 en ben de naam nog steeds niet zat, wel ken ik nog wel zo'n 3 mensen die zo heten maar daar doe ik niks op uit, ik ben blij met mijn naar
superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mooiiiiiiiiiiiiii hihi haha xxx Laura
mooi

Reageer!Wordt niet op de site getoond of ergens anders voor gebruikt.

Let op je taalgebruik en hou het netjes: gebruik geen schuttingtaal, grove, discriminerende of kwetsende termen, of anderszins onbetamelijke taal. Onderbouw je mening; het liefst zien we inhoudelijke reacties. Wees altijd beleefd en redelijk in je bewoordingen, ook - vooral - als je een naam niet mooi vindt. Gebruik geen stigmatiserende of kleinerende bewoordingen. Commentaren die hieraan niet voldoen worden verwijderd.

Waardering van Laura

Mooi!
392
stemmen
Nee..
165
stemmen
Vind je Laura mooi?

Bewaard

Laura is door 643 personen bewaard.

Populariteit van Laura in Nederland

Hoeveel meisjes zijn in Nederland de afgelopen jaren Laura genoemd:

233
2012
185
2013
164
2014
173
2015
180
2016
149
2017
157
2018
145
2019
135
2020
165
2021
De naam Laura is gemiddeld over de afgelopen jaren minder populair geworden.
Bron: SVB (vanaf 2017 worden alleen nog namen gepubliceerd die minstens 25 keer zijn gekozen).

Amerika, de afgelopen 100+ jaar

Laura, in procenten van totaal aantal meisjesnamen per jaar