Lang leve Kees

Kees is een voornaam die het in Nederland nog verrassend goed doet. In tegenstelling tot andere oud-Nederlandse voornamen als Wim, Piet en Toon, is Kees een naam die nog vrij geregeld gekozen wordt door ouders voor hun pasgeboren kind. In het op 20 april 2016 verschenen boek 'Lang leve Kees' wordt de naam Kees (en ook Cees) in het zonnetje gezet. Alles wat er over Kees (en Cees) te vertellen valt, is in het boek opgenomen. Hoe vaak werd de naam Kees vroeger gekozen? Waarom noemen de meeste mensen die Cees heten zich Kees en niet Sees? Zit Kees ook in Yankees? Wat is de relatie tussen Kees en de keeshond? Is Cornelis de stamvader van Kees? Wie waren de patriottische Kezen? Houdt Kees zich schuil in 'hupsakee'? Wat is een mafkees? Waarom wordt 'kaas' her en der ook 'kees' genoemd? Is de Irakees eveneens een Kees? Wat is in het theater 'de koperen kees'? Wie zijn of waren beroemde sportkezen, muzikale Kezen, schilderkezen, politieke Kezen, enzovoort? Wie was Kees de Tippelaar? En zeggen mensen die Kees heten vaker 'Klaar is Kees' dan mensen die geen Kees heten Dit en nog veel meer over de namen Kees en Cees in 'Lang leve Kees'. 'Lang leve Kees' en ook 'Lang leve Wim' en 'Lang leve Jan' - geschreven door Wim Daniëls - zijn te bestellen via www.kuux.nl.

alles op één pagina

Zomaar een naam...

Hadewijch
ja
13
nee
5

Nope. Echt een tegenvallertje. Mijn dochter heet Dewi Loesje. Ik zocht naar namen met deze naar erin. Mijn zus en ik hebben op jonge leeftijd afgesproken om onze dochters of zonen bijna de zelfde naam te geven. Belachelijk natuurlijk. Maar dit word hem niet!
25 juni 2017

Zomaar een naam...

Jonne
ja
33
nee
7

Onze dochter is nu bijna 9 maanden en we hebben haar Jonne genoemd omdat we het een aparte en mooie naam vonden. We wilden onze dochter een mooie naam geven en dat is met Jonne gelukt!
16 september 2011