ZeeVanNamen

Gekozen namen

Wij hebben gekozen voor Jorn. Kort, bondig en stoer.
Lieve mensen, graag wil ik jullie laten weten dat wij hebben gekozen voor Lenthe. We vinden het een prachtige en elegante naam. De h ertussen hebben we gekozen om net iets minder bij anderen de associatie van het jaargetijde op te roepen. Die is er natuurlijk wel, maar we willen het er niet te dik bovenop leggen. Bedankt!
Onze pasgeboren dochter heet Laudet. We vinden dit een leuke stoere naam. Laudet heeft dezelfde oorsprong als Laura en Laurine, maar is wat vlotter en stoerder. Laudet is krachtig en klassiek!
Lea, korte leuke naam die in Nederland niet al te vaak voorkomt
Aleste Maxise. We hebben verschillende favoriete namen op onze lijstjes gehad en uiteindelijk vonden we deze namen het mooist. De volgorde is ook bewust zo gekozen: twee klassieke namen waarvan de laatste eindigt op –ise. Aleste Maxise... zo is het precies goed.
Vlot duidelijk stoer
Jessy voor ons jongetje. Lief en stoer.
Emilio . Omdat we hem mooi vinden en omdat het bij de naam van zijn broer jairo past
Florei Yulene Else. Deze namen hebben een zachte subtiele klank en passen goed bij elkaar. Florei vinden we vrolijker dan Floria en ook de Scandinavische sfeer past bij ons.
Wij kozen voor de naam Celoë omdat dit een mooie klassieke naam is die net wat zeldzamer is dan Celine, Celena of Celeste.
Tijdloos.
Deze naam hebben we gekozen omdat het voor ons allebei de eerste keus was!
Lekker en beetje on-Nederlands en vooral heel stoer. Mooie klank.
Is een originele en ook een beetje stoere naam voor ons mannetje!
Janneke, lieve naam en past goed bij haar achternaam.
Wij wilden graag een naam die al lang voorkomt en stoer is. Dat hebben we gevonden in Gerard!
Tijdens het zoeken naar namen wilden we iets vrolijks en vrouwelijks vinden. Er waren uiteindelijk verschillende opties, waaronder Valeine, Rosalie, Emeia en Madelein. Het is Emeia geworden omdat we Emeia simpel en vrolijk vinden.
We wilde graag een naam met betekenis. We vonden jaïr mooi maar niet voor een meisje. Toen we hier op de site Jaïra zagen staan was dat em gelijk!
Betekent kerel.
Internationaal, klinkt lief, maar is oik een makkelijke naam. Oogekomen om 2 namen samen te voegen; Maya en Lina
Origineel.
Wij kozen voor Soïse. Dit is een klassieke naam die qua betekenis in dezelfde sfeer zit als Sophia, maar wij vinden Soïse mooier klinken. Ook vinden wij het leuk dat Soïse minder vaak voorkomt dan Sophia.
We hebben onze dochter Fredie genoemd, vernoemd naar Frederika. We vinden het zon liefelijke naam.

Populair in Nederland

Zoek je een overzicht van de namen die de afgelopen jaren in Nederland het meest zijn gegeven? We hebben hier ons overzicht van de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank van de afgelopen jaren.

Zomaar een naam...

Wolf
ja
240
nee
90

Wolf is een ietwat omstreden naam, maar ook een naam met voorgangers in de geschiedenis. In het oude Hoogduits kwamen ook al namen voor met 'wolf' erin. Een bekende, die in Duitsland en andere Duitssprekende landen nog voorkomt, is Wolfgang (als in Wolfgang Amadeus Mozart). Zoals veel Germaanse namen bestaat hij uit twee delen. Wolf staat precies voor wat het zegt, en -gang eigenlijk ook: de manier van lopen, de tred. Ofwel de loop van een wolf.

Zomaar een naam...

Femme
ja
6
nee
3

Onze zoon heet Femme (1e naam). Originele en stoere jongensnaam, we waren het er gelijk over eens. Getwijfeld over Fedde (ook mooi) maar vonden Femme toch mooier!
23 september 2019