ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.
Onze jongste zoon heet Senn. "Waarheid" een mooie betekenis voor een mooie jongen, ook wanneer hij volwassen is. Onze oudste zoon heet Kayne en onze dochter Elynn. Kayne, Elynn, Senn. Ik lees hier en daar dat men Senn verward met Sem maar dit is mij nog niet overkomen.

Bij Sherlock schreef iemand:

Ik las ergens op internet dat Sherlock eigenlijk een Britse achternaam is, die door Arthur Conan Doyle (die ja :-) is gebruikt als voornaam voor Holmes. Of in praktijk ook daadwerkelijk kinderen ooit Sherlock genoemd zijn, is me niet duidelijk. In Nederland lijkt het er in elk geval niet op.
naar Sherlockmeer opvallende reacties

Bij Jidde schreef iemand:

Mijn 2e neefje is zojuist geboren en heet Jidde! Super originele naam zeg
naar Jiddemeer opvallende reacties

Gekozen: Kai

De ouders die Kai kozen, zeiden:

Kai voor een jongen en Febe voor een meisje.
meer gekozen namensuggesties bij Kainaar Kai

Vijf gouden regels bij de keuze van een naam

Op de site van de Guardian verscheen onlangs een mooi artikel, dat zeker de moeite waard is om te lezen als je op zoek bent naar een naam. In How not to name your child – five golden rules geeft Phoenicia Hebebe Dobson-Mouawad ("This is the name my parents chose for me 19 years ago and it is the reason I don’t go to Starbucks.") vijf gouden regels bij de keuze van een naam. Vooral de laatste spreekt boekdelen: Remember that your child’s name is for their happiness alone and not to prove to the world how cool and creative you are. Het hele artikel lees je op The Guardian.

Leestips: Populair in Frankrijk  |  Populaire namen in Amerika, door de jaren heen  |  De namen van Game of Thrones

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Mooie vlotte en vrouwelijke naam. Ook de betekenis van de naam vonden we mooi.
Omdat het een mooie naam is die niet veel voorkomt. En 2 namen van de oma's zo enigszins gecombineerd zijn.
Lieven is de naam van onze zoon geworden. Een lieve naam, die je niet zo vaak hoort.
Een mooie stoere naam met een toepasselijke betekenis
Deze naam vinden we lekker kort en stoer klinken.
Stoer en lief!
Omdat het een duidelijke lieve, vlotte en leuke hollandse meisjes naam is.
We hebben onze dochter Maddy genoemd. Dit omdat we van korte toch wel stoere naam gekozen hebben.
Originele stoere en exotische naam voor onze zoon!
Onze jongste dochter heet Cato. We konden maar geen naam kiezen die we beiden mooi vonden. Een paar weken voor de bevalling kwam ik op deze site en dankzij het onderdeel waar je kon aangeven welke naam je mooi vond (Mila zo heet onze oudste dochter) en welke namen andere ouders die die naam mooi vonden ook mooi vonden kwamen we op Cato.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Senn: onze jongste zoon heet senn. "waarheid" een mooie betekenis voor een mooie jongen, ook wanneer hij volwassen is. onze o (...), Kayne: onze oudste zoon heet kayne. het is keltisch en betekent "intelligent" een stoere naam voor stoere jongens. geen gekke (...), Elynn: onze dochter heet elynn. het is een combinatie van helen (licht) en lynn (bijzondere schoonheid). de betekenis is dus zo (...), Javier: leuk, maar wordt vaak verkeerd uitgesproken. ook worden er veel grappen over gemaakt., Méla: leuke hippe bijzondere naam , Naftali: prachtige originele naam 3, Tein: onze zoon van ruim 7 maanden heet tein! stoer, kort, hollands, hip en uniek. 'gewoon' maar toch net wat anders. heel (...), Manoa: ik vind het wel oke ik heet zelf ook manoa maar vroeger werd k gepest met : manoa , Meta: mijn naam is metha met een h erin, Meta: mijn naam is metha met een hele erin

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Elyse, Aveline, Vimé, Jayce, Cato, Maud, Vimé, Cheyenne, Fender, Sem, Nick, Lauren, Brandy, Mees, Esmee

Niet mooi: Komala, Loïs, Igo, Tina, Cindy, Candida, Djayden, Cataleya , Misa, Beau, Jacky, Babane, Brooklyn, Lika, Philou

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.