Meisjesnaam:

Madee

 (v)
suggesties bij Madeenamen met 'Madee' erin (1)reageer op deze naam!

Je e-mailadres (wordt niet op de site getoond):Let op je taalgebruik en hou het netjes: gebruik geen schuttingtaal, grove, discriminerende of kwetsende termen, of anderszins onbetamelijke taal. Onderbouw je mening; het liefst zien we inhoudelijke reacties. Wees altijd beleefd en redelijk in je bewoordingen, ook - vooral - als je een naam niet mooi vindt. Gebruik geen stigmatiserende of kleinerende bewoordingen. Commentaren die hieraan niet voldoen worden verwijderd.
heet jij Madee? Wat vind jij van je naam?

Je e-mailadres (wordt niet op de site getoond):deel met WhatsApp

Toelichting

De afkomst van Madee ligt in de naam Amanda.

Waardering:
Mooi!
286
stemmen
Nee..
113
stemmen
Mooi?
janee
Mensen vinden de naam Madee vooral:
lief, stoer, exotisch, origineel, tijdloos, modern, hip, klassiek, elegant
Madee is door 404 personen bewaard.

Ik heet Madee en...

lelijk
13 november 2017

ik vind mijn naam mooi omdat hij stoer en niet veel mensen hebben deze naam iedereen die mij tegenkomt zegt wat heb jij een mooie naam
25 februari 2017

ik vind mijn naam aan de ene kant mooi en aan de andere kant ook weer niet. Sommige mensen zeggen dan made in het Engels maar er zijn er maar heel weinig die Madee heten en iedere keer als ik ze wat mijn naam is zeggen ze: wat een mooie naam nog nooit van gehoord en dat vind ik nou weer super leuk.
18 februari 2015

Ik heet Madé. De betekenis wat ik weet is dat Madé afkomstig van Java is en 1e kind betekend. In Nederland komt deze naam weinig voor maar tot mijn verbazing blijft het niet bij 1. Ik ben enorm blij met mijn naam MADÉ. Groetjes Madé
3 oktober 2014

Van de ouders die Madee gekozen hebben:

Prachtige naam voor onze 2e dochter.
meer namen die door ouders gekozen zijn, en waarom

Reacties (17)

hoi ik ben madé, ik ben geboren op 7 augustus 2006, ik was de eerste in Nederland met de naam madé nou ja tenminste hoe je het schrijft. nu over mijn naam. ik vindt het een mooie en speciale naam, op instagram heb ik iemand gevonden met de zelfde naam, de zelfde uitspraak en de zelfde typwijze. groetjes madé
29 oktober 2016

Mooie jongensnaam
17 maart 2013

Mooie naam, maar poeh.. érg populair hier.
23 november 2012

Madee klinkt mooi. Ik ken een jongetje dat heet Madé. Je spreekt het uuit als MAADEE. Zijn ouders heten Martine en Derk. Vandaar.
15 maart 2012

Nog een zeldzaam gekozen naam volgens Meertens, 26 (2010) !
5 september 2011

Onze dochter van 5 heet ook Madée (de enige in België vermoed ik). We waren op zoek naar een naam beginnend met "Ma" omdat we voor al onze kinderen een naam wilden beginnend met "Ma". We begonnen zelf wat namen in het wilde weg te vormen en kwamen toen op Madée. Toen we op internet naar deze naam zochten of die wel degelijk bestond, kwamen we op een site die vertelde dat dit een Balineese naam was met als betekenis: 2de kind van hetzelfde geslacht ... Wil dat toch zeker lukken dat dat bij ons zo was. Toen was het voor ons direct bevestigd. Reacties die we krijgen zijn vooral 'origineel' en 'mooi'. Die enkel 'origineel' zeggen vinden hem niet mooi denk ik :) Ik moet wel zeggen: ik vind de naam mooier uitgesproken door Belgen dan Nederlanders ... want de Nederlandse klasgenootjes van onze dochter noemen haar "Madeej" ... :)
13 januari 2011

Mijn dochter van 12 heet Madee, wij hebben deze naam voor het eerst gehoord toen we in 1995 op Bali waren, daar heet bijna het hele eiland Made. Ik heb toen tegen mijn man gezegd: Als we ooit een dochter krijgen wil ik haar Madee noemen. Zo gezegd, zo gedaan.
1 januari 2011

hoe spreek je hem uit? Mé-die? (op zn Amerikaans?) of op zn holland Má-dee? ik vind het een mooie naam!!
4 september 2010

hallo ik heet zelf madee ik ben een meisje ik ben maar een keer een jonge tegen gekomen die ook madee heten. ik vind het een ontzettende leuke naam want niet veel mensen heten madee. zelf ben ik gewoon nederlands maar inderdaat het 2e kind. groetjes :)
12 augustus 2010

onze zoon heet Madee. Ik hoor de naam gelukkig niet veel maar wanneer je hem hoort zijn het meestal meisjes die de naam hebben gekregen.
27 juli 2010

Mijn Poesje heet Madee (Mah Dee = Thais voor Komt Goed)
21 juli 2010

Onze dochter heet Madee (en is de 2e geborene). Ze is voor 1/8 deel Indisch. Ik vind haar, net als haar naam prachtig!
9 juni 2010

hallo! ik heet ook Madee ik heb nog nooit iemand meegemaakt die ook Madee heet!! dus... het is een zeldzame naam (wees er zuinig op) hihi groetjes Madee
6 juni 2010

Ik vind het een hele mooie naam, onze dochtertje heet dan ook zo. Erg leuke reakties gehad, velen vinden het een orginele en mooie naam.
25 april 2010

Madee is een van oorsprong Balinese naam (Indonesie). Het kind dat als tweede wordt geboren krijgt vaak deze naam (jongens en meisjes). Zo is er ook een naam voor het eerste (Wayan), derde (Nyoman) en vierde (Ketut) geboren kind.
10 juni 2009

Nee de naam wordt gegeven aan de 2e zoon. De 2e dochter is wat we hier in ned er van gemaakt hebben..
30 november 2008

wordt in een deel van indonesie gegeven aan de tweede dochter
13 juni 2008

Zomaar een tip: Buitenlandse namen kunnen heel mooi zijn, maar klinken ze ook goed in de Nederlandse context? - meer tips

Suggesties bij Madee

Zoek je een naam die past bij Madee, of een alternatief? Denk ook eens aan:meer suggesties

Gekozen in Nederland

Aantal meisjes dat Madee genoemd is:
2017: 27 kinderen
2016: 19 kinderen
2015: 15 kinderen
2014: 15 kinderen
2013: 9 kinderen
2012: 11 kinderen

Bron: SVB (Let op: vanaf 2017 publiceert de SVB alleen nog de namen die tenminste 25 keer zijn gekozen.)

Nog een paar suggesties

Wat vind je van: Madae  Madea  Madge  Mahdee  Malee