Wat zoek je?

  • Op dit moment bekeken op ZeeVanNamen:
zoek op (deel van) een voornaam..

Vul een deel van een naam in (minstens drie letters).


 
 
deel met WhatsApp
Ben je zwanger en op zoek naar een naam? Wij helpen je bij het vinden van de perfecte voornaam voor jouw baby. Zoek je korte of lange voornamen, origineel of juist populair? Hip, lief of klassiek? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Jongste peilingen

Mijs of Sare?
3x gekozen
12x gekozen
Sacha of Yuri?
12x gekozen
12x gekozen
Anne of Cleo?
14x gekozen
13x gekozen
Cleo of Chloé?
13x gekozen
14x gekozen
meer peilingen (of plaats er zelf een)

Pas gekozen

Loek

Kort, stoer Hollands en toch anders dan de rest :) zoontje is nu 1 en nog steeds erg blij met die naam.
naar Loek
meer gekozen namen

Reacties op namen

Lana: lol. ik heb iemand gekend die lana heet, maar het is nooit in me opgekomen wat er achterstevoren staat. zal wel meevalle (...), Lana: zelf heet ik lana en hoewel de naam naar mijn mening erg mooi klinkt en overkomt betekend het 'wol' in italiaans en ac (...), Robin: ik vind het goed bij mij passen, want ik vind het een stoere naam en sommige mensen noemen mij stoer :) (en ik vind meze (...), Yva: stoere korte naam! nog steeds blij dat onze dochter yva heet. tot op heden nog geen kinderen in de omgeving die zo heten (...), Marne: onze zoon marne vind zijn naam erg mooi, vooral het feit dat er nog niet veel marne’s zijn. ook wij, ouders, zijn nog s (...), Roselet: de 't' op het einde spreek je uiteraard niet uit. prachtige naam. roselet heeft iets sprookjesachtigs., Mette: mette is een friese meisjesnaam. is een vorm van mathilde., Silla: ik associeer 't met een meisjesnaam, afkorting of koosnaam van priscilla., Sebas: idem dito!, Ridder: ook heel leuk voor een hond, net als rover. overbuurman heeft een teckel genaamd ridder...

bekijk meer reacties

Ook gekozen: Fenja

De ouders die Fenja kozen, zeiden:

Onze dochter heeft de namen Fenja Helena Antonia meegkregen en haar roepnaam is Fenja. Krijgen positieve reacties op de naam. De meesten vinden de naam stoer, leuk, mooi of bijzonder. Wij zijn er blij mee. Past ook goed bij de namen van haar broers.
meer gekozen namensuggesties bij Fenjanaar Fenja

Vind nu alvast jouw geboortekaartje op Greetz.nl

(advertentie) Bij de geboorte van je kindje komt een heleboel kijken. Niet alleen tijdens je zwangerschap moet je aan een hoop praktische zaken denken, ook na de geboorte valt er nog veel te regelen. Eén van die dingen die je moet regelen is het maken van je geboortekaartjes. Bij Greetz kun je gemakkelijk online je geboortekaartjes bestellen. Je kunt ervoor kiezen om een geboortekaartje te maken uit één van onze collecties of om je eigen kaartje te maken met bijvoorbeeld een foto van je pasgeboren baby. Je hebt de keuze uit verschillende thema’s als hip, klassiek of stoer voor jongens en meisjes . Alle kaartjes zijn uniek en vind je exclusief bij Greetz!

meer leesvoer

Zomaar een naam...

Javier
ja
14
nee
4

Leuk, maar wordt vaak verkeerd uitgesproken. Ook worden er veel grappen over gemaakt.
21 juni 2017

Zomaar een naam...

Lense
ja
7
nee
1

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Het kan altijd beter

Vind jij dat er dingen zijn die we anders, misschien beter kunnen aanpakken? Laat het ons weten!

Regelmatig enkele namen in je mail?

Schrijf je in en wij helpen je met wekelijks een mail met een handvol willekeurige namen.

Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.