ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

De namen van Game of Thrones

Als je een originele, flink exotische naam zoekt, zou je eens kunnen kijken naar de karakters in de serie Game of Thrones. Daar wemelt het van de sprookjesachtige namen. Niet zo vreemd, voor een serie waar een koningin zich handhaaft met hulp van een stel draken en waar mensen het kennelijk lukte een honderden meters hoge ijsmuur te bouwen. Hoe dan ook, sommige van die namen zijn misschien nog best bruikbaar ook. Bijvoorbeeld Sansa, Yoren, Catelyn, Anya of Arya? Nou ja, maak zelf maar uit of het voor jou iets is. Een greep uit de namen van Westeros: Amory, Anya, Areo, Arya, Benjen, Beric, Bran, Brienne, Bronn, Brynden, Catelyn, Cersei, Clea, Daario, Daenerys, Dagmer, Denys, Doran, Eddard, Edmure, Ellaria, Gilly, Gregor, Hugh, Illyrio, Ilyn, Jaime, Jeor, Joffrey, Jon, Jorah, Jory, Karl, Karsi, Kevan, Locke, Lommy, Lothar, Lysa, Mace, Maggy, Marei, Margaery, Marillion, Melisandre, Missandei, Myranda, Nymeria, Olyvar, Petyr, Ramsay, Renly, Rickard, Robb, Robert, Robin, Roslin, Sandor, Sansa, Septa, Septa, Shae, Shagga, Stannis, Talisa, Ternesio, Theon, Thoros, Tobho, Tommen, Tormund, Trystane, Tycho, Tyene, Tyrion, Tywin, Varys, Vayon, Viserys, Walda, Walder, Waymar, Xaro, Yara, Ygritte, Yohn en Yoren.

Leestips: Populair in Frankrijk  |  Afkorten?  |  Sandinavische namen

meer leesvoer

Gwyn

De ouders die Gwyn kozen, zeiden:

We hebben gekozen voor de naam Gwyn omdat we het een erg mooie naam vinden en het maar heel weinig voorkomt. Ons oudste zoontje heet Ilan (om dezelfde redenen).
meer gekozen namennaar Gwyn

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Een stoere, niet veel voorkomende, naam!
kort maar krachtig
korte, stoere, leuke naam
Stoer apart en niet veel voorkomend.
Wij hebben gekozen voor de naam Bay, klinkt leuk en niemand heeft hem!
We hebben gekozen voor de naam Filou omdat het een vrolijke naam is en niet zo vaak voorkomt. De betekenis is iets minder vrolijk en in oud-Nederlands is het schurk en in het Frans ook maar we hebben als uitleg maar boefje gekozen :). Dat klinkt een stuk schattiger.
Sterke naam.
Kort en krachtig.
Larissa Mandy Zarah,
Niet veel voorkomend, maar ook geen hele rare naam. Als je de naam hoort, schrijven de meeste mensen het meteen goed op zonder dat je hoeft te spellen.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Levi: onze dochter heet levi!! ;-) , Britney: het gaat wel ik vind vooral dat het een stoere naam is maar ik ben niet eens stoer, Jenna: voor de reactie hieronder. misschien is dit iets voor je jelena, jamila, jessica, jenessa, jenaya, janella, Romée: stoere, mooie, vrouwelijke naam. top, Arantxa: bij mij spreek je het uit als aransja. ik merk wel dat mijn naam echt buitenlans is omdat in nederland ze altijd moeite (...), Thorgal: orgineel, stoer , Susan: ik vind het een fijne naam, hoewel ik net zo goed suus had kunnen heten want zo wordt ik toch altijd overal genoemd ;) (...), Daaf: onze zoon hebben wij daaf genoemd. we krijgen veel reacties dat mensen deze naam nog nooit hebben gehoord, dat wilden we (...), Louisa: ik ben heel blij met mijn naam. ook al komt deze weinig voor. misschien juist daarom . ik ben het enige meisje op mijn s (...), Eimert: hallo eimert...leuk..een naamgenoot. ik heb de naam van mijn vaders vader. was er vroeger niet blij mee maar naar mate (...)

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

JosephineLarissaMelissaRubenStephanieKhloéZaraTimMatthewVanessaLoïsCharlotteKevinValentinaAylinJenneferLisanneValerieKellyVienna

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Xena, Puck, Robin, Robyn, Levi, Esmé, Esmée, Esmee, Estelle, Anna, Aimée, Lorèn, Valentine, Valentina, Maud

Niet mooi: Reuben, Floris, Bouchra, Djainey, Evi, Emma, Julie, Julia, Tess, Floor, Isa, Isa, Isa, Amy, Amy

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.