Jongensnaam:

Teije

 (m)
suggesties bij Teijereageer op deze naam!

Je e-mailadres (wordt niet op de site getoond):Let op je taalgebruik en hou het netjes: gebruik geen schuttingtaal, grove, discriminerende of kwetsende termen, of anderszins onbetamelijke taal. Onderbouw je mening; het liefst zien we inhoudelijke reacties. Wees altijd beleefd en redelijk in je bewoordingen, ook - vooral - als je een naam niet mooi vindt. Gebruik geen stigmatiserende of kleinerende bewoordingen. Commentaren die hieraan niet voldoen worden verwijderd.
heet jij Teije? Wat vind jij van je naam?

Je e-mailadres (wordt niet op de site getoond):deel met WhatsApp
Waardering:
Mooi!
154
stemmen
Nee..
24
stemmen
Mooi?
janee
Mensen vinden de naam Teije vooral:
stoer, origineel, tijdloos, hip, klassiek, lief, modern, exotisch
Teije is door 331 personen bewaard.

Van de ouders die Teije gekozen hebben:

Omdat we het een stoere en mooie naam vinden. En het past goed bij de naam van zijn grote broer.
meer namen die door ouders gekozen zijn, en waarom

Reacties (2)

Echt, maar dan ook echt, een heel stoere naam :-)
25 september 2014

Beschrijving: voor iedereen die Teije heet! Of met een andere spelling zoals Tije, Teie Thije, Theije, Tye, Theie, Tyhe enz. (kopie uit Wikipedia): Teije (uitgesproken als Tije) is een rooms-katholieke Friese voornaam, die zoiets als geschenk van God, of ook wel van het volk betekent. De naam Teije is een variant op de eveneens Friese naam Diede, maar wordt soms ook gebruikt als een verkorte versie van de naam Mattheus. Teije is buiten Friesland nooit een veelgebruikte naam geweest, en op enkele gevallen (bijvoorbeeld die van Teije Brandsma, correspondent voor De Telegraaf) na zijn er geen personen met de naam Teije bekend, die zich in een bepaald opzicht landelijk bekend zouden kunnen noemen of het zou al Teije de Vos moeten zijn, die in het onderwijs redelijk bekend is vanwege zijn testen en zijn DLE-leerlingvolgsysteem. De naam Teije is dan als zodanig niet zo bekend, er zijn tientallen, zoniet honderden, gezinnen met een achternaam waarin Teije voorkomt. Zo komt de naam Ten Teije redelijk veel voor, evenals Teijema. In het Oude Egypte bestond een koningin die tegenwoordig Teye of Teje genoemd wordt. Of zij echter daadwerkelijk zo heette is niet te achterhalen, daar klinkers in het Egyptisch niet werden opgeschreven.
19 februari 2009

Zomaar een tip: Probeer een naam eens uit. Gebruik hem een paar keer in een gesprek om te weten hoe hij in de praktijk klinkt. - meer tips

Suggesties bij Teije

Zoek je een voornaam die past bij Teije, of een alternatief? Denk ook eens aan:meer suggesties

Gekozen in Nederland

Aantal jongens dat Teije genoemd is:
2017: 51 kinderen
2016: 51 kinderen
2015: 43 kinderen
2014: 41 kinderen
2013: 45 kinderen
2012: 32 kinderen

Bron: SVB (Let op: vanaf 2017 publiceert de SVB alleen nog de namen die tenminste 25 keer zijn gekozen.)

Nog een paar suggesties

Wat vind je van: Taije  Teide  Teie  Teijm  Teijo  Teijs  Teike  Teile  Teine  Teite  Terje  Theije  Thije  Tije