Opvallende reacties

Bij Anaid schreef iemand:

Ik weet dat het in ieder geval in een jeugdboek voorkomt (+- 12 jaar): De clan van de wolvin. Een fantastisch boek (was een van mijn lievelingsboeken, en aangezien er niet genoeg boeken voor mij konden worden aangesleept zegt dat wat), wordt nu rondgedeeld bij de vriendinnen van mijn zusje :). Stond volgens mij erin als Anaíd, en het meisje was zo genoemd omdat het het omgekeerde was van Diana. Ze was in dat boek de uitverkorene met rood haar. Weet dus niet of het uit dat boek komt, of dat de schrijfster gewoon een enorm goede naam heeft gevonden. Ik vind het een mooie naam, verbonden met mooie herinneringen.
naar Anaid

Bij Esra schreef iemand:

Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste namen die ik ooit gehoord heb, toen ik 2 jaar geleden vroeg aan mijn moeder hoe mijn broertje (Oliver) ging heten als het een meisje ging worden zei ze Esra. ik zou mijn kind als ik ooit een meisje mag krijgen graag Esra noemen
naar Esra

Bij Inge schreef iemand:

Inge is in Noorwegen ook in gebruik als jongensnaam.
naar Inge

Bij Sep schreef iemand:

Is Sep niet een van de karaktertjes in Mees Kees? Volgens mij wel, en een leuk ventje.
naar Sep

Bij Loïs schreef iemand:

Onze dochter heet ook Loïs! Blijf het een prachtige naam vinden voor onze hippe, lieflijke en tegelijk ook eigenzinnige en stoere 10-jarige! Herken de problemen rond het uitspreken, maar heb daar geen moeite mee (zij trouwens ook niet). We hebben een half jr in Amerika gewoond en vond het daar toch ook wel erg fijn dat haar naam altijd goed werd uitgesproken. Daar begrepen ze de trema niet, dus als er vragen waren nav haar naam dan ging het daarover!
naar Loïs

Bij Auxilia schreef iemand:

Mijn naam is Auxilia en ik ben nog nooit iemand tegen gekomen met dezelfde naam! Origineel is Auxilia dus in ieder geval. Daarnaast krijg ik erg veel complimenten van mensen die de naam voor het eerst horen. De betekenis is ook fraai; Auxilia stamt uit het Latijn en staat voor helper, hulptroepen.
naar Auxilia
meer opvallende reacties