ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Nutella mag niet in Frankrijk

In Frankrijk hebben de ouders van een kind dat zij Nutella hadden genoemd, van de rechter te horen gekregen dat die naam niet is toegestaan. Volgens de rechter zou die naam niet in het belang van het kind zijn. (Bron: Voix du Nord)

Leestips: Kort! Korter!  |  ZeeVanNamen.nl nu ook geschikt voor je smartphone  |  De monarchie

meer leesvoer

Nore

De ouders die Nore kozen, zeiden:

Leuke unieke naam. En past bovendien goed bij de naam van haar zus Liv.
meer gekozen namennaar Nore

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

We hebben gekozen voor de naam Koen. We vinden het een stoere krachtige, vrolijke naam, kort en leuk voor nu als kind maar ook voor later als volwassene.
Stoere naam, past daarbij goed bij voornaam van mijn dochter. Is een "nieuwere" voorkomende naam en staat evengoed niet in de top 20 van populaire namen.
Mooie naam, op een net wat andere manier geschreven. Tevens een combinatie van de oma's - Elisabeth en Yvonne.
Kort stoer en lief!! Heel veel hele positieve reacties!!!
Leroy Aurelio Reynaldo. Mooie namen met een mooie betekenis die je in Nederland niet vaak hoort.
Nathan vinden wij een mooie naam het betekent ook geschenk van god wij vonden dat goed passen bij ons want ik heb veel problemen gehad om zwanger te worden.
Leuke en stoere naam, geen top20 naam. Faya staat ook voor vurig, gepassioneerd en dat lijkt erg passend voor onze dochter!
Stoer, hip, apart
Klassiek, christelijk en gewoon mooi.
Fenna Floor
We vonden het beiden een leuke naam en hij bleef in mijn hoofd hangen. Selina betekent maan en je hoort het niet zo vaak.
We vonden dat heel toepasselijk voor haar.
Want we vinden het een hele leuke, stoere jongensnaam die je niet vaak hoort.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Ralph: mooi klassieke naam., Saoirse: saoirse staat in het iers voor "vrijheid". je spreekt het uit als sier-sjah. in nederland misschien niet direct erg brui (...), Micha: onze zoon heet micha, met als uitspraak miega. ik vind het wel raar dat veel mensen denken dat de uitspraak miesja is! (...), Mirre: ik heet mirre! ik vind het wel een oké naam ., Keira: ik las vandaag dat keira knightley heeft gezegd dat haar voornaam een ongelukje was. eigenlijk was het de bedoeling dat (...), Claire: ik vind het een mooie naam, ook al schrijven veel mensen mijn naam als clair of soms zelfs met een k..., Demi: mooie naam die past bij mijn mooie dochter! ik ken verder niemand met deze naam dus voor ons orgineel!, Jacky: een stoere meisjes naam, Kris: ik heet kris en ik vind het vooral een stoere en originele naam, lekker kort en eenvoudig maar toch speciaal. ik ben er (...), Eala: prachtige naam.

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

LoïsChelseyValentijnRubenOlivierPuckKickNolaMadeliefAnoukLivJulianCharlotteFélineIsaMelissaFleurPepijnNovaZara

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Pip, Lyan, Joep, Gijs, Mayke, Isadora, Faber, Grace, Leo, Elise, Jasmijn, Duncan, Danley, Eliz, Elize

Niet mooi: Kian, Olivier, Hugo, Jasper, Kick, Matthew, Kevin, Dex, Finn, Daan, Axel, Alexander, Axe, Max, Femke

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.