Waardering:
Mooi!
88
stemmen
Nee..
30
stemmen
Mooi?
janee

Welk woord past goed bij Lila?

Mensen vinden de naam Lila vooral:
lief, exotisch, origineel, hip, tijdloos, stoer, modern
Lila is door 214 personen bewaard.

Van de ouders die Lila gekozen hebben:

Onze Lila is geboren! :-) We hebben de naam gekozen omdat ie lief en vrolijk klinkt en speels betekent. We zijn erg blij met de naam!
meer namen die door ouders gekozen zijn, en waarom

Reacties (7)

Lila is toch geen echte naam? Ik ken het alleen als koosnaampje. Een dochter van een vriendin heet Elisabeth en wordt steeds Lila genoemt door mijn vriendin.
16 juli 2018

Hallo, mijn naam is Lila. Mijn ouders wilden mij een wereldnaam geven; een die overal uitgesproken kan worden. Mijn naam heeft meerder betekenissen! Hindoestaans: speels. Arabisch: de koningin van de nacht. Universeel: Lila (de kleur) het helende licht. Toen ik nog kind was wist ik niet goed of ik het leuk vond maar inmiddels ben ik ontzettend blij ermee
6 november 2016

Veel van de namen van nu vinden hun oorsprong in een verwijzing naar een begrip of een object. De mate waarin mensen vallen over of een naam wel of niet een "echte" naam is (als "onechte" namen gelden dan vaak namen die erg duidelijk naar een object verwijzen) is vaak verbonden aan de leeftijd en het ingeburgerd zijn van een naam. Rose is in Engelstalig landen al heel lang een volkomen ingeburgerde naam. Niemand die zich stoort aan de verwijzing naar de gelijknamige bloem. Dus het is ongetwijfeld een kwestie van wennen; over een paar decennia zijn natuurnamen vast helemaal ingeburgerd.
11 april 2013

Onze eerste dochter heet Liv Philein en onze tweede dochter Lila Joy. Liv en Lila zo stoer zeg nou zelf. Ook fijn dat je ze bijna nooit hoort.
15 oktober 2012

Ik vind 'm mooi. Ik weet zeker dat sommige mensen het niks zullen vinden omdat het zo duidelijk naar een kleur verwijst. Hoe eerder dat aan een naam opvalt, hoe meer de meningen erover uiteen lijken te lopen. Maar wat maakt dat uit? Ik in elk geval, vind het geen vergezochte naam. Gewoon leuk. Mooie klank. Bekt makkelijk.
29 november 2011

Wat vinden julie van deze naam ?
29 november 2011

Mijn dochter heet Lila; alleen maar leuke reacties op haar naam gekregen!
16 september 2011

Zomaar een tip: Geeft een naam niet al te makkelijk aanleiding tot pesterijen? Check bijvoorbeeld even de betekenis in een andere bekende taal. - meer tips

Suggesties bij Lila

Zoek je een voornaam die past bij Lila, of een alternatief? Denk ook eens aan:meer suggesties

Gekozen in Nederland

Aantal meisjes dat Lila genoemd is:
2016: 12 kinderen
2015: 23 kinderen
2014: 20 kinderen
2013: 22 kinderen
2012: 13 kinderen

Bron: SVB (Let op: vanaf 2017 publiceert de SVB alleen nog de namen die tenminste 25 keer zijn gekozen.)