Meisjesnamen: lieve, stoere, korte en lange namen

Zoek je een leuke voornaam voor een meisje? Hier vind je meer dan 20.000 meisjesnamen. Je kunt zoeken op begin- of eindletter, lengte én het karakter.

Uitgebreid namen zoeken:

Lengte

Eerste letter

Laatste letter

Karakter van de naam

Dus je zoekt een mooie meisjesnaam?

Dan ben je in elk geval op de goede plek! We zullen proberen je op weg te helpen, want een naam kiezen kan nog best lastig zijn. Eerste tip: begin er vroeg mee, dat geeft je veel tijd om rond te neuzen, te wennen en alternatieven te verzinnen.

Populair

De populairste meisjesnamen van de afgelopen tijd zul je vast in je omgeving al ergens gehoord hebben. In de top-10 van afgelopen jaar stonden: Emma, Tess, Sophie, Julia, Anna, Mila, Sara, Eva, Zoë en Evi. Opvallend: Emma en Sophie stonden in 2010 ook al in de top-3. Tess heeft zich in de top-3 genesteld vanuit een 14e plek in 2010. En er zijn nieuwkomers ten opzichte van toen: Mila, Zoë, Evi, Liv, Nora, Olivia, Saar, Lauren en Yara stonden in 2010 niet in de top-20. Oh ja, tweede tip: laat je niet teveel leiden door wat nu hip is; er zijn zoveel minder populaire maar prachtige namen dat goed zoeken zin heeft. Sommige namen in opkomst zijn bijvoorbeeld echt de moeite waard.

Tips

Voor meisjesnamen geldt hetzelfde als jongensnamen: er zijn de nodige dingen waar je op kunt letten als je een naam uitzoekt. Bijvoorbeeld: is een naam niet te makkelijk te gebruiken om iemand mee te pesten? Is een naam niet lastig te spellen? Is de naam die je op het oog hebt straks ook geschikt voor een tiener, een volwassene? Moet een naam niet makkelijk (of juist wel) af te korten zijn? Als je er meer over wilt lezen: alle tips die we hebben vind je hier.

Populaire namen met 1 lettergreep

Populaire namen met 2 lettergrepen

Populaire namen met 3 lettergrepen

Meisjesnamen nu populair

Meeste stemmen in de afgelopen dertig dagen:

Ben je benieuwd naar de populairste meisjesnamen van de afgelopen drie maanden, of over alle jaren?

meer populaire meisjesnamen

Zoek op deel van een meisjesnaam

Vul tenminste drie letters in:
Waar moeten die letters staan:
 
 
 

Mooie meisjesnamen

Meisjesnamen waarop het laatst gestemd is:

Marlie, Dewi, Taliya, Lynne, Meren, Naëlle, Mare, Madee, Liene, Yanna, Jette, Sjors, Marylies, Yazzely, Danée, Lies, Nera, Inge, Emma, Juliëtte, Sophilia, Lorea, Nerea, Madeleine, Sabine, Meintje, Mila, Rachel, Loïs, Laurie

Nieuwe meisjesnaam?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe meisjesnamen, dus als je een suggestie hebt: laat het ons weten!

geef een nieuwe naam op