ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

ZeeVanNamen.nl nu ook geschikt voor je smartphone

meer leesvoer

Valt je iets op? We hopen van wel want we hebben de afgelopen tijd flink gewerkt aan verbetering van onze site. We hebben ondermeer het uiterlijk een opfrisser gegeven. Maar belangrijker is dat onze site nu 'responsive' is, zoals dat heet in de wereld van de webbouwers. En dat is goed nieuws, want het betekent dat ZeeVanNamen.nl nu ook prima te gebruiken is op je tablet of smartphone. Geen gepriegel meer met piepkleine knopjes en links, maar eenvoudig en soepel bladeren door onze collectie namen, waar je ook bent en welk je apparaat je ook gebruikt. We hopen dat het jullie goed bevalt!

Leestips: Gelukkig 2014!  |  Ondertussen in Australië  |  Ierse namen

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Leuke korte en stoere naam. Komt niet te veel voor.
Ik vind het een lieve en stoere naam!
Een stoere maar toch ook lieve, kort maar krachtige meisjesnaam :)
Krachtig mooi kort speciaal
Omdat het een stoere naam is!
Omdat we dat wel een leuke naam vonden en het niet veel hoort.
Myrthe is het geworden, mede dank zij jullie site, bedankt :-)
Omdat we het allebei een mooie klassieke naam vinden.
Onze dochter (juli 2014) heet Lotus. Eigenlijk was dat de enige echt geschikte naam voor een Nederlands-Chinese dochter. :-) Lotus is ook een bloem en een stoere snelle auto, Lotus is een koekje, Lotus is een gitaarbouwer en een Amerikaanse banden er zijn diverse liedjes naar Lotus genoemd. Verder is Lotus ook een boeddhistische sutra waar een boeddhistische (sub)stroming op is gebaseerd en een zitpositie in de yoga en Zen-boeddhisme (een andere stroming). Lotus is ook een bordspel, een supermarktketen in China, een voedselproducent en een software-ontwikkelaar. Maar eens je je dochter Lotus hebt genoemd, telt dat allemaal niet meer... :-)
Een lieve naam, zoals veel namen met twee lettergrepen die op een a eindigen. Past goed bij haar achternaam waar ook een a in zit. Daarnaast komt de naam redelijk vaak voor maar nog niet te vaak.
Pittige krachtige naam.
Tweeling, jongen/meisje: Dorus & Milou
een mooie korte naam die je niet vaak hoort

meer gekozen namen

Reacties op namen

Bodil: klinkt net zo stoer als de betekenis: strijdlustig., Thies: mooi, eenvoudig en stoer., Veerle: ik vind mn naam apart maar wel heel leuk , Annefleur: ik vind het een mooie naam en een hele lange is ook wel cool en niet veel mensen heten annefleur , Saskia: ik vind het een prima naam, niet opvallend maar tijdloos en het klinkt vrolijk., Fabienne: ik vind fabiënne een aparte naam. je hoort het niet vaak en daar ben ik best wel blij mee. toch vind ik het niet echt ee (...), Daniëlle: mooie tijdloze naam vind ik dit., Yelena: ja, ik ook, sinds vandaag, toen ik een stuk las over een russische astronaute yelena serova. stoer., Amy: geweldig mooie naam altijd een dochter zo willen noemen en dat ook gedaan onze dochter amy nu 2 jaar de naam past helema (...), Inge: heel mooi, erg tijdloos.

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

StephanieFayennMatthewZaraNaomiChelseyLarissaTaraStefanieRubenSarahKellyJennaCharlotteLisanneKimJasperSennaTessaBo

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.