ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Gekozen: Norah

De ouders die Norah kozen, zeiden:

Onze dochter heet Norah, wat trots betekent. Wij vinden het een mooie en stoere naam voor alle leeftijden.
meer gekozen namensuggesties bij Norahnaar Norah

Gitaarhelden en popprinsessen als bron van inspiratie

In de jaren 60 begonnen Nederlanders met het geven van bijzondere namen van bekende zangeressen, gitaristen of andere muzikanten aan hun kinderen. Vanaf de jaren 70 begon dit steeds vaker voor te komen. Ook nu nog vernoemen ouders hun kind naar een bekende artiest. Grote kans dat je binnenkort een Jamai tegenkomt. Meer weten? Bekijk dan de infographic die is gemaakt door Hippe-geboortekaartjes.nl.

Leestips: Sophie, Emma en Julia in 2014 terug als top-3  |  ZeeVanNamen.nl nu ook geschikt voor je smartphone  |  Patroniemen

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Livia Anna Rose. Livia gekozen omdat we Liv ook al leuk vonden maar Livia unieker is, het klinkt lief en stoer tegelijk. De 2e en 3e namen zijn vernoemingen naar de oma's (Anita & Roos).
Lief en stoer tegelijk.
We vonden vooral de klank mooi. Rond en zacht maar toch stoer.
Een mooie stevige naam voor later een zelfverzekerde man.
Klinkt krachig en toch vrouwelijk, mooie betekenis (onverwelkbare schoonheid).
Casper omdat de naam stoer, tijdsloos en vlot is. Staat hem goed!
Stoer. Niet te populair en trendy.
Wij hebben gekozen voor de namen Noa Elisa voor ons dochtertje. Wij vinden dit twee lieve en mooie namen. Elisa betekent voor ons een vernoeming naar haar twee grote zussen Evy en Lisa!
Emma-Lynn is onze dochter gaan heten. Kwam zomaar op en toen we verder zochten ontdekten we dat hij bijna niet voorkomt. Daardoor gingen we even twijfelen maar we hebben heel erg positieve reacties gekregen.
Simpel, stoer en een sterke klank!
Kwamen we tegen op voornamelijk.nl. Meteen een klik mee mijn vriend en ik.
Hollands en stoer.
een naam die kort en krachtig is, en mooi klinkt
Kort maar toch hip en schattig. Ook zeker origineel, want hij komt niet vaak voor.
Omdat een mooie, stoere meisjesnaam is.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Minke: halloow , ik heet minke en ben heel blij met mijn naam. soms is het wel een verschrikkelijke naam omdat het slecht wordt (...), Ilvi: wauw, ontzettend leuke, eenvoudige en lieve naam!, Ize: wauw wat een liefdevolle mooie prachtige meisjesnaam, Zoë: leuk en komt niet veel voor, Maud: super, super, superstoer! :-)), Mette: ik vindt het een aparte naam maar wel leuk. mensen spreken het vaak verkeert ze ze zeggen dan mirthe., Sacha: héle stoere naam, voor stoere meiden., Anniek: ik ben blij met mijn naam anniek! het is een vrolijke naam. alleen in engeland, waar ik woon, vinden mensen het moeilijk (...), Alan: mooie, stoere en aparte naam in nederland. in engeland is het een ouderwetse naam., Fien: ik ben 11 en heet fien ik vind het een helen mooien naam hij komt niet vaak voor maar voor de gene die fien heten zijn s (...)

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

NoviRubenHeathcliffLarissaNovaMelissaChelseyRoméeNafyaDaisyZoiClaudiaLoïsRickStephanieAshleyElinZivaCamillaMelanie

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Lynn, Mikai, Florence, Antoine, Benz, Kathrin, Giedo, Veerle, Jenthe, Lux, Tettie, Danilo, Isabel, Evan, Jalou

Niet mooi: Ive, Iefke, Nomi, Knox, Lizz, Kay, Lauren, Borre, Tijl, Maas, Ijculdjuh, Herfst, Puck, Yonathan, Lavina

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.