ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Gekozen: Viggo

De ouders die Viggo kozen, zeiden:

Viggo is het geworden! Hij is nog geen twee dagen oud en al een echte strijder dus de naam past helemaal. We krijgen veel leuke reacties op deze stoere naam.
meer gekozen namensuggesties bij Viggonaar Viggo

Geboortekaartjes via ZeeVanNamen

Sinds kort werken we samen met een van de grootste aanbieders van geboortekaartjes in Nederland. Je vindt er talloze kaartjes en veel verschillende categorieën, van lief, klassiek, modern tot stoer. En wij kunnen je die kaartjes aanbieden tegen een mooie korting. Dus kijk meteen even op ons overzicht van kaartjes en pluk jouw ideale kaartje eruit.

Leestips: We hebben ons uiterlijk opgefrist  |  Stereotypen in namen  |  La Bella Italia

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Lief en stoer.
Stoere naam en komt niet veel voor.
Gekozen door oudste dochter.
Onze prachtige dochter heet Linn. Een stoere, lieve, korte naam. Ook internationaal goed uit te spreken.
Feli Joy. Vrolijke en stoere namen.
mooie naam, je hoort hem niet vaak
We hebben onze dochter Nova genoemd. We waren op zoek naar een korte, makkelijk uitsprekende en niet al teveel voorkomende naam. Met de naam Nova hebben wij voor ons de perfecte naam gevonden!
Lekker Hollands en past mooi bij Tijn. Je hoort m niet zo veel.
Omdat de klank zo mooi is, en het een Engelse naam is die toch duidelijk is in het Nederlands en goed past bij zijn zusje Rosie.
Het is Nova geworden omdat het mooi is en past bij de namen van haar grote zussen

meer gekozen namen

Reacties op namen

Celie: celine ken ik nog van the colour purple., Scout: echt een superstoere naam! erg leuk voor een meisje. en leuk dat het al in zo'n oud boek van harper lee voorkomt, dat (...), Vivianne: leuk :-), Charlton: hoor je zelden. de enige die ik ken met die naam is de acteur charlton heston., Elvi: elvi heet mijn dochter. de betekenis voor ons is 2-ledig. allereerst elvi: vriend(in) van de elven. of vanuit het fr (...), Deen: super leuke naam! deen heet onze jongste telg en is het broertje van nevah en brent., James: stoer, hip, chique, algemeen en toch apart, hij hoeft nooit gespeld te worden. wij hebben super leuke reacties gehad op (...), Kevin: mijn broer heet ook kevin echt een leuke naam, Elise: ik vind het een mooie naam. erg bijzonder en mooi ik ben trots op mijn naam, Bo: ik ben hier gekomen door loes (ook leuk!) en vind het best een oké naam. je zou het ook nog anders kunnen schrijven, zoa (...)

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Ronin, Quinn, Fayenne, Bo, Nova, Lauro, Nimke, Valérie, Gilo, Rik, Livia, Loïs, Milan, Mick, Seth

Niet mooi: Christian, Harkje, Silvy, Damy, Schwanhild, Enzo, Leeroy, Emy, Lilli, Penelope, Vino, Wesley, Nigel, Abdias, Loïs

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Wanneer ben je uitgerekend?
Laat het ons weten en ontvang tegen die tijd een mail voor korting op geboortekaartjes:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres nooit aan andere partijen.