ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

ZeeVanNamen.nl nu ook geschikt voor je smartphone

meer leesvoer

Valt je iets op? We hopen van wel want we hebben de afgelopen tijd flink gewerkt aan verbetering van onze site. We hebben ondermeer het uiterlijk een opfrisser gegeven. Maar belangrijker is dat onze site nu 'responsive' is, zoals dat heet in de wereld van de webbouwers. En dat is goed nieuws, want het betekent dat ZeeVanNamen.nl nu ook prima te gebruiken is op je tablet of smartphone. Geen gepriegel meer met piepkleine knopjes en links, maar eenvoudig en soepel bladeren door onze collectie namen, waar je ook bent en welk je apparaat je ook gebruikt. We hopen dat het jullie goed bevalt!

Leestips: En in Rusland? Of IJsland?  |  Babykamer & Kinderkamer inrichten bij Dreumes enZo  |  Ondertussen in Engeland

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

een mooie korte naam die je niet vaak hoort
Salome Anona Elom
een stoere originele naam maar ook lief. Net als ons mannetje
Onze kanjer heet Sten! Stoer, kort en krachtig.
Lekker kort, stoer en leuk bij zus Vera.
Wij hebben voor de naam Benthe gekozen, een naam die je hier nog niet hoort.
Wij houden ervan dat een naam als klank eindig op ie. En het heeft de betekenis ''leven''. En ik hou van Engelse namen!
Een mooie korte naam die je niet vaak hoort.
Noia mika Joan is het geworden. Noia omdat het een bijzondere naam is die je niet vaak hoort maar die nog steeds makkelijk is. Mika en Joan is vernoeming van beide oma's.
Vernoemd naar zijn opa. En het is een mooie, tijdloze naam.
Ole, omdat we een korte Scandinavische naam zochten die bij onze andere zoon past.
Nara Romee, Nara is verbastering van naam van oma (Nora) en Romee vinden we een warme, mooi klinkende naam en past ook nog es achter Nara, dus waarom dan niet gewoon twee namen?
Jada Nina, kort en krachtig. Past goed bij de naam van onze andere dochter.
Nanouk, voor een lief en stoer meisje. Leuk in combinatie met haar broer's naam Finn.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Katy: ik vind het een mooie spelling en het klinkt mooi in het engels, maar je moet het ook wel echt op zijn engels uitspreken (...), Elsbeth: mijn naam komt heel weinig voor. het leuke is dat veel mensen die dichtbij mij staan me els noemen. dat vind ik leuk. , Geneviève: een tikje lang maar wel mooi sierlijk., Fayenn: aardig om te zien dat deze naam en de verschilende spellingsvarianten erop op deze site behoorlijk veel beken zijn en oo (...), Marion: hele tijdloze naam., Yana: leuke lieve naam. maar ook wel exotisch . ik vind hem wel leuk., Eline: ik vind het een hele mooie naam, het is een bekende naam, maar in de omgeving hoor je hem eigenlijk niet zo veel. ik (...), Joa: wij hebben onze dochter deze naam gegeven. inmiddels is zij al 4. de naam blijven wij mooi en bijzonder vinden voor onze (...), Anne: word vaak verstaan als anna, al ben ik gek op mijn naam! het is wat stoerder, iets minder meisjesachtig, past wel bij me (...), Joe: leuke stoere en korte naam

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

FayennMatthewStephanieNaomiZaraChelseyLarissaTaraStefanieSarahRubenJennaCharlotteJasperKellyMaartenKimJulianLisanneAnouk

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.