ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Mayke

naar Mayke
Ik heb deze naam al 57 jaar het wordt vaak verkeerd geschreven. Vroeger kreeg ik te horen wat schrijf je jouw naam raar. Ik heb geen hekel aan mijn naam maar ik zou het zelf nooit hebben gekozen....

Ruvar

naar Ruvar
Onze dochter (Mette) had Ruvar geheten als het een jongen was geweest. Hele mooie naam!!

Maybel

naar Maybel
Onze dochter heet Maybel. Nu bijna 16 jaar. Hoor regelmatig dat ze de naam mooi vinden. Zeker met de y erin

Bij Jan schreef iemand:

Onze oudste zoon heet Jan (2006) en hebben heel veel leuke reacties op zijn naam gehad en krijgen die nog altijd. De naam past ook echt bij hem.
naar Janmeer opvallende reacties

Bij Beryl schreef iemand:

Perzische naam. Betekenis 'kristal' of 'kristalhelder'. Ook de naam van een edelsteen.
naar Berylmeer opvallende reacties

Bij Livvi schreef iemand:

Livvi Franc is een zangeres/songwriter. Maar Livvi is wel alleen haar artiestennaam. Haar echte naam is Olivia Charlotte Waithe :)
naar Livvimeer opvallende reacties

Gekozen: Alvaro

De ouders die Alvaro kozen, zeiden:

Niet veel voorkomend en Spaanse achtergrond.
meer gekozen namensuggesties bij Alvaronaar Alvaro

Meer gekozen namen

Veel mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Jerre, omdat het een leuke aparte naam is die je niet vaak hoort.
Faye, omdat het mooi en licht klinkt. Hoewel de e op het eind verwarring kan veroorzaken over de uitspraak, geeft het iets klassieks aan deze verder nieuwerwetse naam.
ZeeVanNamen is een fantastische website. De keuze is gevallen op de naam Elinde!
Iza Leah
Past bij haar zusjes Emara en Florei.
Omdat het een stoere meisjesnaam is!
Een prachtige tweeling gekregen: Liselle en Vilinde! Twee lieve en vrolijke namen.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Mayke: ik heb deze naam al 57 jaar het wordt vaak verkeerd geschreven. vroeger kreeg ik te horen wat schrijf je jouw naam raar (...), Ruvar: onze dochter (mette) had ruvar geheten als het een jongen was geweest. hele mooie naam!!, Maybel: onze dochter heet maybel. nu bijna 16 jaar. hoor regelmatig dat ze de naam mooi vinden. zeker met de y erin, Renske: ik vind het een mooie naam! ik vind de letters ook gewoon mooi ( bij elkaar staan )!, Yvette: ik ben er blij mee. het past ook bij mij. ik houd van frankrijk, zit ook in mijn bloedlijn. betekent in het frans ook jo (...), Yvette: in alle situaties aangepast, ruikt onraad op een afstand net als een wichelroede, visionair, liefdevol voor alles wat le (...), Elsa: ik vind het erg tuttig en oudbollig.. bovendien heten veel huisdieren tegenwoordig zo nav de film frozen, Anna: beeldschoon is mijn naam en iedereen kan hem uitspreken. in noorwegen spreken ze het een beetje zwaar uit, maar iedereen (...), Dea: ik vind dea erg leuk. kort en toch klassiek en stijlvol.

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.