ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Gekozen: Oliver

De ouders die Oliver kozen, zeiden:

Stoere, tijdloze naam.
meer gekozen namensuggesties bij Olivernaar Oliver

Vijf gouden regels bij de keuze van een naam

Op de site van de Guardian verscheen onlangs een mooi artikel, dat zeker de moeite waard is om te lezen als je op zoek bent naam een naam. In How not to name your child – five golden rules geeft Phoenicia Hebebe Dobson-Mouawad ("This is the name my parents chose for me 19 years ago and it is the reason I don’t go to Starbucks.") vijf gouden regels bij de keuze van een naam. Vooral de laatste spreekt boekdelen: Remember that your child’s name is for their happiness alone and not to prove to the world how cool and creative you are. Het hele artikel lees je op The Guardian.

Leestips: We hebben ons uiterlijk opgefrist  |  Populaire namen in Amerika, door de jaren heen  |  Sterrennamen

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Jalisha Jazzlyn
Dalí heet onze dochter. Prachtige, stoere maar ook lieve naam die je niet vaak hoort :)
We wilde een lieve zachte naam maar als je haar naam afkort moest ook weer een beetje stoer zijn. We zijn verliefd op onze Linde.
Unieke en stoere naam.
Raeven; stoere, krachtige, sportieve, weinig voorkomende naam met een mooie betekenis: boodschapper, vredestichter (zie ook m.sevenreflections.com/name/Raeven/)
Onze tweede zoon heet Aron wij twijfelde tussen Aron of Aaron, en de naam moest passen bij ons eerste zoontje Ivar, nu heel blij dat we Aron hebben gekozen! Een naam die niet veel voorkomt, wij vinden hem te gek!
Tess Elin

meer gekozen namen

Reacties op namen

Svenne: ik werd in 1974 op de wereld gezet als sven, een meisje weliswaar! rond mijn 6'e werd dit svenne. de meer vrouwelijke v (...), Luciana: de naam betekent in het portugees licht. jouw dochter zou het lichtje van het gezin zijn. (kan op twee manieren worden u (...), Lennaert: het is een unieke naam. komt niet vaak voor. je moet het niet erg vinden om altijd je naam te moeten spellen, want er zi (...), Lieuwke: net als mijn opa heet ik lieuwke. als fries een mooie naam, maar over de grens toch een naam die voor veel mensen moeili (...), Sigmar: ik zag vandaag in een duitse krant de naam sigmar voorkomen. misschien een scandinavische naam? in het duits werkt de ' (...), Timaël: populair in frankrijk, Neil: stoere naam! ik zou hem wel eerder als niel schrijven om een verkeerde uitspraak te voorkomen. , Lenthe: prachtige naam!, Nathaniel: de uitspraak is soms wel lastig, want je zegt mijn naam op z'n engels en heel vaak zeggen mensen: nadaniël i.p.v. nathe (...), Autumn: ik heet autumn en ik vind het echt een hele stoere naam!!

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Quinn, Neill, Neal, Quinn, Lena, Juda, Melina, Julia, Jitse, Charletta, Senne, Mare, Lize, Maes, Wessel

Niet mooi: Tijl, Jaïr, Merle, Jaxx, Febe, Claire, Knie, Yanique, Brendt, Ginger, Tibbe, Jos, Dina, Dox, Modesty

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Wanneer ben je uitgerekend?
Laat het ons weten en ontvang tegen die tijd een mail voor korting op geboortekaartjes:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres nooit aan andere partijen.