€ 12,50 korting op geboortekaarten

Kies uit meer dan 2.500 geboortekaartjes  |  Kortingscode: zeevannamen  |  Vanaf 30 geboortekaartjes

Of kies voor 25 euro korting!

ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

€ 12,50 korting op geboortekaarten

Kies uit meer dan 2.500 geboortekaartjes  |  Kortingscode: zeevannamen  |  Vanaf 30 geboortekaartjes

Of kies voor 25 euro korting!

Bij Koen schreef iemand:

Is een oude Germaanse jongensnaam en eigenlijk hoef je niet dieper te graven voor de betekenis, want dat is simpelweg "koen". Van koene ridder, bijvoorbeeld. Het woord is in onbruik geraakt maar vroeger was het een gangbaar synoniem voor "dapper", "moedig".
naar Koenmeer opvallende reacties

Gekozen: Roan

De ouders die Roan kozen, zeiden:

Stoer, kort en komt nog niet te vaak voor.
meer gekozen namensuggesties bij Roannaar Roan

Vijf gouden regels bij de keuze van een naam

Op de site van de Guardian verscheen onlangs een mooi artikel, dat zeker de moeite waard is om te lezen als je op zoek bent naar een naam. In How not to name your child – five golden rules geeft Phoenicia Hebebe Dobson-Mouawad ("This is the name my parents chose for me 19 years ago and it is the reason I don’t go to Starbucks.") vijf gouden regels bij de keuze van een naam. Vooral de laatste spreekt boekdelen: Remember that your child’s name is for their happiness alone and not to prove to the world how cool and creative you are. Het hele artikel lees je op The Guardian.

Leestips: Ondertussen in Italië  |  Mannelijke en vrouwelijke letters  |  Patroniemen

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Een lieve aparte naam.
Een vrolijke en nieuwsgierige naam die niet al te vaak voorkomt.
stoer en lief
Elise Thirze is het geworden! Elise is de roepnaam en vinden wij een prachtige elegante naam en past goed bij grote zus Danae.
Wij hebben voor de naam Famke gekozen! Een mooie, lieve naam wat letterlijk "meisje" betekent. Dit vonden wij erg leuk! Ook leuk is dat Famke een Friese naam is, en opa en oma zijn van oorsprong echte Friezen! Helemaal blij met deze naam en met ons lieve meisje!
Wij hebben voor de naam Gijs gekozen omdat we dit een mooie, korte en krachtige naam vinden voor een echte Hollandse jongen.
Ruben, mooie tijdloze naam.
Esmee, stoer, krachtig, maar ook heel erg lief!
Romée, Nolan en Lune

meer gekozen namen

Reacties op namen

Marilyn: ja ik het wel een mooie naam alleen wat ik soms irritant vind is dat mensen het vaak verkeerd uitspreken of schrijven .. (...), Kieke: een hele spontane naam!, Ylente: erg leuk en modern. uniek en dat ben ik ook!, Annely: mooi origineel en toch niet te vergezocht., Zarah: ik heb al een dochter olivia. ik ben nu weer zwanger en uitgerekend op 4-12-2016, we weten de naam nog niet zeker voor o (...), Solfrid: solfrid is een noorse meisjesnaam en betekent "mooie zon"., Rosely: onze prachtige dochter rosely is geboren nu is het gezin compleet hoor rosely faye maryse amira xenia anna victoria b (...), Kirt: ik vind een paar amerikanen die kirt heten. maar een erg gangbare naam is het niet., Djuna: ik vind djuna een aparte en mooie naam ;), Wiet: wiet is geen leuke naam omdat er ook een andere betekenis ervoor is en daar kan diegene mee gepest worden.

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Brent, Aedan, Celina, Mason, Mads, Kieke, Lijsje, Petijn, Okke, Tieme, Bart, Sjoerd, Eloy, Amy, Ylente

Niet mooi: Coralie, Ngoc Anh, Moana, Jenthe, Ageet, Aron, Nova, Mace, Bije, Dawn, Romeo, Afra, Diamantino, Mathias, Bab

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Wanneer ben je uitgerekend? Laat het ons weten en ontvang tegen die tijd een mail voor € 25 korting op geboortekaartjes!
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.