ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Afkorten?

meer leesvoer

Bedenk voor jezelf even of je het vervelend vindt dat een naam wordt afgekort. De ene naam leent zich daar meer voor dan de andere: Bastiaan wordt al snel Bas, Christiaan wordt vaak Chris en Stephan leidt heel snel tot Stef. Maar als je Marijke heet zul je niet snel als Mar (ofzo..) door het leven gaan. We merken uit reacties van onze bezoekers dat een aantal mensen bij de keuze van een naam duidelijk let op de ‘afkortbaarheid’ ervan. Dus als je een mooie naam gevonden hebt maar je houdt niet zo van het afkorten van namen, check dan even of dat bij de naam van jouw keuze wel of niet voor de hand ligt.

Leestips: Populair in Canada  |  Blaer is niet vrouwelijk genoeg  |  Niet vergeten!

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Siebe is het geworden. Past, vonden wij, mooi bij zijn broer Fabian.
Een bijzondere naam met een mooie betekenis.
Mooie warme naam.
Qias (jongen) Qaro (meisje) We wilden specifiek een naam met een Q. Qias betekent voor ons levenskracht en Qaro is zorgzaamheid. Bedankt voor de inspiratie.
Milou Fenne. Vrolijke naam!
bekte lekker en vinden het beide een mooie naam
Stoer, kort, krachtig.
Een leuke stoere naam die past bij onze zoon.
Seth heet onze zoon. Vonden we een mooie bijbelse, niet zoveel gehoorde naam. Paste mooi bij de namen van onze andere zonen.
Een mooie, lieve en stoere naam. Kan leuk afgekort worden naar Fien
Lief, stoer, klassiek en met een mooie betekenis (adem)
Livia Victoria deze naam past perfect bij Norah Rose.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Angel: mooi, tijdloos en ja gewoon super. zo zou ik ook wel willen heten!!, Kaare: even wennen, maar klinkt - ook in het nederlands - best stoer eigenlijk., Milas: stoer!, Josefien: leuke naam! maar zelf hou ik iets meer van deze schrijfwijze: josephine., Sophie: mooi, maar wel erg populair. overal hoor je 'sophie'. je kan van zo populair houden maar ik hou er niet zo van., Imani: zo heet de dochter van edsilia rombley, geloof ik, Sebus: ben trots op mijn naam sebus,hoor je niet vaak., Donna: wij vinden dit een erg mooie naam, maar twijfelen erg. ook silke staat hoog op het lijstje. stoere korte namen vinden we (...), Kate: super mooie naam! eigenlijk hou ik niet zo van engelse namen, maar dit is een topper! , Josephine: mooie naam. ik vind sophie er ook goed bij passen.

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

LarissaChelseyMatthewStephanieRubenZaraNaomiFayennRoméeCharlotteSarahKellyMelissaEllenNinaRoosJennaKimLisanneOlivia

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.