Ben je zwanger en op zoek naar een naam? Wij helpen je bij het vinden van de perfecte voornaam voor jouw baby. Zoek je korte of lange voornamen, origineel of juist populair? Stoer, lief of klassiek? Je kunt hier gericht namen zoeken, of op goed geluk wat rondbladeren in duizenden jongensnamen en meisjesnamen.

Meisjesnamen nu populair

Jongensnamen nu populair

Zoek op (deel van) een naam

Vul tenminste drie letters in:

   
  • Op dit moment bekeken op ZeeVanNamen:

Reacties op namen

Gabriëlla: ik vind het met een e op het eind iets mooier., Maximus: mij iets te keizerlijk :-), Davian: onze zoon heet davian. we spreken het op z'n nederlands uit, dus daa-vie-jan. we hebben afgelopen jaren alleen nog m (...), Dieck: oudhollands?, Sevijn: prachtige naam, doet inderdaad aan oude tijden denken., Hanna: mooi tijdloos., Juliana: beetje te koninklijk voor mij :-), Teddy: ik hou van mijn naam, het heeft alles in zich. stoer, modern, lief, origineel, simpel maar ook tijdloos, Viper: deze naam zal wel uitgesproken worden als "vaiper", betekent "adder" in het engels. lijkt me niet fijn om zo te heten., Moon: op zijn nederlands, zou ik zeggen.

bekijk meer reacties

Vind nu alvast jouw geboortekaartje op Greetz.nl

(advertentie) Bij de geboorte van je kindje komt een heleboel kijken. Niet alleen tijdens je zwangerschap moet je aan een hoop praktische zaken denken, ook na de geboorte valt er nog veel te regelen. Eén van die dingen die je moet regelen is het maken van je geboortekaartjes. Bij Greetz kun je gemakkelijk online je geboortekaartjes bestellen. Je kunt ervoor kiezen om een geboortekaartje te maken uit één van onze collecties of om je eigen kaartje te maken met bijvoorbeeld een foto van je pasgeboren baby. Je hebt de keuze uit verschillende thema’s als hip, klassiek of stoer voor jongens en meisjes . Alle kaartjes zijn uniek en vind je exclusief bij Greetz!

meer leesvoer

Zomaar een naam...

Hailey
ja
177
nee
42

Het is zo’n mooie naam! Hailey Lotte Canthya is de naam van onze oudste dochter.
15 juli 2018

Ik vind het niet mij passen Ik wil net als mijn zus heten: baukje, of meschien Sarah een van die 2
4 juni 2016

Zomaar een naam...

Solvi
ja
66
nee
5

Prachtige klank, mooie spelling
16 november 2016

Inspiratie!

Weet je niet waar je zult beginnen? Laat ons eens zomaar een paar namen tonen, misschien kom je op een idee:

ideeën voor jongensnamenideeën voor meisjesnamen

Tips bij het kiezen

Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een naam. Is een populaire naam misschien iets te populair? Past een naam nog steeds bij je kind als het volwassen is? Sluit het goed aan op je achternaam? Deze en meer tips vind je hier.

tips bij het kiezen van een naam

Aafke, Sietske, Felien...

Hou je van namen als Aafke en Sietske? Daarin speelt vast de uitgang op -ke een rol. Vaak kunnen namen juist door die uitgang eenzelfde karakter hebben. Daarom hebben we ZeeVanNamen zo gemaakt dat je ook op die manier kunt zoeken. Bij de details van elke naam zie je twee links waarmee je namen vindt die dezelfde laatste paar letters hebben. Zie bijvoorbeeld Yanique.

Het kan altijd beter

Vind jij dat er dingen zijn die we anders, misschien beter kunnen aanpakken? Laat het ons weten!

Regelmatig enkele namen in je mail?

Schrijf je in en wij sturen je wekelijks een mail met een handvol willekeurige namen.

Je kunt in- en uitschrijven wanneer je wilt en we geven je adres niet aan andere partijen.