ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Afkorten?

Bedenk voor jezelf even of je het vervelend vindt dat een naam wordt afgekort. De ene naam leent zich daar meer voor dan de andere: Bastiaan wordt al snel Bas, Christiaan wordt vaak Chris en Stephan leidt heel snel tot Stef. Maar als je Marijke heet zul je niet snel als Mar (ofzo..) door het leven gaan. We merken uit reacties van onze bezoekers dat een aantal mensen bij de keuze van een naam duidelijk let op de ‘afkortbaarheid’ ervan. Dus als je een mooie naam gevonden hebt maar je houdt niet zo van het afkorten van namen, check dan even of dat bij de naam van jouw keuze wel of niet voor de hand ligt.

Leestips: Ondertussen in Australië  |  Klassieke jongensnamen  |  Stereotypen in namen

meer leesvoer

Tijn

De ouders die Tijn kozen, zeiden:

Bedankt voor al jullie mails! Dat hielp ons erg. Uiteindelijk hebben we voor Tijn gekozen, via jullie site :)
meer gekozen namen

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Sija, dit is een hele oude hollandse naam die je heel weinig hoort.
Carlijne Anne.
We hebben onze zoon Jax genoemd omdat we dat een stoere naam vinden en wij hebben nog niemand gehoord die zo heet :-)
Komt niet vaak voor en is een lieve naam. Krachtig en een naam die tijdloos is. Het is goed in het Engels uit te spreken want voor onze familie belangrijk is!
Een stoere meidennaam die ook lief is. Ik wilde graag Ella maar mijn man niet, en ik vond de naam Sterre ook heel leuk. Dit was een goede combinatie!
Dane (je zegt Deen) is het geworden. Een stoere korte jongensnaam en past ook goed bij onze andere zoon zijn naam. Hij heet Mick.
Jackson James. Klinkt lekker stoer en je hoort het nog weinig.
We vonden het een stoere korte Hollandse jongensnaam. De naam klinkt niet onbekend bij mensen, maar komt toch naar ons idee maar weinig voor. Daarom vonden wij het een leuke naam, en na een mooie kraamweek krijgen we veel complimenten over de naam Kars. Groetjes een tevreden mama!
Wij hebben een dochtertje gekregen en hebben haar Doris genoemd. Wij vinden het een herkenbare maar niet veel voorkomende naam voor een stoer meisje. Verder is de naam leuk af te korten en is internationaal voorkomend.. En leuk in combinatie met ons zoontje Felix. Genoeg redenen dus..
Stoer en net een beetje anders.
Wij Hebben Evi gekozen en zijn erg gelukkig.
Elise omdat we dat een mooie naam vinden en Neeltje omdat mijn oma zo heette en een fantastisch mens was!!
Past bij onze dappere en lieve dame.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Annefleur: ik vind het een prachtige naam, Liv: heel leuk en erg uniek. je hoort hem niet vaak. en dat maakt mijn naam zo bijzonder ook., Féline: mijn dochtertje geboren in september 2014 heet feline. alleen maar hele leuke reacties gekregen! en er ook nog achter ge (...), Dané: ik vind de spelling danae mooi., Jasmijn: mijn zusje heet zo x, Melissa: ik vind het een prachtig naam en ik ben er blij mee. misschien een andere goed combinatie melissa & daphne. zo heet mij (...), Lara: ik heet lara en ik ben blij met mijn naam maar het is een afkorting van larissa en zo had ik liever geheten, Lotte: ik vind mijn naam wel mooi, maar hij komt iets te veel voor. geluk heb ik een moeilijke achternaam., Floor: ik vind floor op zich wel een mooie naam. maar wel een beetje een nadeel dat het in het engels vloer betekend.... zelf v (...), Brigid: er was zowel een keltische godin met deze naam als een heilige in de christelijke traditie; een van de beschermheiligen (...)

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

ChelseyLarissaRubenZaraNinaEllenMelissaNaomiStephanieFayennMatthewSarahKellyCharlotteRoméeRoosJulianAnoukJennaIsa

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Pernelle, Reva, Ardeth, Gaia, Macha, Mascha, Mijntje, Nola, Bloem, Madelief, Marnie, Syll, Sill, Lot, Carise

Niet mooi: Jensen, Jense, Yens, Jens, Rick, Ferron, Rodrigue, Rody, Roey, Roy, Rai, Ray, Hayden, Gianluigi, Nicolaas

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.