ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

ZeeVanNamen.nl nu ook geschikt voor je smartphone

meer leesvoer

Valt je iets op? We hopen van wel want we hebben de afgelopen tijd flink gewerkt aan verbetering van onze site. We hebben ondermeer het uiterlijk een opfrisser gegeven. Maar belangrijker is dat onze site nu 'responsive' is, zoals dat heet in de wereld van de webbouwers. En dat is goed nieuws, want het betekent dat ZeeVanNamen.nl nu ook prima te gebruiken is op je tablet of smartphone. Geen gepriegel meer met piepkleine knopjes en links, maar eenvoudig en soepel bladeren door onze collectie namen, waar je ook bent en welk je apparaat je ook gebruikt. We hopen dat het jullie goed bevalt!

Leestips: Populair in Canada  |  Voornamen bij Man Bijt Hond  |  Stoere mannen?

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Wij hebben een zoon Jan Willem gekregen. Vernoemd naar opa Jan en 2 overgrootvaders Willem
We hebben op deze site de naam Veys gevonden en vonden hem gelijk mooi en bijzonder. Veys, op deze manier gespeld, kom je verder bijna nergens tegen en daarom krijgen we veel vragen over de betekenis. Dat is dus lastig te achterhalen. Is het een afkorting van het Turkse Veysel? Komt het van Gervaas/Servaas? Veys is een mooi alternatief voor namen als Faas, Feike en Vins, die ook in ons rijtje stonden. Onze zonen heten Jent en Veys!
De betekenis Jahwe is God vonden we erg mooi.
stoere naam, komt weinig voor
We hebben voor Lucie gekozen en hebben veel positieve reacties gehad. Het was een korte stoere naam en past goed bij haar zus Lene.
We houden van een korte, krachtige naam. Vooral de betekenis ''prinses'' sprak ons aan.
lief, vrolijk, speels en helemaal onze dochter!
Wij hebben gekozen voor de naam Nora. Het is een krachtige, maar toch lieve naam. En wij denken dat deze prima bij onze dochter zal passen.
Een lieve vrolijke naam.
Het is een stoere vrolijke naam voor een stoere meid.
lekker Nederlands kort, krachtig en stoer!
Anna Marije. Krachtige en toch lieflijke, tijdloze naam.
Wij hebben gekozen voor Naomi en Lynn. Twee korte stoere en lieve namen. Voor onze mooie dochters.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Saskia: ik vind deze naam heel mooi, hij komt niet heel vaak voor en dat is juist leuk., Agustín: ik heb mijn zoon agustín genoemd. eigenlijk vernoemd naar de aanvoerder van het argentijnse rugby team, agustín pichot. (...), Mariette: het is een naam die weinig voorkomt. alleen bij mij zit er een trema op de e (ë). ik ben gewoon trots op mijn naam en de (...), Evelyn: mijn zus heet zo en ik ben vroeger vaak jaloers geweest dat ik niet zo heette, haha... vind het een prachtige naam! , Lotte: ben nu 15weken zwanger...is het een meisje gaat ze lotte noemen :-) het is een mooie toffe naam zonder dat men het veel (...), Muriel: het betekent golvend/ glanzend als de zee, Noek: leuk! kort, krachtig en stoer., Filine: kleindochter heet feline is geboren 6 maart 2014, Olav: ik ben er wel tevreden mee, vooral omdat hij lekker kort is maar het is wel jammer dat door de v in mijn naam iedereen m (...), Nora: mooi, romantisch.

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

StephanieMatthewNaomiChelseyLarissaZaraRubenKellySarahFayennMelissaJennaCharlotteBoLisanneSennaRoméeAnoukJulianKim

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.