Gekozen namen

Veel mensen laten ons weten welke naam ze gekozen hebben, en vaak ook waarom. Dat vinden wij leuk én het kan jullie weer op idee├źn brengen. Dit zijn de namen die onze bezoekers onlangs aan hun kinderen hebben gegeven:
We hebben de naam Phileine ontweken, vanwege de literaire verwijzing naar vilein/gemeen. Toen konden we kiezen uit Valeine en Philise. We vonden Valeine het mooist en vrolijkst klinken. Rosei vinden we prachtig als tweede naam.
Omdat we graag een Friese naam hebben, die niet te kort is, en in de rest van Nederland ook nog gebruikelijk is. Verder wilden we absoluut geen "moderne" namen als Storm en Splinter. Verder wilden wij een verwijzing naar mijn afkomst hebben en dat is met naam Alexander wel gelukt. Echter Jitse Alexander is niet handig, omdat mijn man ook J.A. is.... Dus is de Matthijs erbij gekomen, omdat die ook op onze lijstje met mooie namen stond. En de keuze tussen J.A.M. en J.M.A. is snel gemaakt...
Unieke naam, klinkt stoer maar toch erg vrolijk.
Magnus; mooie, stoere, zachtaardige naam.
Stoere, korte niet veelvoorkomende naam.
Mooie naam voor mijn prachtige meisje (geboren op 17-11-17). Rens - dit is de 2e naam van mijn dochter, gekozen omdat ik het een mooie naam vind.
Stoere naam.
We hebben gekozen voor Novan, onze zoon is geboren in november en we houden ook van de Indonesische betekenis. Bovendien doet het ook denken aan de ster Nova, en aan de betekenis nieuw.
Charly, omdat we het een speelse en toch ook stoere naam vinden!
Jerre, omdat het een leuke aparte naam is die je niet vaak hoort.
Faye, omdat het mooi en licht klinkt. Hoewel de e op het eind verwarring kan veroorzaken over de uitspraak, geeft het iets klassieks aan deze verder nieuwerwetse naam.
ZeeVanNamen is een fantastische website. De keuze is gevallen op de naam Elinde!
Iza Leah

Populair in Nederland

Zoek je een overzicht van de namen die de afgelopen jaren in Nederland het meest zijn gegeven? We hebben hier ons overzicht van de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank van de afgelopen jaren.

Zomaar een naam...

Jayden
ja
258
nee
231

Een bijzonder ordinaire naam. Vreselijk.
13 februari 2015