Jongensnaam, twee lettergrepen:

Seija

 (m)
suggesties bij Seijazie ook: scandinavische jongensnamenreageer op deze naam!

Je e-mailadres (wordt niet op de site getoond):Let op je taalgebruik en hou het netjes: gebruik geen schuttingtaal, grove, discriminerende of kwetsende termen, of anderszins onbetamelijke taal. Onderbouw je mening; het liefst zien we inhoudelijke reacties. Wees altijd beleefd en redelijk in je bewoordingen, ook - vooral - als je een naam niet mooi vindt. Gebruik geen stigmatiserende of kleinerende bewoordingen. Commentaren die hieraan niet voldoen worden verwijderd.
heet jij Seija? Wat vind jij van je naam?

Je e-mailadres (wordt niet op de site getoond):deel met WhatsApp
Waardering:
Mooi!
14
stemmen
Nee..
3
stemmen
Mooi?
janee
Mensen vinden de naam Seija vooral:
origineel, stoer
Seija is door 27 personen bewaard.

Reacties (2)

Volgens mij is dit ook echt een meisjesnaam afgeleid van Seije. Mijn dochter heeft de naam als tweede naam. Vernoemd naar mijn vader die Seijo heette. Die naam kom je overigens nergens tegen, maar is vast ook ooit afgeleid van Seije.
12 januari 2018

Seija is geen jongensnaam maar een meisjesnaam. De jongensvariant is Seije en Seija is de vrouwelijke vorm. Seija is een naam die vrij nieuw is (ontstaan aan het begin van de twintigste eeuw) en het is een van de weinige namen van wie de "bedenker" bekend is. Het hoofd van een divisie van de Finse Nationale Raad van Onderwijs, een man genaamd Yrjö Karilas, vond de naam "Seia" in een boek over religies van de wereld. Seia was een oude Romeinse godin van het nieuwe leven/nieuwe oogst. Karilas combineerde deze godinnennaam met het oude Finse woord "seijas" (dat sereen, kalm, helder en rustig betekent) en kreeg zo de naam Seija. De eerste Seija was zijn dochter Ester Seija Karilas. Zij werd geboren in 1917 (en dat maakt de naam van dezelfde leeftijd als de onafhankelijkheid van Finland). De Karilas' hadden een familievriend die een boek schreef in 1924 met als titel "Het verhaal van Seija-meisje". Dit maakte de naam behoorlijk populair. Ook kan nog gekeken worden naar de Germaanse betekenis van de naam. Dan is Seija ook afgeleid van Seije. Het Germaanse woord "seije" staat voor overwinning. De naam Seija heeft dus in de Germaanse betekenis ook nog de betekenis "overwinnares".
23 juli 2009

Zomaar een tip: Het kan soms vreemd klinken als voor- en achternaam allitereren: Bert Bos, Harm Hovenier... - meer tips

Suggesties bij Seija

Zoek je een voornaam die past bij Seija, of een alternatief? Denk ook eens aan:meer suggesties

Nog een paar suggesties

Wat vind je van: Seije