ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Bij Nova schreef iemand:

Onze dochter heet Nova Sofie (Nieuwe Wijsheid), roepnaam Nova. Wij vinden deze naam tijdloos, vrouwelijk, stoer én lief. We hebben er nog geen seconde spijt van gehad.
naar Novameer opvallende reacties

Bij Linnéa schreef iemand:

En ook in 2017 is er weer een Linnéa in Nederland geboren! 6 april 2017 in Leiden.
naar Linnéameer opvallende reacties

Gekozen: Liva

De ouders die Liva kozen, zeiden:

Deze naam past precies bij onze 1 week oude dochter :-)
meer gekozen namensuggesties bij Livanaar Liva

Vijf gouden regels bij de keuze van een naam

Op de site van de Guardian verscheen onlangs een mooi artikel, dat zeker de moeite waard is om te lezen als je op zoek bent naar een naam. In How not to name your child – five golden rules geeft Phoenicia Hebebe Dobson-Mouawad ("This is the name my parents chose for me 19 years ago and it is the reason I don’t go to Starbucks.") vijf gouden regels bij de keuze van een naam. Vooral de laatste spreekt boekdelen: Remember that your child’s name is for their happiness alone and not to prove to the world how cool and creative you are. Het hele artikel lees je op The Guardian.

Leestips: Harmke, Ymke, Silke...  |  Ondertussen in Italië  |  Mannelijke en vrouwelijke letters

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Mijn dochter heet Veerle! Een paar jaar geleden op deze site gezien en bijna meteen voor gevallen. Nog steeds blij met onze keuze!
Mooie naam, komt niet veel voor, maar is ook niet te exotisch.
Stoere naam en past goed bij de naam van haar zus: Ize.
Stoere jongensnaam!
Wij hebben gekozen voor Robin, omdat wij dit een hele stoere naam vinden voor een meisje.
Mooie korte naam om uit te spreken (Rens) maar mooi apart om te schrijven.
Voor mijn puppy. Omdat een gewone naam lekker gek is voor een hondebeest en Patrick mooi klinkt en een mooie betekenis heeft.
Gewoon een mooie naam. En past leuk bij mijn meiden Noa en Nila.
Op 28 oktober 1988 is onze zoon Jorijn geboren.We zochten een naam van twee lettergrepen beginnend met Jo, zoals Joris of Jonas. In een namenboekje vonden we de naam Joren, maar vonden dit niet helder genoeg klinken, dus hebben we er Jorijn van gemaakt.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Niyana: ja ik heet niyana :) ik vind het een leuke naam, vooral omdat hij niet zo veel voorkomt en omdat mijn mama die toen ze (...), Nonja: betekent meisje in het maleis, Mae: ik vind elodie mae heel mooi klinken. vooral op zijn engels! , Rosa: eerst dacht ik nee maar nu ik hou van deze naam, Agatha: ik heet ook agatha, vernoemd naar mijn oma. het is afgeleid van de griekse naam agathos en betekend 'de goede' ik k (...), Elly: super. heel blij mee. zelf nog niet vaak een andere elly of ellie tegen gekomen. , Alexandria: klinkt een beetje russisch. maar heel origineel, ik hou ervan., Alexandrina: prachtige naam! heel apart en tijdloos, het past goed bij arabel. , Viv: en dan uitspreken als viv of viev?, Vouf: hoe willen we deze naam uitspreken?

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.