Jongensnaam:

Ian

 (m)
suggesties bij Iannamen met 'Ian' erin (200)reageer op deze naam!

Je e-mailadres (wordt niet op de site getoond):Let op je taalgebruik en hou het netjes: gebruik geen schuttingtaal, grove, discriminerende of kwetsende termen, of anderszins onbetamelijke taal. Onderbouw je mening; het liefst zien we inhoudelijke reacties. Wees altijd beleefd en redelijk in je bewoordingen, ook - vooral - als je een naam niet mooi vindt. Gebruik geen stigmatiserende of kleinerende bewoordingen. Commentaren die hieraan niet voldoen worden verwijderd.
heet jij Ian? Wat vind jij van je naam?

Je e-mailadres (wordt niet op de site getoond):deel met WhatsApp
Waardering:
Mooi!
94
stemmen
Nee..
230
stemmen
Mooi?
janee
Mensen vinden de naam Ian vooral:
stoer, modern, hip, klassiek, exotisch, tijdloos, lief, origineel
Ian is door 469 personen bewaard.

Reacties (7)

Wij hebben hem gekozen omdat het een korte, simpele en stoere naam is, maar toch twee lettergrepen. Vooral door oudere mensen wordt wel eens Ie-jan gezegd, maar daar storen wij ons niet zo aan. Die Nederlandse klank eraan is eigenlijk ook best leuk. Onze zoon is toevallig ook nog blond-rossig en deze naam past perfect bij hem!
11 september 2017

Ik vind mooi aan deze naam dat hij een Engels karakter heeft, maar toch vloeiend in het Nederlands te gebruiken is. Zonder dat hij te Engels klinkt, als je begrijpt wat ik bedoel :)
3 augustus 2017

Stoer!
1 augustus 2017

Toen ik in verwachting raakte van ons 2e wondertje, Ian dus, gingen we naar namen kijken die bij de naam van zijn zus Noƫlle paste. We zagen Ian en we wisten meteen : zo gaat hij heten! We zijn nog steeds dolgelukkig met de naam! Ook een tijdloze naam, wat we overigens wel prettig vinden.
31 juli 2017

Mijn jongere broer (9) heet Ian (uitgesproken zoals het geschreven wordt, dus niet Iejen) en in het begin was ik er radicaal tegen. Na voorloop van tijd raak je er echter aan gewend en nu vind ik het een leuke en vooral lekker bekkende naam!
24 augustus 2015

Mijn buurjongen heet Ian. Leuke knul maar ik vind de naam echt niet mooi. Sowieso de klank niet. Daarnaast is het lastig uitspreken. De meeste zeggen Ie-Jan, dus dan moet je steeds verbeteren. Want je spreekt het uit als iejen. Blijft lastig.
26 maart 2015

mijn naam is ian
27 juli 2012

Zomaar een tip: Geeft een naam niet al te makkelijk aanleiding tot pesterijen? Check bijvoorbeeld even de betekenis in een andere bekende taal. - meer tips

Suggesties bij Ian

Zoek je een naam die past bij Ian, of een alternatief? Denk ook eens aan:meer suggesties

Zoek meer jongensnamen..

beginnend met I . .met I . . . n

Gekozen in Nederland

Aantal jongens dat Ian genoemd is:
2017: 92 kinderen
2016: 78 kinderen
2015: 83 kinderen
2014: 88 kinderen
2013: 86 kinderen
2012: 99 kinderen

Bron: SVB (Let op: vanaf 2017 publiceert de SVB alleen nog de namen die tenminste 25 keer zijn gekozen.)

Bekende personen die Ian heten:

Ian Fleming (schrijver)
Ian McKellen (acteur)
Ian Thorpe (zwemmer)

Nog een paar suggesties

Wat vind je van: Iain  Iano  Iban  Ilan  Iman  Ivan  Iwan  Jan  Yan