€ 12,50 korting op geboortekaarten

Kies uit meer dan 2.500 geboortekaartjes  |  Kortingscode: zeevannamen  |  Vanaf 30 geboortekaartjes

Of kies voor 25 euro korting!

ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

€ 12,50 korting op geboortekaarten

Kies uit meer dan 2.500 geboortekaartjes  |  Kortingscode: zeevannamen  |  Vanaf 30 geboortekaartjes

Of kies voor 25 euro korting!

Bij Lux schreef iemand:

Er heten nu ook al meisjes, Lux, het doet me zo denken aan een stuk zeep, maar zoals alles, went elke naam. En zal dat ook wel het geval zijn met Lux
naar Luxmeer opvallende reacties

Gekozen: Luc

De ouders die Luc kozen, zeiden:

Omdat we dat een stoere naam vinden. Kort maar krachtig en het past goed bij de naam Cas
meer gekozen namensuggesties bij Lucnaar Luc

Vijf gouden regels bij de keuze van een naam

Op de site van de Guardian verscheen onlangs een mooi artikel, dat zeker de moeite waard is om te lezen als je op zoek bent naar een naam. In How not to name your child – five golden rules geeft Phoenicia Hebebe Dobson-Mouawad ("This is the name my parents chose for me 19 years ago and it is the reason I don’t go to Starbucks.") vijf gouden regels bij de keuze van een naam. Vooral de laatste spreekt boekdelen: Remember that your child’s name is for their happiness alone and not to prove to the world how cool and creative you are. Het hele artikel lees je op The Guardian.

Leestips: Songfestival  |  Ireen, Jan, Jorrit, Margot, Michel, Ronald, Stefan en Sven  |  Lang leve Kees

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Het is een film die uitkomt en wij vinden het passen bij onze twee andere dochters Shanita en Chayenne (film The Shannara Chronicles) ;)
Daley Jesse Wij vinden het een stoere, vrolijke maar lieve naam. En twee voetballers van mijn man's favoriete voetbalclub heten zo.
Een stoere naam die je op dit moment niet zo heel veel hoort!
Jeanyn, wat betekent God is verzoening
Ik ben inmiddels bevallen op 30-12-2016 van een dochter Julia. De reden voor deze naam is; eindelijk een naam die mijn vriend en ik beide mooi vonden/vinden. Korte naam. Makkelijk uitspreekbaar ook in het buitenland. Niet pest-gevoelig qua rijmen, etc.
Past goed bij naam van onze andere dochter Myrthe en natuurlijk omdat we t een leuke naam vonden.
lief en stoer
De naam is Saar geworden. Lekker Hollands, stoer, vrouwelijk en niet te gezocht.
kort en stoer
kort en krachtig en stoer
Levi Frederik. Levi omdat het een mooie naam met mooie betekenis is. Frederik komt van mijn vader.
lief en pittig
Mooi en kort.
Mike Ivo Kristian. En zijn roepnaam is Mik.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Benten: wij hebben onze zoon benten genoemd. een mooie, stoere naam. origineel, maar ook eenvoudig en niet raar. wij krijgen dan (...), Brida: oude scandinavische meisjenaam., Thyra: ja, ik zag thyra als naam in een serie over de verovering van engeland door de denen, lang geleden, the last kingdom. vo (...), Evi: een vrolijke naam, Déjan: mijn zoontje heet ook dejan. ik ben er nog steeds erg blij mee. mensen spreken het vaak fransachtig uit en maken er deje (...), Joyce: super mooie naam en ik ben het zonnetje in huis, ik breng de vreugde haha., Joyce: ik heet joyce en ik vind het dus natuurlijk een hele mooie naam. mijn naam betekent vreugde en ik ben ook het zonnetje e (...), Aiden: onze dochter heet aiden, past prima bij ons stoere meisje. (aiden betekent klein vuur :), Khaleesi: khaleesi komt uit de serie game of thrones en wordt uitgesproken als ka-lie-sie. het betekent 'prinses' in het dothrak (...), Sara: een prachtige naam stoer en makkelijk uit te spreken en veel bijnamen zoals saar en sa

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Yinthe, Liv, Mika, Jaap, Oona, Jan, Maarten, Thom, Noor, Saar, Nienke, Fenna, Ace, Manou, Ole

Niet mooi: Guusje, Kjenta, Annabel, Kyenna, Blanchefleur, Jasper, Bente, Jelle, Joris, Aaielt, Jack, Gool, Emma, Romke, Ukje

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Wanneer ben je uitgerekend? Laat het ons weten en ontvang tegen die tijd een mail voor € 25 korting op geboortekaartjes!
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.