ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Rosie

naar Rosie
Onze dochter heet ook Rosie, nou ja eigenlijk heet ze Rosie November (en dan haar achternaam). Wij vinden het een superleuk naam!

Larissa

naar Larissa
Larissa is een Russische naam en betekent 'kleine Laura', afgeleid van 'Lara' wat dus Russische variant van Laura is.

Veerle

naar Veerle
Onze dochter heet Veerle, ze is 27 inmiddels, en ze is blij met haar naam. Ik vind het een lieve, vrouwelijke naam. Het betekent 'strijdende reiziger' en dat past helemaal bij haar, fanatiek als ze is in alles wat ze aanpakt en liefst altijd onderweg.

Bij Julin schreef iemand:

Wwl een leuke aparte unike naam.
naar Julinmeer opvallende reacties

Bij Arnie schreef iemand:

Zat er in GTST niet ook een Arnie?
naar Arniemeer opvallende reacties

Bij Merith schreef iemand:

Onze dochter van nu net 1 heet Merith, uitspraak Méérit (net als Marit, maar dan met een e). Ik ben zelf nog steeds hoteldebotel van deze naam, maar het stoort me dat mensen deze naam op z'n Engels uitspreken. Misschien iets om over na te denken. We krijgen trouwens wel heel veel positieve reacties op de naam en vragen hoe wij hierop gekomen zijn.
naar Merithmeer opvallende reacties

Gekozen: Cato

De ouders die Cato kozen, zeiden:

Onze jongste dochter heet Cato. We konden maar geen naam kiezen die we beiden mooi vonden. Een paar weken voor de bevalling kwam ik op deze site en dankzij het onderdeel waar je kon aangeven welke naam je mooi vond (Mila zo heet onze oudste dochter) en welke namen andere ouders die die naam mooi vonden ook mooi vonden kwamen we op Cato.
meer gekozen namensuggesties bij Catonaar Cato

Meer gekozen namen

Veel mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Omdat we hem speciaal, speels, stoer, apart en toch lekker simpel vonden. Op z'n Engels uitgesproken.
Wij vinden dit een stoere meidennaam.
Betekenis "nieuwe ster", dat spreekt toch voor zich...
Klassiek en vrolijk.
Een lieve en stoere naam. Past perfect bij ons meisje.
past goed bij de namen van haar zussen
kort en krachtig!
Wij hebben gekozen voor Joah, omdat we het een lieve maar ook stoere naam vinden. Ook leuk vinden wij het dat het geen veel voorkomende naam is.
We vinden deze naam lief maar tegelijkertijd ook stoer en het is goed uitspreekbaar in Hongarije en Nederland, wat voor ons nodig is aangezien mijn man en ik uit deze verschillende landen komen. Wel gekozen voor de Nederlandse schrijfwijze, aangezien we in Nederland wonen.
Door iedereen te spellen. Korte krachtige stoere maar toch lieve meisjes naam

meer gekozen namen

Reacties op namen

Kundertsje: kapot lelijk, Mike: kort maar krachtig!, Rosie: ik vind november echt een prachtige tweede naam! nooit eerder gehoord. erg mooi., Rosie: onze dochter heet ook rosie, nou ja eigenlijk heet ze rosie november (en dan haar achternaam). wij vinden het een supe (...), Larissa: larissa is een russische naam en betekent 'kleine laura', afgeleid van 'lara' wat dus russische variant van laura is (...), Rane: noorse meisjesnaam, betekent koningin, puur., Veerle: onze dochter heet veerle, ze is 27 inmiddels, en ze is blij met haar naam. ik vind het een lieve, vrouwelijke naam. het (...), Sian: super leuk en origineel, maar toch simpel en logisch qua uitspreken, Lev: zo'n stoere naam! betekent 'hart' in het hebreeuws en 'leeuw' in het russisch. wij zijn er nog steeds blij mee en k (...), Eloise: stijlvolle en vrouwelijke naam die je niet vaak hoort! wij hebben erg veel positieve reacties gekregen op de naam en zij (...)

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Sage, Lise, Auke, Olle, Eefje, Jet, Steven, Lucie, Juniper, Oscar, Maike, Mike, Lenn, Nowi, Stevie

Niet mooi: Vlinder, Sjors, Kundertsje, Mama, Mama, Flo, Siobhan, Lune, Lilou, Daaf, Gies, Riff, Ot, Ralph, Judas

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.