ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Bij Anniek schreef iemand:

Een stoere Hollandse naam, mijn dochter heet Anniek. Een stoere griet met blond haar en blauwe ogen!
naar Anniekmeer opvallende reacties

Gekozen: Jolie

De ouders die Jolie kozen, zeiden:

ik ben bevallen van een meisje! Ze heet Jolie, bedankt voor de hulp met de zoektocht naar de naam, groetjes
meer gekozen namensuggesties bij Jolienaar Jolie

Vijf gouden regels bij de keuze van een naam

Op de site van de Guardian verscheen onlangs een mooi artikel, dat zeker de moeite waard is om te lezen als je op zoek bent naar een naam. In How not to name your child – five golden rules geeft Phoenicia Hebebe Dobson-Mouawad ("This is the name my parents chose for me 19 years ago and it is the reason I don’t go to Starbucks.") vijf gouden regels bij de keuze van een naam. Vooral de laatste spreekt boekdelen: Remember that your child’s name is for their happiness alone and not to prove to the world how cool and creative you are. Het hele artikel lees je op The Guardian.

Leestips: Ondertussen in Australië  |  Stereotypen in namen  |  Ondertussen in Engeland

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Gewoon een mooie naam. En past leuk bij mijn meiden Noa en Nila.
Op 28 oktober 1988 is onze zoon Jorijn geboren.We zochten een naam van twee lettergrepen beginnend met Jo, zoals Joris of Jonas. In een namenboekje vonden we de naam Joren, maar vonden dit niet helder genoeg klinken, dus hebben we er Jorijn van gemaakt.
Onze jongste zoon Beren afkorting soms: Beer geboren 28 september 1991 te Rotterdam komt niet in jullie lijsten voor. We kwamen de naam tegen in een fantasy boek en vonden hem wel stoer. Het leuke is, dat hij zich ontwikkelde tot een enorme natuurliefhebber en is vorig jaar als ecoloog afgestudeerd aan de universiteit van Wageningen.
Wij hebben voor Junia gekozen. We wilden na Ilza opnieuw een naam die niet veel voorkomt in Vlaanderen en het moest samen ook mooi klinken. Wij vinden in ieder geval dat het geslaagd is.
Onze tweede zoon heeft de stoere naam Ties gekregen! Wij houden van een korte naam en vinden hem stoer klinken & past mooi bij zijn oudere broer genaamd Sil.
Lisa Anna. Lisa is haar roepnaam, deze vonden mooi & stoer! En een naam leuk voor jong & oud. Haar tweede naam is vernoemd naar haar oma en dat is ook de 2e naam van haar moeder.
Sam voor onze dochter omdat het krachtig, stoer en lief tegelijk is.
Tijdens de zwangerschap kwam ik erachter dat ik gewoon een Eva in mijn buik had.
Vlotte en sterke klank.
Bastiaan en Lucas.
Lief maar ook stoer

meer gekozen namen

Reacties op namen

Raven: erg mooie naam! maar ik vind de naam het mooist als je het op zn engels uitspreekt. ( rayven ), Cassandra: super ik vind het een hele mooie naam, Vaughn: ik denk dat vah-n, zoals je noemt, eigenlijk wel klopt, al is het moeilijk om in geschreven tekst over te brengen. als j (...), Gudni: president ijsland, Vaughn: maar je spreekt het dus uit als voon ofz? of als foohn. zelf vond ik vah-n wel leuk klimken maar is dat mogelijk?, Teike: onze zoon heet teike, vernoemd naar een tijger uit manchester zoo. geweldige stoere naam die we verder nog nooit gehoord (...), Lola: ik wil mijn kindje lola noemen !, Kai: onze zoon heet kai. wij zochten een niet doorsnee naam die stoer en krachtig is. zo kwamen wij op kai! , Aiden: mijn zoontje van 5 heet aiden ik vind het een hele mooie naam , zeker een aanrader! ., Ashley: mijn dochter van 9 heet ashley, ik vind het een super leuke naam, zeker een aanrader! .

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Dahlia, Sietske, Silke, Mint, Candy, Veere, Fee, , Pleun, Loïs, Shayron, Jip, Laurian, Noor, Rinske

Niet mooi: Bor, Gido, Stans, Emma, Geke, Sterre, Bruno, Vasco, Aardsche, Marte, Thije, Joop, Metje, Nette, Bette

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.