ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Bij Mila schreef iemand:

Mijn man en ik keken vaak naar That 70's Show en zagen dan telkens de naam van actrice Mila Kunis. We vonden het een mooie, originele naam, die ook zacht klinkt. We krijgen veel leuke reacties op de naam van onze dochter!
naar Mila

Gekozen: Dex

De ouders die Dex kozen, zeiden:

Via jullie site gevonden en erg blij mee! Thanks!
meer gekozen namensuggesties bij Dexnaar Dex

Vijf gouden regels bij de keuze van een naam

Op de site van de Guardian verscheen onlangs een mooi artikel, dat zeker de moeite waard is om te lezen als je op zoek bent naam een naam. In How not to name your child – five golden rules geeft Phoenicia Hebebe Dobson-Mouawad ("This is the name my parents chose for me 19 years ago and it is the reason I don’t go to Starbucks.") vijf gouden regels bij de keuze van een naam. Vooral de laatste spreekt boekdelen: Remember that your child’s name is for their happiness alone and not to prove to the world how cool and creative you are. Het hele artikel lees je op The Guardian.

Leestips: Lang leve Kees  |  Patroniemen  |  Ondertussen in Italië

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

We hebben voor de naam Lux gekozen, omdat we het een korte en krachtige naam vinden. Ook heeft het een mooie betekenis.
Geneeskrachtig, man van het volk en vereerder van god. Een mooie combi.
Niet veel voorkomend en Spaanse achtergrond.
Jalisha Jazzlyn
Dalí heet onze dochter. Prachtige, stoere maar ook lieve naam die je niet vaak hoort :)
We wilde een lieve zachte naam maar als je haar naam afkort moest ook weer een beetje stoer zijn. We zijn verliefd op onze Linde.
Unieke en stoere naam.
Raeven; stoere, krachtige, sportieve, weinig voorkomende naam met een mooie betekenis: boodschapper, vredestichter (zie ook m.sevenreflections.com/name/Raeven/)
Onze tweede zoon heet Aron wij twijfelde tussen Aron of Aaron, en de naam moest passen bij ons eerste zoontje Ivar, nu heel blij dat we Aron hebben gekozen! Een naam die niet veel voorkomt, wij vinden hem te gek!

meer gekozen namen

Reacties op namen

Jojanneke: ik heet zo! ik moet eerlijk zeggen, vroeger vond ik mijn naam vreselijk. zo degelijk en tuttig, maar mijn moeder zei dan (...), Alba: mijn dochter heet alba en ik vind deze naam ook nog steeds prachtig. ik moet zeggen dat ik wel heel wisselende reacties (...), Hermione: nooit van gehoord, totdat ik een film van harry potter zag :), Seb: onze seb is op 29 juli 2016 geboren. we hebben de naam zelf verzonnen nadat we in duitsland de naam sepp bij toeval tege (...), Svenne: ik werd in 1974 op de wereld gezet als sven, een meisje weliswaar! rond mijn 6'e werd dit svenne. de meer vrouwelijke v (...), Luciana: de naam betekent in het portugees licht. jouw dochter zou het lichtje van het gezin zijn. (kan op twee manieren worden u (...), Lennaert: het is een unieke naam. komt niet vaak voor. je moet het niet erg vinden om altijd je naam te moeten spellen, want er zi (...), Lieuwke: net als mijn opa heet ik lieuwke. als fries een mooie naam, maar over de grens toch een naam die voor veel mensen moeili (...), Sigmar: ik zag vandaag in een duitse krant de naam sigmar voorkomen. misschien een scandinavische naam? in het duits werkt de ' (...), Timaël: populair in frankrijk

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Wanneer ben je uitgerekend?
Laat het ons weten en ontvang tegen die tijd een mail voor korting op geboortekaartjes:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres nooit aan andere partijen.