ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.
Volg ZeeVanNamen.nl op Twitter.
Ondertussen in Australië


meer leesvoer

Ook aan de andere kant van de wereld, in Australië, maakt men zich natuurlijk druk over de voornamen voor de komende generatie. Hieronder vind je de populairste namen van 2013 in New South Wales, dat met 7,5 inwoners de grootste staat van Australië is. Erg onconventioneel zijn de namen niet, eerder traditioneel. Bij de jongens staat bijvoorbeeld William bovenaan (geïnspireerd op de Britse prins William Arthur Philip Louis?) en het aloude Jack schittert op de derde plaats. Het meest populair voor meisjes is Charlotte, ook een vrij traditionele (maar daarom in onze ogen zeker niet minder mooie) naam.
De top tien bij de jongens: William, Oliver, Jack, Noah, James, Lucas, Thomas, Lachlan, Ethan en Cooper.
De top tien bij de meisjes: Charlotte, Olivia, Amelia, Mia, Chloe, Emily, Isabella, Ava, Sophie en Ruby.
Bron: The NSW Registry of Births, Deaths and Marriages

Leestips: Sterrennamen  |  4Real? Lucifer? V8? Niet in Nieuw-Zeeland  |  Kort! Korter!

Gevonden!

Vaak laten mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

FeliceMooie klassieke naam, deze schrijfwijze sprak ons aan.Robinhele stoere naam voor een meidThomasWij hebben gekozen voor Thomas omdat het een mooie klassieke, niet te korte naam is die goed past bij onze achternaam.CasperLeuke Nederlandse naam die niet te veel voorkomt.LindeWij hebben gekozen voor de naam Linde, omdat we het een lieve bloemennaam vinden!RoanEcht een stoere naam voor ons stoere kleine kereltje.LotteGewoon heel lief.AnnaWij vinden dit een prachtige klassieke naam, van alle tijden.RoosMooie naam! Kan niet afgekort en past mooi bij haar achternaamDylanoDeze naam past precies bij ons knappe kleine ventje.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Inge: ik ben tevreden met mijn naam!, Lore: ik vind lore een heel mooie naam, Elias: stoer!, Yana: ik ben helemaal blij met mijn naam. he is een stoere, sexy en makkelijk te onthouden naam., Yolanthe: mijn tweede naam...en ben al een paar jaar ouder dan bekende variant;)..vond het vroeger vreselijk dat ik claire yolanth (...), Esra: heel mooi en hij komt weinig voor.. ilovemyname !! xx esra, Jisse: mijn zoon heet jisse is geboren op 30 september 2002. wij wilden graag een friese naam, die lekker in het gehoor lag en (...), Bregt: mooie naam. toch niet gekozen voor onze dochter omdat het samen met de achternaam niet bekte vind ik., Lennox: als ik een zoontje krijg gaat hij zeker lennox heten, Diego: ik ben blij met mijn naam!!!

bekijk meer reacties
  • Op dit moment bekeken op ZeeVanNamen:

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

MatthewChelseyLarissaRubenZaraCharlotteKimJoyStephanieNinaMandyJulianNaomiAnissaRomyAnoukGabriëlleJalissaDewiBo

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Emi, Juliza, Lynda, Elle, Suzette, Juna

Jongensnamen:

Werner, Martijn, Lucas, Elias, Matthijs, Sef

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig een paar namen in je mail?

Een leuke naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Ook die waar je niet direct aan denkt. Wij helpen je met een regelmatig mailtje met een handvol willekeurige namen als inspiratie.

Jouw e-mailadres:
Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt. Bij uitschrijven bewaren we je adres niet en we geven je adres nooit aan andere partijen.