ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Kayleigh

naar Kayleigh
Je spreekt het uit als keelie en het word vaak geschreven als kaylee. Kayleigh is dan een keer wat anders! De naam komt oorspronkelijk Engeland. Betekenis: Slank Ik heet zelf zo en het is een mooie en aparte naam die je op die manier niet zo vaak tegen komt.

Noé

naar Noé
Ons dochtertje heet Noé. Krijgen er veel positieve reacties op! Zijn ook heel blij met de naam. Past perfect bij haar!

Maloë

naar Maloë
Prachtige naam voor een heerlijke dochter... klassiek en een beetje origineel! :)

Bij Sophie schreef iemand:

Ben het wel eens met de reacties over de niet ooi. Er mag inderdaad wel wat meer variatie komen qua namenlijst. Met ben je op een gegeven moment wel klaar toch. En het hoeft niet meteen een compleet andere lijst maar toch. Gabriëlle bijvoorbeeld word maar aan 8 kinderen gegeven terwijl dat ook superleuke naam is.
naar Sophiemeer opvallende reacties

Bij Annelie schreef iemand:

in het jaar dat mijn dochter geboren werd is deze naam 3 keer voorgekomen.
naar Anneliemeer opvallende reacties

Bij Myrle schreef iemand:

Myrle is van oorsprong Engels en betekent 'Valk'
naar Myrlemeer opvallende reacties

Gekozen: Nomi

De ouders die Nomi kozen, zeiden:

De naam niet verkregen via de nieuwsbrief, maar wel dankzij een zoektocht hier op Zeevannamen. We hebben inmiddels een prachtige gezonde dochter gekregen met de mooie naam Nomi. Ook haar tweede naam heb ik van Zeevannamen gehaald: Lynn. Wij vinden het een mooie combi: Nomi Lynn. Bedankt ZeevanNamen voor de inspiratie!
meer gekozen namensuggesties bij Nominaar Nomi

Meer gekozen namen

Veel mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Nog net op tijd gevonden: Elinde Philise, prachtig! De perfecte combinatie voor onze dochter!
Vrolijk, origineel, mooie betekenis, internationaal bekende naam.
Past bij Mart. Kort en stoer.
Tobin, stoer maar ook lief en net even beetje anders, hoewel de naam al veel langer bestaat vinden wij hem echt van deze tijd!
Kort maar krachtig
Sprekende naam en je hoort het niet veel.
Jens, stoer en kort.
Lauren, omdat dit meteen goed voelde voor ons meisje. We vinden het een lieve, maar ook krachtige naam.
We wilden geen naam uit de top10 maar een die niet vaak voorkomt. Mijn man vond Julia wel erg mooi, dus zochten we een variant en graag een middellange, klassieke, internationale naam die begint met een J (net als de namen van mijn man en mij).
Stoere, doch lieve jongensnaam die niet veel voorkomend is.
Een stoere, vrouwelijke naam die in onze omgeving niet voorkomt.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Diane: ik vind het een leuke naam met een spontane uitstraling. ik vind hem mooier en origineler dan diana en vind hem goed bij (...), Mook: leuke, stoere naam!, Valente: als mijn zoon (olivier) een meisje was geweest waren we voor deze mooie naam gegaan., Valenthe: prachtige naam met een mooie, volle klank!, Kayleigh: je spreekt het uit als keelie en het word vaak geschreven als kaylee. kayleigh is dan een keer wat anders! de naam kom (...), Noé: ons dochtertje heet noé. krijgen er veel positieve reacties op! zijn ook heel blij met de naam. past perfect bij haar!, Maloë: prachtige naam voor een heerlijke dochter... klassiek en een beetje origineel! :) , Nynke: ik vind het een erg leuke naam, ook omdat het echt fries is, Malou: zelf heb ik 3 dochters, waarvan er een malou heet! ik ben in verwachting van een vierde, welke naam ( voor een meisje ) (...), Sjef: apart

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.