ZeeVanNamen

Meisjesnamen, eerste letter M, laatste letter I

66 namen
alfabetisch | populariteit

Tip

Je kunt op verschillende manieren zoeken: kort, stoer, klassiek, en meer...
Zie je een leuke naam? Klik op het vakje erachter om die te bewaren.

Filters aanpassen

Lengte

Eerste letter

Laatste letter

Karakter van de naam

Schrijf je ook in voor onze wekelijkse mailing met ideeën voor namen!

Op zoek naar een meisjesnaam?

Ben je op zoek naar een mooie voornaam voor een dochter? Hier vind je ruim 20.000 meisjesnamen én de middelen om de mooiste, liefste, stoerste eruit te pikken. Je kunt zoeken op begin- of eindletter, lengte én het karakter van een naam, je mag stemmen op namen en je kunt twijfelaars helpen kiezen. Al sinds 2005 vind je hier alle wat je nodig hebt om jouw ideale voornaam te vinden.

We helpen je op weg, want een naam kiezen kan nog best lastig zijn. Eerste tip: begin er vroeg mee, dat geeft je veel tijd om rond te neuzen, te wennen en alternatieven te verzinnen.

Populair

De populairste meisjesnamen van de afgelopen tijd zul je vast in je omgeving al ergens gehoord hebben. In de top-10 van afgelopen jaar stonden: Julia, Emma, Sophie, Tess, Zoë, Mila, Anna, Sara, Eva en Noor. Best opvallend: Emma en Sophie stonden in 2010 ook al in de top-3. Tess heeft zich hoog in de lijst genesteld vanuit een 14e plek in 2010. En er zijn nieuwkomers ten opzichte van toen: Mila, Zoë, Evi, Liv, Nora, Olivia, Saar, Lauren en Yara stonden in 2010 niet in de top-20.

Oh ja, tweede tip: laat je niet teveel leiden door wat nu hip is; er zijn zoveel minder populaire maar prachtige namen dat goed zoeken zin heeft. Sommige namen in opkomst zijn bijvoorbeeld echt de moeite waard.

Tips

Voor meisjesnamen geldt hetzelfde als jongensnamen: er zijn de nodige dingen waar je op kunt letten als je een naam uitzoekt. Bijvoorbeeld: is een naam niet te makkelijk te gebruiken om iemand mee te pesten? Is een naam niet lastig te spellen? Is de naam die je op het oog hebt straks ook geschikt voor een tiener, een volwassene? Moet een naam niet makkelijk (of juist wel) af te korten zijn? Als je er meer over wilt lezen: alle tips die we hebben vind je hier.