ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

We hebben iets nieuws:

Nieuw en onbekend

Elke dag sturen mensen nieuwe namen in. Ook namen die helemaal nog niet lijken voor te komen, en we vragen ons geregeld af of die wel of niet op Zeevannamen.nl moeten staan. Nu hebben we (mede door een duwtje dat een van onze bezoekers ons gaf, waarvoor dank :) daarvoor een speciaal gedeelte gemaakt. Onder Nieuw en onbekend (meisjes en jongens) vind je die namen nu terug. Het is nog een bescheiden aantal, maar het groeit snel. We hopen dat je er iets aan hebt!

Pas gekozen:

Valeine

We hebben de naam Phileine ontweken, vanwege de literaire verwijzing naar vilein/gemeen. Toen konden we kiezen uit Valeine en Philise. We vonden Valeine het mooist en vrolijkst klinken. Rosei vinden we prachtig als tweede naam.
naar Valeinemeer gekozen namen

Reacties:

Loïs

ik heet Loïs en ik ben blij met mijn naam. Ik ben best klein dat vind ik niet zo leuk
naar Loïs

Katja

mijn naam is ook Katja en ik vind hem ook heel mooi. Je hoort het niet zo vaak. Dat vindt ik dan weer een voordeel. Het is een duidelijke, krachtige en stoere naam en tegelijkertijd lief.
naar Katja

Bren

Ik heet al 42 jaar Bren, het is een leuke en vlotte naam, vaak wordt gevraagd hoe kom je aan die naam. Leuk.
naar Bren

Lent

Wij hebben een Lent en we zijn nog altijd blij met deze originele naam!! We hebben er veel leuke reacties op gekregen.
naar Lent

Renske

Ik vind mijn naam zelf heel mooi omdat het vlot en lief klinkt. Helaas ken ik wel vier andere Renskes dus voelt het minder origineel.
naar Renske

Eliam

Wij krijgen binnenkort een zoon en hij gaat eliam heten! Zijn naam komt uit het Hebreeuws en het betekend. Volk van mijn God. In openbaringen 21:3 staat: De tabernakel van God is bij de mensen Een Hij zal bij hen wonen. En zij zullen Zullen Zijn volk zijn. En God zal bij hen een hun God zijn.
naar Eliam

Bij Roos schreef iemand:

Mooie naam. Ik hou van bloemennamen voor meisjes. Roos, Hyacinth, Madelief, Dille, Iris...
naar Roosmeer opvallende reacties

Bij Doran schreef iemand:

Yup, that'll do it. You have my apponciatire.
naar Doranmeer opvallende reacties

Bij Rhóde schreef iemand:

Mooie, aparte naam! ik rijg er leuke reacties op. :)
naar Rhódemeer opvallende reacties

Ook gekozen: Siem

De ouders die Siem kozen, zeiden:

We zochten een stoere en korte Hollandse naam. En we zochten een naam die paste bij de namen van onze andere zoons. Joep & Tom.
meer gekozen namensuggesties bij Siemnaar Siem

Meer gekozen namen

Veel mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

We hebben de naam Phileine ontweken, vanwege de literaire verwijzing naar vilein/gemeen. Toen konden we kiezen uit Valeine en Philise. We vonden Valeine het mooist en vrolijkst klinken. Rosei vinden we prachtig als tweede naam.
Omdat we graag een Friese naam hebben, die niet te kort is, en in de rest van Nederland ook nog gebruikelijk is. Verder wilden we absoluut geen "moderne" namen als Storm en Splinter. Verder wilden wij een verwijzing naar mijn afkomst hebben en dat is met naam Alexander wel gelukt. Echter Jitse Alexander is niet handig, omdat mijn man ook J.A. is.... Dus is de Matthijs erbij gekomen, omdat die ook op onze lijstje met mooie namen stond. En de keuze tussen J.A.M. en J.M.A. is snel gemaakt...
Unieke naam, klinkt stoer maar toch erg vrolijk.
Magnus; mooie, stoere, zachtaardige naam.
Stoere, korte niet veelvoorkomende naam.
Mooie naam voor mijn prachtige meisje (geboren op 17-11-17). Rens - dit is de 2e naam van mijn dochter, gekozen omdat ik het een mooie naam vind.
Stoere naam.
We hebben gekozen voor Novan, onze zoon is geboren in november en we houden ook van de Indonesische betekenis. Bovendien doet het ook denken aan de ster Nova, en aan de betekenis nieuw.
Charly, omdat we het een speelse en toch ook stoere naam vinden!
Jerre, omdat het een leuke aparte naam is die je niet vaak hoort.
Faye, omdat het mooi en licht klinkt. Hoewel de e op het eind verwarring kan veroorzaken over de uitspraak, geeft het iets klassieks aan deze verder nieuwerwetse naam.
ZeeVanNamen is een fantastische website. De keuze is gevallen op de naam Elinde!
Iza Leah

meer gekozen namen

Reacties op namen

Loïs: ik heet loïs en ik ben blij met mijn naam. ik ben best klein dat vind ik niet zo leuk, Katja: mijn naam is ook katja en ik vind hem ook heel mooi. je hoort het niet zo vaak. dat vindt ik dan weer een voordeel. he (...), Elle: elle lively, Elle: ell, Elle: (spreek uit ell), Elle: (spreek uit ell), Suvelle: mijn teamleider heet suvelle. sympathieke en oprechte vrouw, dus ik heb een positieve associatie met de naam!!, Floresté: floresté of annasté? wat is mooier of leuker?, Marité: mooi en lief. wel een beetje goois. ik zou marité wel op mijn lijstje zetten, als ik een kind ga krijgen..., Noalei: noalei klinkt schattig en mooi. ik vind het wel origineel.

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.