ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

ZeeVanNamen.nl nu ook geschikt voor je smartphone

meer leesvoer

Valt je iets op? We hopen van wel want we hebben de afgelopen tijd flink gewerkt aan verbetering van onze site. We hebben ondermeer het uiterlijk een opfrisser gegeven. Maar belangrijker is dat onze site nu 'responsive' is, zoals dat heet in de wereld van de webbouwers. En dat is goed nieuws, want het betekent dat ZeeVanNamen.nl nu ook prima te gebruiken is op je tablet of smartphone. Geen gepriegel meer met piepkleine knopjes en links, maar eenvoudig en soepel bladeren door onze collectie namen, waar je ook bent en welk je apparaat je ook gebruikt. We hopen dat het jullie goed bevalt!

Leestips: De monarchie  |  Gelukkig 2014!  |  Ierse namen

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

We houden van een korte, krachtige naam. Vooral de betekenis ''prinses'' sprak ons aan.
lief, vrolijk, speels en helemaal onze dochter!
Wij hebben gekozen voor de naam Nora. Het is een krachtige, maar toch lieve naam. En wij denken dat deze prima bij onze dochter zal passen.
Een lieve vrolijke naam.
Het is een stoere vrolijke naam voor een stoere meid.
lekker Nederlands kort, krachtig en stoer!
Anna Marije. Krachtige en toch lieflijke, tijdloze naam.
Wij hebben gekozen voor Naomi en Lynn. Twee korte stoere en lieve namen. Voor onze mooie dochters.
Deze naam hebben we gekozen vanwege onze beide moeders. We hebben haar dus vernoemd. Els en Yvonne gecombineerd wordt Elyse. Als 2e naam Luna. Vernoemd naar de tantes Laura en Natalie. Als 3e naam Esmée. Vernoemd naar de andere tantes Eveline en Suzanne. Heel erg bedankt voor de ideeën. Bij ons volgende kindje zullen we de app zeker weer gebruiken.
We hebben voor de naam Finn gekozen omdat we die leuk vinden klinken
Omdat het 8 betekent en maar 27 kids per jaar.
Een aparte en bijzondere naam die niet veel voorkomt (8 keer in 2013 volgens de svb). Het is een combinatie van een stoere en lieve naam, met een mooie klank.
stoer, ouderwets en toch hip

meer gekozen namen

Reacties op namen

Olav: ik ben er wel tevreden mee, vooral omdat hij lekker kort is maar het is wel jammer dat door de v in mijn naam iedereen m (...), Nora: mooi, romantisch., Jenna: ik vind mijn naam een hele mooie naam. als ik niet jenna geheten had, gad ik mijn dochter jenna genoemd., Arthur: klassiek en stoer tegelijk. prachtige naam., Loïs: een toffe naam ik ben echt blij met mijn naam! alleen sommige mensen weten niet hoe je het uitspreekt of weten niet hoe (...), Eva: krachtige naam, tijdloos, past goed bij mijn dochter. ze is er zelf ook erg blij mee!, Anne: heerlijke naam, klassiek & lief maar ook stoer, makkelijk en kort., Sebastiano: italiaanse jongensnaam. er is een italiaanse schaatser die zo heet: sebastiano angeli., Jorina: apart. blij dat je deze niet zo vaak hoort. mensen weten meestal wel hoe het geschreven wordt. , Danique: ik heet danique lorraine elisabeth maar mijn roepnaam is danique en ben heel blij met die naam!

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

StephanieMatthewNaomiChelseyLarissaZaraFayennKellySarahRubenJennaKimLisanneSennaCharlotteBoMelissaRoméeStefanieTessa

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Nikki, Job, Jamie, Hubert, Jente, Naomi, Micha, Kian, Sil, Nanne, Cas, Juune, Abel, Danae, Nika

Niet mooi: Vesper, Jinx, Yuna, Querine, Fiebe, Kas, Mats, Boyd, Christiaan, Chris, Julian, Jasper, Soraya, Hannah, Marilène

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.