ZeeVanNamen
mooi:
342
stemmen

Meisjesnaam, stoer en exotisch, twee lettergrepen: Isis

Als je mag kiezen tussen...

Iris of Isis ?
69 x gekozen
10 x gekozen
Eline of Isis ?
32 x gekozen
25 x gekozen
Fee of Isis ?
28 x gekozen
27 x gekozen

Waardering van Isis

Mooi!
342
stemmen
Nee..
99
stemmen
Mooi?
janee
Isis is door 572 personen bewaard.

Ik heet Isis en...

Ik ben best wel blij met mijn naam. Soms reageren mensen geschrokken. Maar meestal zeggen de mensen niks. Ik vind het jammer dat de naam Isis nu minder vaak word gebruikt, door die stomme terroristen groep. maar alsnog vind ik het een hele mooie naam.
Van alles wat er op het nieuws kwam; ik heb er totaal geen last van gehad. Al zouden mensen er wat over zeggen zou het me nog niks uitmaken. Ik weet waar mijn naam vandaan komt en dat vind ik juist mooi.
Ik heet Isis. Toen ze op het jeugdjournaal in de klas zeiden; ISIS. Lachten ze wel. Maar gelukkig hebben ze maar een keer er wat van gezegt en ik negeer het gewoon. Volgend jaar ga ik naar de middelbare weet niet hoe er daar op word gereageerd.
Ik heet Isis en ik ben 14. Ik word dagelijks gepest met mn naam. Door mensen die alleen mn naam kennen of die ik net leer kennen maar ook mn vrienden. Ik snap niet waarom mensen me daar mee pesten. Zelfs als ik zeg dat ik het heel vervelend vind. Als ik op straat loop een iemand roept mn naam dan kijkt iedereen om. Ik vind het niet erg dat dit mn naam is maar dat ik ermee gepest word is niet leuk.
Best mooi eigenlijk

Zomaar een tip

Twee of meer namen? Let op dat de eerste letters samen niet een onhandige betekenis hebben. Denk aan Zoe Anna Kathelijne.

meer handige tips

Populariteit van Isis in Nederland

Hoeveel meisjes zijn in Nederland de afgelopen jaren Isis genoemd:

201
2012
159
2013
102
2014
5
2015
1
2016
De naam Isis is gemiddeld over de afgelopen jaren duidelijk minder populair geworden.
Bron: SVB (vanaf 2017 worden alleen nog namen gepubliceerd die tenminste 25 keer zijn gekozen.)