ZeeVanNamen.nl is dé site als je op zoek bent naar de perfecte babynaam. Zoek je een korte of lange voornaam, origineel of juist populair? Hippe voornamen of klassieke? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

De populairste namen van

2017

De SVB heeft haar jaarlijkse resultaat weer bekend gemaakt en in 2017 waren dit de populairste voornamen.

Bij de meisjes: Emma, Tess, Sophie, Julia, Anna, Mila, Sara, Eva, Zoë, Evi, Lotte, Liv, Nora, Fleur, Olivia, Noor, Lynn, Saar, Lauren en Yara.

Bij de jongens: Noah, Sem, Lucas, Finn, Daan, Levi, Milan, Bram, Luuk, Jesse, Liam, Mees, Thomas, Sam, Thijs, Adam, James, Max, Noud en Julian.

We hebben iets nieuws:

Nieuw en onbekend

Elke dag sturen mensen nieuwe namen in. Ook namen die helemaal nog niet lijken voor te komen, en we vragen ons geregeld af of die wel of niet op Zeevannamen.nl moeten staan. Nu hebben we (mede door een duwtje dat een van onze bezoekers ons gaf, waarvoor dank :) daarvoor een speciaal gedeelte gemaakt. Onder Nieuw en onbekend (meisjes en jongens) vind je die namen nu terug. Het is nog een bescheiden aantal, maar het groeit snel. We hopen dat je er iets aan hebt!

Pas gekozen:

Bram

Omdat we Bram een van de mooiste namen ooit vinden.
naar Brammeer gekozen namen

Reacties:

Eve

ik vind deze naam best wel mooi. veel stoerder en hipper dan Eva of Evelien. hoewel ik namen als Eva wel erg mooi vindt, vind ik Eve iets relaxter klinken. toch zou ik mijn kind eerder Eva noemen dan Eve.
naar Eve

Jaylen

Jaylen is een Engelse naam voor jongens en meisjes. De betekenis is `kalm` De naam Jaylen wordt het vaakst gegeven aan Amerikaanse jongens.
naar Jaylen

Mayke

Ik heb zelf deze naam ook. Ik ben heeeel blij met mijn naam en heb hem nu al 13 jaar Mensen schrijven hem wel vaak verkeerd maar als ze eenmaal horen vinden ze hem echt super origineel en bijzonder. Ik vind het een hele leuke naam hij is erg origineel niet zo’n naam die iedereen heeft. En daardoor onthouden mensen mijn naam vaak beter. Zou hem zeker aanraden!!!!
naar Mayke

Geike

Geike Arnaert is supertof.
naar Geike

Florei

Ik vind Florei een erg mooie vrolijke naam.
naar Florei

Ember

Ember staat in het Engels voor 'gloeiende sintel', of 'gloeiend kooltje'. Dat vind ik eigenlijk een hele mooie betekenis.
naar Ember

Bij Rordy schreef iemand:

Dat ROR is zo lelijk!
naar Rordymeer opvallende reacties

Bij Zinzi schreef iemand:

Mijn dochter is geboren op 10-12-2007 en we hebben haar Zinzi genoemd, het betekend ook wel: "baas van de sterren" en het is afkomstig uit Afrika. Het is tevens een sieradenmerk.
naar Zinzimeer opvallende reacties

Bij Tyra schreef iemand:

Scandinavische meisjesnaam.
naar Tyrameer opvallende reacties

Ook gekozen: Deen

De ouders die Deen kozen, zeiden:

Vandaag 6 mei 2012 is onze zoon Deen geboren, Deen is het kleine broertje van onze dochter Nya.
meer gekozen namensuggesties bij Deennaar Deen

Meer gekozen namen

Veel mensen ons weten welke naam ze hebben gekozen:

Omdat we Bram een van de mooiste namen ooit vinden.
Tijdloos en elegant, en in zekere zin een vernoeming naar de grootouders.
Gewoon een stoere en tijdloze naam.
Vonden het een mooie meisjesnaam en goed passen bij de achternaam. Komt niet teveel voor en betekent "goedgezinde", wat we ook een mooie betekenis vinden.
Een lieflijke naam die goed past bij de namen van onze andere kinderen, Stijn en Jinthe.
Stoere, korte naam.
Gekozen omdat hij stoer en kort is en mooi klinkt en goed past bij de naam van zijn grote broer (Elia).
Een hippe naam voor zowel jongen als meisje. Deze is voor onze eerste zoon. Het betekent rust en troost. dat vinden wij een mooie betekenis
Korte krachtige en stoere naam. Past goed bij zijn grote zus Linde.
Wij hebben voor Faas gekozen omdat het een mooie stoere frisse naam is
Tijdloze naam met leuke afkortingen (Josie/fien) die goed past bij de naam van onze oudste dochter Phileine.

meer gekozen namen

Reacties op namen

Elsa: els, elsje, elisa, elisabeth, elsbeth, elly, elsa......... nee vind het niet wat, idd wat truttig., Nevan: ierse naam betekent kleine heilige, Nogaly: prachtige naam met als betekenis "aandachtig". nogaly is een naam die past bij een zorgzaam mens., Loalis: loalis is een mooie meisjesnaam. betekenis: dapper en energiek., Delica: ik denk dat je je dochter de naam delica kunt geven, wanneer je als familie zodanig slank en mooi bent, dat je bijna zek (...), Florea: prachtige naam. florea klinkt vrolijk en bloemig! :d , Eslorie: ik vind eslorie een leuke naam, maar wel een beetje populair aan het worden... , Delica: meisjesnaam met betekenis: "mooi en verfijnd". voor een subtiele en elegante dame., Eve: ik vind deze naam best wel mooi. veel stoerder en hipper dan eva of evelien. hoewel ik namen als eva wel erg mooi vindt, (...), Rijk: ielllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bekijk meer reacties

De populairste namen

Meeste stemmen in de afgelopen drie maanden:

de populairste meisjesnamende populairste jongensnamenmeer populaire namen

Mooi of niet mooi?

Namen waarop het laatst gestemd is:

Mooi: Bobbie, Filou, Léon, Mayra, Romy, Roos, Christian, Sterre, Bodile, Tove, Mette, Fea, Elva, Flore, Rune

Niet mooi: Fayèn, Dasha, Raf, Destiny, Jaydey, Jayvano, Jaylen, Faas, Li, Pip, Jaylinn, Jazzlynn, Sip, Merel, Xanne

de namen met de meeste stemmen

Uit de laatste mailing

Namen van de laatste mailing:

Meisjesnamen:

Jongensnamen:

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Regelmatig enkele namen in je mail?

Een naam vinden is een kwestie van véél namen bekijken. Wij helpen je met wekelijks een mail met een handvol willekeurige namen.

Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.