€ 12,50 korting op geboortekaarten

Kies uit meer dan 2.500 geboortekaartjes  |  Kortingscode: zeevannamen  |  Vanaf 30 geboortekaartjes

Of kies voor 25 euro korting!

ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

€ 12,50 korting op geboortekaarten

Kies uit meer dan 2.500 geboortekaartjes  |  Kortingscode: zeevannamen  |  Vanaf 30 geboortekaartjes

Of kies voor 25 euro korting!

Bij Jontsje schreef iemand:

Jontsje komt oorspronkelijk van het Friese "Jantje". Uitgesproken op z'n Fries: "Jontsje"
naar Jontsjemeer opvallende reacties

Gekozen: Yasmijn

De ouders die Yasmijn kozen, zeiden:

Wij hebben gekozen voor Yasmijn. De klank beviel ons paste mooi hij de tweede naam. Gekozen voor schrijfwijze met een y omdat onze dochter anders zelfde initialen heeft als Oma.
meer gekozen namensuggesties bij Yasmijnnaar Yasmijn

Vijf gouden regels bij de keuze van een naam

Op de site van de Guardian verscheen onlangs een mooi artikel, dat zeker de moeite waard is om te lezen als je op zoek bent naar een naam. In How not to name your child – five golden rules geeft Phoenicia Hebebe Dobson-Mouawad ("This is the name my parents chose for me 19 years ago and it is the reason I don’t go to Starbucks.") vijf gouden regels bij de keuze van een naam. Vooral de laatste spreekt boekdelen: Remember that your child’s name is for their happiness alone and not to prove to the world how cool and creative you are. Het hele artikel lees je op The Guardian.

Leestips: Ondertussen in Australië  |  Sandinavische namen  |  Tess en Sem populairste namen in 2013

meer leesvoer

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Feline Carlijn
Omdat het een stoere, maar tegelijk ook lieve en volwassen naam is. Lekker Hollands, maar ook goed uit te spreken in het buitenlands (Engels). Geen moeilijke of rare spellingen.
Omdat wij dit een mooie naam vonden.
Een lieflijke maar toch ook stoere naam.
Stoer!
Kort, lief en stoer.
Gewoon, omdat het bij ons past
Lieve naam.
Mette Lynn

meer gekozen namen

Reacties op namen

Flore: prachtige lieve en ook als ze volwassen zijn een krachtige naam. , Loïs: een naam die veel mensen mooi vinden, maar niet veel gekozen wordt. wij wel. , Marinthe: wat een prachtige warme en krachtige toch lieve naam, en heel uniek., Dox: onze dochter heet dox. wij zijn trots op onze dochter en ook op haar naam. ze is een stoer en vrolijk meisje en dox (...), Doris: ons 6 maanden oude dochtertje heet doris. een stoere en unieke naam. enige nadeel is dat veel mensen dorus zeggen ion do (...), Sophie: ik vind sophie best wel een leuke naam, maar het is zo'n veelgebruikte naam dat ik alleen al daardoor mijn kind nooit s (...), Lana: mijn dochtertje geboren op 24 juni 2016 heet lana florine, we zijn heel blij met de naam!, Noa: leuk, Manoa: vind het een prachtige naam! als ons kindje een meisje wordt gaan we haar zo noemen. lief, mooi en bijzonder... , Iris: ik vind iris niet zo orgineel, en je krijgt gauw dat mensen irus zeggen. en vind het een jaren 80 naam, niet meer van de (...)

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Justine, Ziva, Kars, Wieger, Taeke, Julius, Markus, Rutger, Jaelyn, Sebas, Taco, Guus, Alex, Krijn, Ole

Niet mooi: Dinant, Manu, Aevy, Sarah, Jaqueline, Nore, Suze, Fien, Jip, Keesje, Oom, Olly, Lev, Romay, Yasmina

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Wanneer ben je uitgerekend? Laat het ons weten en ontvang tegen die tijd een mail voor € 25 korting op geboortekaartjes!
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres nooit aan andere partijen.