ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Gekozen: Elske

De ouders die Elske kozen, zeiden:

Onze dochter is op 4 februari geboren. Ze heeft de naam Elske gekregen . Ze is het 5 meisje in ons gezin, we hadden al 2 dochters met de letter 'e' op het eind en 2 dochters met een 'a' op het eind. Daarom vonden we Elske er goed bij passen.
meer gekozen namensuggesties bij Elskenaar Elske

Lang leve Kees

Kees is een voornaam die het in Nederland nog verrassend goed doet. In tegenstelling tot andere oud-Nederlandse voornamen als Wim, Piet en Toon, is Kees een naam die nog vrij geregeld gekozen wordt door ouders voor hun pasgeboren kind. In het op 20 april 2016 verschenen boek 'Lang leve Kees' wordt de naam Kees (en ook Cees) in het zonnetje gezet. Alles wat er over Kees (en Cees) te vertellen valt, is in het boek opgenomen. Hoe vaak werd de naam Kees vroeger gekozen? Waarom noemen de meeste mensen die Cees heten zich Kees en niet Sees? Zit Kees ook in Yankees? Wat is de relatie tussen Kees en de keeshond? Is Cornelis de stamvader van Kees? Wie waren de patriottische Kezen? Houdt Kees zich schuil in 'hupsakee'? Wat is een mafkees? Waarom wordt 'kaas' her en der ook 'kees' genoemd? Is de Irakees eveneens een Kees? Wat is in het theater 'de koperen kees'? Wie zijn of waren beroemde sportkezen, muzikale Kezen, schilderkezen, politieke Kezen, enzovoort? Wie was Kees de Tippelaar? En zeggen mensen die Kees heten vaker 'Klaar is Kees' dan mensen die geen Kees heten Dit en nog veel meer over de namen Kees en Cees in 'Lang leve Kees'. 'Lang leve Kees' en ook 'Lang leve Wim' en 'Lang leve Jan' - geschreven door Wim Daniëls - zijn te bestellen via www.kuux.nl.

Leestips: Tess en Sem populairste namen in 2013  |  Mannelijke en vrouwelijke letters  |  Stereotypen in namen

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Een tijdloze naam!
Lief, mooie betekenis (Jahweh is genadig), je hoort hem niet vaak maar klinkt toch bekend.
Wij vonden deze naam goed bij Fay passen. Lief, vrolijk, leuk af te korten en kan ook goed als ze ouder is.
Daniël omdat het een klassieke naam is die je als volwassen man kan dragen. Ook leuk is de afkorting Daan(tje) voor thuis.
Kort en krachtig. Deze naam horen we ook niet vaak, wat het extra leuk maakt vinden wij.
Stoer en hedendaags.
stoer en kort
omdat dit toch mijn favoriete naam blijft
Wij hebben onze zoon Chet (voluit Chet Lewis) genoemd. We waren op zoek naar een stoere niet veel voorkomende naam die goed paste bij de naam van zijn broer James.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Fayley: mijn dochter is geboren in 2008. zij heet ook fayley en is bijna 8 jaar. ik vond fay en ashley altijd mooie namen. deze (...), Annabell: ik vind het een mooie maar minder voorkomende naam, Devon: mijn zoon van 21 december 2012 heet ook devon! devon miles..! en ik vind het nog steeds een super stoere naam! alhoe (...), Silke: zelf heet ik ook silke, vaak krijg ik complimentjes over me naam zelf ben ik ben er ook erg blij mee en het is niet stan (...), Dieke: onze dochter van 2 heeft deze prachtige naam gekregen wij zijn er heel blij mee, Elian: mijn zoon heet al bijna vier jaar elian. en nog elke dag vind ik het een mooie naam, een beetje stoer, beetje zacht en u (...), Laurise: hoe leuk is dat, de naam van onze dochter die ik verzonnen heb! in 2011 voor het eerst geregistreerd!!! dat is onze doch (...), Nova: ik heet nova. het is soms wel vervelend, aangezien veel mensen je noa noemen. mijn leraar doet dat ook altijd., Ties: een echte jongensnaam, ik ken ook een ties en dat is zo'n heerlijk manneke. mooi!, Ira: ik vind deze naam klasse hebben en je spreekt hem gemakkelijk uit. volgens mij is het ook een engelse naam dat moet ik (...)

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Wanneer ben je uitgerekend?
Laat het ons weten en ontvang tegen die tijd een mail voor korting op geboortekaartjes:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres nooit aan andere partijen.