ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Gekozen: Brend

De ouders die Brend kozen, zeiden:

Onze zoon hebben we Brend genoemd. Vernoemd naar zijn opa Berend.
meer gekozen namensuggesties bij Brendnaar Brend

De populairste namen van 2015: Liam en Emma

De SVB heeft gesproken en daarmee is definitieve uitslag binnen: de populairste jongens- en meisjesnamen van 2015 zijn bekend. De top-3 bij de jongens was: 1) Liam, 2) Sem en 3) Lucas. Bij de meiden waren het: 1) Emma, 2) Julia en 3) Sophie. Daarmee valt ons vooral op dat de top-3 bij de jongens helemaal anders is dan in 2014 (toen: Daan, Bram, Milan), maar bij de meiden er eigenlijk maar weinig veranderd is. Dezelfde namen die in 2014 in de top-3 stonden staan daar nu nog steeds, alleen in een andere volgorde.

Leestips: Les prénoms Français?  |  Babykamer & Kinderkamer inrichten bij Dreumes enZo  |  Ierse namen

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

(betekenis: dappere leeuw) Vernoemd naar onze opa's Geert (betekent dapper) en Leo (betekent leeuw).
We vonden de naam mooi klinken.
Stoer, eigentijds, lief en meisjesachtig. Alles in één.
Stoere korte naam die maar op 1 manier kan worden uitgesproken en geschreven.
lekker Hollands, stoer en krachtig
Stoer en lief!!
(Uitspraak Djex) Korte stoere Amerikaanse/Engelse naam. Een naam die je niet zo vaak hoort.
Omdat hij goed past bij Beer. Beide korte stoere namen.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Nadesh: onze dochter heet zo. nadesh komt enerzijds uit het russisch: nadzjesjda en dit betekent hoop. wij kenden de naam echte (...), Silven: na lang, lang zoeken werd dit in 2014 de naam van onze zoon. lieve, stoere en aparte naam met een internationale klank. (...), Emmanuelle: ik vind hem klassiek,vrouwelijk en elegant. heel erg goed passen bij een sterke vrouw, maar toch heel vrouwelijken het i (...), Yulua: yulua is volgens mij een russische meisjesnaam., Kirsten: ik heet kirsten en ik ben super tevreden met mijn naam! ik loop er al een tijdje mee rond en ik geef m'n naam een 10!, Marenthe: onze dochter heet marenthe. zij is inmiddels 19 jaar. wij hadden de naam gehoord toen we nog geen kinderen hadden van ee (...), Juul: hey ik vind het wel een hele leuke naam want ik heet zelf juul en ik ben 9 jaar., Frank: kort en krachtig. goede roepnaam met kracht. ik hoor mijn moeder nog roepen: 'frrrank !'. mooi omdat ik drie lettergre (...), Thirza: past helemaal bij mij, zou geen andere naam willen hebben. kan ook leuk worden afgekort, heb zelf allerlei bijnamen..., Jolee: dit betekent vrolijk en knap, afkomstig van het franse jolie

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Reave, Skye, Aviva, Mason, Tobias, Lisa, Sam, Stind, Indy, Joas, Lieve, Skyler, Joes, Brydew, Maan

Niet mooi: Rave, Lilli, Maik, Derk, Toby, Ada, Juul, Germaan, Bina, Tsjallingtsje, Lore, Aeijolt, Aalderik, Valerien, Constantijn

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Wanneer ben je uitgerekend?
Laat het ons weten en ontvang tegen die tijd nog een mail voor extra korting op geboortekaartjes:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres nooit aan andere partijen.