ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Nutella mag niet in Frankrijk

In Frankrijk hebben de ouders van een kind dat zij Nutella hadden genoemd, van de rechter te horen gekregen dat die naam niet is toegestaan. Volgens de rechter zou die naam niet in het belang van het kind zijn. (Bron: Voix du Nord)

Leestips: Engeland en Wales in 2013: de 100 populairste namen  |  Harmke, Ymke, Silke...  |  Een naam voor het leven

meer leesvoer

Chris

De ouders die Chris kozen, zeiden:

lief en toch een beetje stoer, maar ook stoer en toch een beetje lief :)
meer gekozen namennaar Chris

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

mooie lieve naam
Een leuke, mooie, stoere naam voor onze dochter. De naam hoor je niet heel vaak.
wij vonden het een stoere naam voor onze dochter
Wij hebben gekozen voor Elyne. Omdat wij dat een unieke naam vinden. Het betekent 'toorts'.
Onze dochter is op 4 februari geboren. Ze heeft de naam Elske gekregen . Ze is het 5 meisje in ons gezin, we hadden al 2 dochters met de letter 'e' op het eind en 2 dochters met een 'a' op het eind. Daarom vonden we Elske er goed bij passen.
Wij hebben gekozen voor de naam Beau voor onze zoon die nu 1 week oud is. Mede omdat de naam 'mooi' betekent.
We vonden dit gewoon een erg mooie naam.
stoer en origineel!
Stoere, tijdloze naam.
We hebben onze zoon Senn genoemd. Een stoere korte naam die je nog niet heel vaak hoort, en hij past goed bij de rest van het gezin.
Omdat deze naam mooi klinkt en past bij de naam van onze eerste dochter, Carlijne!

meer gekozen namen

Reacties op namen

Netta: meisjesnaam in finland en israël. mooi en tijdloos. origineel in nederland maar toch niet 'vreemd'., Brit: een leuke naam, Jody: het is een leuke vrolijke naam en op vele wijze schrijfbaar dus je moet hem wel altijd spellen. wat ik wat vervelender (...), Violet: ik vind het een leuk aparte naam. je hoort de naam niet vaak maar is wel een mooi kleurige naam. violet is echt een aa (...), Lorena: onze dochter van oktober 2014 hebben wij lorena genoemd! een mooie, originele en stoere naam. we hebben even getwijfeld (...), Ekelijn: ik vind mijn naam persoonlijk niet heel leuk. al past hij wel bij me, ekelijn is een hele eigenwijze naam en eigenwijs b (...), Laurine: ons dochtertje heet zo en ik vind het nog steeds een goede keuze, nog geen enkele negatieve reactie gehad! enige nadeel (...), Lauri: een vriendelijke naam, én origineel!, Laurie: als ik ooit in verwachting ben van een dochter gaat ze laurie heten, of geschreven als lauri. je hoort het niet veel (...), Ireen: onze dochter (nu bijna 4) hebben we ireen genoemd. we vonden het een vrolijke en toch ook stoere naam die makkelijk uit (...)

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

LoïsLivFélineValentijnOlivierKickMadeliefNovaPuckChelseyNolaElinHugoPepijnFlorisJaylinnJulianIsaSophieAnouk

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.