ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Bij Bodi schreef iemand:

Wij hebben één van onze tweelingjongens Bodi Kyann genoemd. We vonden het een stoere, originele naam en goed bij de namen passen van onze andere 5 kids.. Voor degene die het willen weten, zo heten onze andere kids: Roos Julia en Mare Hanna een tweeling van 4 jaar, Teun Jonas (2), Romé Norah (10 maanden) en zijn tweelingbroer Liam Lenny. P.S. We hebben nu wel een hectische tijd met Roos en Mare die nu naar school gaan, Teun in de peuter-pubertijd en 3 kleine baby's. Gelukkig helpen de grotere kids goed mee met de baby's. Romé kan al een klein beetje lopen en praten en is dus ook niet meer de makkelijkste. Gelukkig zijn Liam en Bodi wel lekker tevreden baby's die bijna niet huilen.
naar Bodimeer opvallende reacties

Gekozen: Lindsay

De ouders die Lindsay kozen, zeiden:

Lindsay. Mooie elegante en lieve naam.
meer gekozen namensuggesties bij Lindsaynaar Lindsay

Vijf gouden regels bij de keuze van een naam

Op de site van de Guardian verscheen onlangs een mooi artikel, dat zeker de moeite waard is om te lezen als je op zoek bent naar een naam. In How not to name your child – five golden rules geeft Phoenicia Hebebe Dobson-Mouawad ("This is the name my parents chose for me 19 years ago and it is the reason I don’t go to Starbucks.") vijf gouden regels bij de keuze van een naam. Vooral de laatste spreekt boekdelen: Remember that your child’s name is for their happiness alone and not to prove to the world how cool and creative you are. Het hele artikel lees je op The Guardian.

Leestips: Stereotypen in namen  |  La Bella Italia  |  Sandinavische namen

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Wij hebben gekozen voor Robin, omdat wij dit een hele stoere naam vinden voor een meisje.
Mooie korte naam om uit te spreken (Rens) maar mooi apart om te schrijven.
Voor mijn puppy. Omdat een gewone naam lekker gek is voor een hondebeest en Patrick mooi klinkt en een mooie betekenis heeft.
Gewoon een mooie naam. En past leuk bij mijn meiden Noa en Nila.
Op 28 oktober 1988 is onze zoon Jorijn geboren.We zochten een naam van twee lettergrepen beginnend met Jo, zoals Joris of Jonas. In een namenboekje vonden we de naam Joren, maar vonden dit niet helder genoeg klinken, dus hebben we er Jorijn van gemaakt.
Onze jongste zoon Beren afkorting soms: Beer geboren 28 september 1991 te Rotterdam komt niet in jullie lijsten voor. We kwamen de naam tegen in een fantasy boek en vonden hem wel stoer. Het leuke is, dat hij zich ontwikkelde tot een enorme natuurliefhebber en is vorig jaar als ecoloog afgestudeerd aan de universiteit van Wageningen.
Wij hebben voor Junia gekozen. We wilden na Ilza opnieuw een naam die niet veel voorkomt in Vlaanderen en het moest samen ook mooi klinken. Wij vinden in ieder geval dat het geslaagd is.
Onze tweede zoon heeft de stoere naam Ties gekregen! Wij houden van een korte naam en vinden hem stoer klinken & past mooi bij zijn oudere broer genaamd Sil.
Lisa Anna. Lisa is haar roepnaam, deze vonden mooi & stoer! En een naam leuk voor jong & oud. Haar tweede naam is vernoemd naar haar oma en dat is ook de 2e naam van haar moeder.
Sam voor onze dochter omdat het krachtig, stoer en lief tegelijk is.
Tijdens de zwangerschap kwam ik erachter dat ik gewoon een Eva in mijn buik had.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Juul: ik heet zelf juul en ik ben nu 14 jaar oud, ik vind juul een hele leuke naam omdat hij stoer is en origineel. wel is h (...), Tobian: onze zoon van juni 2009 heet tobian. mijn man kwam deze naam destijds tegen op een zweedse namensite. het is zeker origi (...), Lois: leuk! aparte naam, maar lekker kort en stoer. gelukkig weinig vervelende bijnamen bij te verzinnen. uitspraak gaat af en (...), Susanna: jongste dochter heet zo. makkelijk af te korten., June: de naam june hebben wij gekozen omdat de naam lief klinkt. wij spreken het ook uit op z'n nederlands. en in t buitenlan (...), Rex: geweldige naam. op de middelbare school stond ik nog bekend als "de koning". heel soms wordt er nog wel eens de opmerkin (...), Dieuwke: ik vind het een leuke naam! ik vind het helemaal bij mij passen en het is meteen gespreksstof want veel mensen weten dat (...), Kaat: kaat aan zee, Aimée: aimée met accent naar rechts, "hoor" je uit te spreken als mee, de naam wordt dan dus eh-mee. , Bodi: wij hebben één van onze tweelingjongens bodi kyann genoemd. we vonden het een stoere, originele naam en goed bij de name (...)

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.